Judogi - jaką i gdzie kupić?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja kupowałem ze sklepu samuraj.net.pl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To weź sobie 170 cm. Jak bedzie trochę za duża to najwyżej wypierzesz w 90 stopniach i się dopasuje. A jak będzie dużo za duża to wymienisz na mniejszą.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
powtórzę to co napisałem przed chwilą w innym temacie
ja mam 180 i 72kg i tori golda mam na 170, a nowy bez prania to był za duży jak na mój gust
Napisano Ponad rok temu
chciałam się doradzić w sprawie rozmiaru TORI GOLDA, ponieważ się przymierzam do kupna tej Gi. Mam 165cm wzrostu i warze 70 kg. czy 160 byłby dobry??
i mam takie ogólne pytanie. Jaka ta judoga jest?? Czy jest dobra na zawody i czy będzie mogła
służyć pare lat??
Napisano Ponad rok temu
Hej,
chciałam się doradzić w sprawie rozmiaru TORI GOLDA, ponieważ się przymierzam do kupna tej Gi. Mam 165cm wzrostu i warze 70 kg. czy 160 byłby dobry??
i mam takie ogólne pytanie. Jaka ta judoga jest?? Czy jest dobra na zawody i czy będzie mogła
służyć pare lat??
Co do rozmiaru to przy twoich wymiarach powinien być to 160, chociaż będziesz pewnie musiała judogę od razu po zakupie wyprać w 90 stopniach, żeby się solidnie skurczyła.
Tori Gold jest moim zdaniem idealna do treningu - mocna i wytrzymała, ale nie za bardzo sztywna i wygodna w noszeniu. Ja mam od niedawna, ale myślę że parę dobrych lat może wytrzymać. W swoim przedziale cenowym [do 300 zł] to zapewne najlepszy wybór.
Co do zawodów - na jakimś wyższym poziomie pewnie przydaje się cięższa judoga o wyższej gramaturze [900 czy 950 g/m2] ale Tori Gold [700 g/m2] też myślę że spokojnie da radę.
Napisano Ponad rok temu
dzięki za odpowiedź :-) właśnie juz zamówilam w Samuraju TORI GOLDA. Miałam kupic Moskito
tylko że zabrakło mi kasy....... Tori kupiłam głownie na zawody. Myślę, że na poziomie juniorek młodszych ta judoga na zawodach powinna wystarczyc.
dzieki jeszcze raz i pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tori Gold od Dax'a zaczyna się od około 270
A kiepską szmatkę kupisz za koło 100 i tutaj dowolny wybór bo niczym się nie różnią są tak samo kiepskie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aby ułatwić wybór rozmiaru osobom kupującym nowe judogi proponuję zamieszczać zdjęcia nas w ubrankach. Podajemy firmę, model, rozmiar i wiek judogi orar swój wzrost i wagę.
Niech zacznę - nie traktujcie tego zdjęcia poważnie (:
Judogi: Dax: Tori Gold, Rozmiar na metce: 180 cm, wiek: 1,5 roku.
Langus: 84kg, 187 cm.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Chcę nabyć pas o kolorze pomarańczowym, najlepiej firmy Dax, lecz w internecie nie mogę znaleźć takich pasów. Może to być też pas Mizuno chociaż takie widziałem tylko od koloru niebieskiego . Interesują mnie oferty sprawdzonych sklepów internetowych lub ewentualnie sklepów na terenie Wrocławia, chociaż nie wiem kiedy tam będę.
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
treningowa Maturo. 3 lata z okładem. jak widać nieco workowata, choć może to zasługa niedopasowania i ogólnego złachania (przerwa w walce)
warto dopłacić 20-30 zł i kupić wyczynową (znacznie lepszy kołnierz)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
akurat firma gi nie ma wpływu na stopień zaawansowania, i początkujący równie dobrze może trenować w judogach każdej innej marki, a co do rozmiaru i wzrostu to chyba na odwrót, kupuje sie troche mniejszą niz wzrostDLA POCZĄTKUJĄCEGO NAJLEPSZA BYŁA BY BIAŁA JUDOGA BUSHINDO , A JAK MASZ 1,65 M WZROSTU TO KUP NA 1,70 BO CI SIE SKURCZY W PRANIU :-)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
szkoleniówki JUDO
- Ponad rok temu
-
Pokaz
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Polski Seniorów i Seniorek
- Ponad rok temu
-
Treningi Judo w Japonii
- Ponad rok temu
-
Czy judogi biało-niebieskie mają z obu stron plecionkę ?
- Ponad rok temu
-
najblizsze zawody??
- Ponad rok temu
-
Jakie macie judogi ?
- Ponad rok temu
-
Zawody w Bukareszcie
- Ponad rok temu
-
Żółknąca judoga !!