Judogi - jaką i gdzie kupić?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. Bialy DAX Tori Gold za 62EUR - oplaca sie - cena z ebay, czy trafia sie duzo taniej?
w sklepie DAX'a moj rozmiar 69EUR
2. Jak ten DAX ma sie do np. HAYASHI Osaka, czy Green Hill
3. Czy takim sprzetem jak [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ,czy ESPADA w ogole jest sens sie interesowac.
z gory dzieki za info
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak kupiłem swoją za ok 320 zł z przesyłką do Polski
pogadaj ze speedym
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Judogi Masters i Espada czy te tanie Green Hill'e (tych wyższych modeli Green Hilla nie widziałem) po miesiacu treningów i prania rabią się bardzo szmatowate. Kołnierz robi się miękki, materiał się wyciera, mała gramatura powoduje że Gi jest co prawda lekkie ale klei się do ciała. Jedyna zaleta to cena.
Używam Tori Golda od Daxa - Speedy mi pomagał w sprowadzeniu - i obecnie praktycznie jest takie samo jak wtedy gdy je kupiłem. Kołnierz zachował swoją sztywność, materiał jest dalej gruby - nie ma mowy o wytarciu i spraniu tego sprzętu. Przez swą zachowaną sztywnośc materiał nie klei się do ciała - jakość materiału jest rewelacyjna - niby sztywny - ale nie szorstki tylko taki przyjemny w dotyku. Naprawdę - komforcik trenowania - szmata trzyma się na nas.
Hayashi - to też ponoć wypaśny sprzęt - ale nie widziałem - myślę że Speedy się wypowie bo on "macał" (:
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przymierzam się do kupna judogi, ale to miałem pomysł żeby teraz kupić sobie niebieską tori gold a w kwietniu na imieniny sprawić sobie białą też tori gold (narazie moja biała się trzyma, fakt że najwyższej klasy nie jest, ale te pare miesięcy bym jeszcze wytrzymał) a tak to trzeba będzie dwie naraz kupić ale to już skontkatuje się przez gadu na początku listopada, bo wtedy dopiero dostanę stypendium
a co do tori gold'a to wczoraj znalazłem że są dostępne w sklepie w polsce
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
tylko się zastanawiam jak to się ma do zakupu przez speedyego (bo w samuraju przy zakupach powyżej 300 jest bez opłat za przesyłkę )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Te dwie ostatnie są w podobnej cenie, no i są droższe od golda, no i napewno lepsze.
Ale czy da się w nich wygodnie trenować, czy nie będą za ciężkie, na trenigni będę chodził tak koło 4 razy w tygodniu (jak czas będzie pozwalał, studia ważniejsze ) z tego 3 razy to będzie pierwsza sekcja na polibudzie warszawskiej, i jedne raz mój w-f (żeby podbudować swojego ego że wszystkich będę bił ), narazie mam 5 kyu, ale jakoś w ciągu miesiąca zamierzam zdać na 4 no i co do moich wymagań to musi przetrzymać zawody (średni poziom zaawansowania zawodników) no i musi mi się w niej dobrze ćwiczyć. więc którą byście polecili?? :>
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-Mizuno Ippon-jest delkiatniejsza i lzejsza od Moskito (co wcale nie oznacza ze slabsza) -wiec jesli preferujesz "zbroje " i lubisz byc dobrze opakowany to Moskito-jesli lubisz wiekszy "luzik " to Mizuno..
Mizuno -bardzo dobrze sprawuje sie na treningu(na zawodach tez ) -a Moskito -trudno o uchwyt jesli jest dobrze dopasowana (nawet o 20cm mniejsza mozna kupic)- Przy moskito mozna nabyc same "gory "-mozna tez zrezygnowac z wyszcia moskito -wyjdzie taniej -pozdrawiam !!!
Napisano Ponad rok temu
Zaczynają dopiero przygodę z judo, więc muszę im kupić kimona. Niestety od razu 2.
Stąd dylemat czy warto wydać więcej i kupić lepsze (ale jakie?), czy na początek wystarczy jakieś tańsze?
Czy to co oferują na allegro po 50-60 zł np. HIROSAKI 100 firmy DOMYOS (240mgs) wystarczy, czy nie będą to wyrzucone pieniądze ?
Czy lepiej od razu kupić MASTERS (450mgs) po 115zł lub SAMURAJ (18oz) za 129zł ?
Wszytko muszę liczyć razy dwa.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
te posty nie odnoszą się jeżeli twoje pociechy są "ponad wymiarowe", to znaczy jeżeli ważą dużo więcej niż przeciętne dziecko w tym wieku no to raczej te mocniejsze będą lepsze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trener też wspominał, by bluza była z plecionki.
Stąd moje wątpliwości co do tej Hirosaki.
A może lepiej kupić SERWACHA 450mgs lub MASTERS ?
Napisano Ponad rok temu
-mozna spytac czy ktos nie ma uzywanych ? .a jesli nie chcesz takowych -to raczej z tym mastersem itd bym nie przesadzal..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kupiłem niedrogie kimono bo chłopak rośnie dość szybko.Nie wiedziałem też jak długo będzie chciał trenować judo.Wybór był dobry - HIROSAKI 100 - niedrogi ( 39 zł ) nie podarło się po roku treningu , lekkie.Polecam. Dziś jadę kupić mu nowe , o numer większe ale też HIROSAKI 100.( Domyos). Starsi chłopcy - 4- 5 klasa też ćwiczą w takich i jedynie co mają przetarte to kolana . Kupuję w DECATHLON-ie. Życzę wytrwałości i sukcesów!!!
Napisano Ponad rok temu
obecnie moje dzieci używają:
mizuno ippon - trening
matsuru champion - zawody
lucky judo (chiny ale robione dla japończyków) - trening
serwach champion - zawody
używały:
serwach standard, matsuru (std), dax kids, hirosaki 700, adidas junior.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
szkoleniówki JUDO
- Ponad rok temu
-
Pokaz
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Polski Seniorów i Seniorek
- Ponad rok temu
-
Treningi Judo w Japonii
- Ponad rok temu
-
Czy judogi biało-niebieskie mają z obu stron plecionkę ?
- Ponad rok temu
-
najblizsze zawody??
- Ponad rok temu
-
Jakie macie judogi ?
- Ponad rok temu
-
Zawody w Bukareszcie
- Ponad rok temu
-
Żółknąca judoga !!