Kung Fu w MMA
Napisano Ponad rok temu
Jego przeciwnik - Miguel Angel Torres - rodzaj gwiazdy w mma, afiliowany pod Carlsonem Gracie.
Pierwsza runda
Druga runda
Trzecia runda
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
W trzeciej rundzie wygrywa bjj, ale ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzięki :-)
Napisano Ponad rok temu
"Zawodnik bjj obala kungfutekę w pierwszych sekundach walki, zakłada balachę, dusi, czy co tam, i dupowatość kung-fu udowodniona po raz kolejny" ("Opowieści z mchu i paproci").
Tak generalnie, w wyniku agresywnej, chamskiej i fałszywej propagandy ludzie widzą starcie zawodnika mma z przedstawicielem kung-fu. A tymczasem jest to faktycznie mit tego samego rodzaju, jak ten, że siwobrody chiński dziadek zrobi magiczny gest i przeciwnik pada. Jest to oszołomstwo dokładnie takiego samego rodzaju.
Mamy tu po jednej stronie gościa, który faktycznie cuduje z kopnięciami tak, że powinien być w parterze w kilka sekund.
Tymczasem mamy po drugiej stronie może nie gwiazdę, ale wschodzącą gwiazdkę mma, i okazuje się, że potrzebuje wielu minut, żeby zakończyć walkę z kungfuteką, którego faktycznie, tak jak ktoś tam na widowni komentował, raczej o taebo bym podejrzewał
Napisano Ponad rok temu
macie jakies inne walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niektórym nie wystarczy pokazać, wiara ma wielką moc i jest samowystarczalna :wink:
Oczywiście abstrahując od samej treści wynik dla pana z bjj i to nie podlega dyskusji.
Napisano Ponad rok temu
Redakcja nie jest prawdą co do sekundowego wykończenia
Na tyle zdaję sobie z tego sprawę. Jednak, mówię to w kontekście sytuacji, gdy na choćby wspomnienie o tym, że się ćwiczy kung-fu pada dziś zwykle tekst takiego typu, że ćwiczącego kung-fu to bjj-owiec porobi w dwie sekundy.
sprawa że nie wiem na jakiej podstawie wnioskujecie że to przedstawiciel KF
Z kilku źródeł w internecie, mówiących, że jest przedstawicielem shaolin kung-fu, shaolin chuan fa. Choć po tym, że jego szkoła nazywa się Super Kicks Kung Fu, można nabrać różnych podejrzeń. W każdym razie jego wypowiedź świadczy, że uważa się za przedstawiciela kung fu:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ja tu nie widzę nic podobnego do tego co naprzyklad ty pokazujesz na swoich filmikach
1. Już w pierwszym poscie dałem 3 znaki zapytania po Shaolin kung-fu
2. Kung fu, podobnie jak wushu to nazwy, którymi określa się całość chińskich sztuk walki, których jest kilkadziesiąt (duże terytorium musiało powodować zróżnicowanie i niezależny rozwój różnych systemów), a z pododmianami ponad 300 (tyle mają w rejestrze chińskiego związku wushu). Opierają się na różnych zasadach i w praktyce mogą bardzo różnie wyglądać, całe spektrum - od podobnych do boksu do podobnych do capoeiry.
Napisano Ponad rok temu
Record 18 - 1 - 0
Name Charles Wilson
Record 5 - 4 - 0
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W obecnych czasach mamy możliwość ćwiczenia praktycznie każego rodzaju walki czy to w aspekcie sportowym czy też tradycyjnym. To co chcemy osiągnąć wybieramy sami. Nikt mi nie wmówi, że każdy ćwiczący bjj jest zaje...stym zabijaką i każdego pokona, ponieważ nie każdy ma talent, odpowiednią psychikę a także duszę wojownika....to samo tyczy się każdego sportu walki jak też tradycyjnego podejścia do treningu! Poprzez lata ćwiczeń można wychować ilu super faitherów 5? a co z pozostałymi 30-50 uczniami ?
W każdym stylu walki oprócz dobrego trenera potrzebny jest talent i bardzo ciężka praca!!!
Obecnie jeśli ktoś jest profesjonalistą i walczy na zasadach mma musi ćwiczyć przekrojowo i tyle...inaczej wychądząc na ring (bez przygotowania) jest się idiotą.
Kiedyś ćwiczyłem z gościem który "poćwiczył 1,5 roku" bjj i przegrał ze mną . Czy to znaczy że pokonałem bjj? Nie to świadczy, że troszkę za krótko ćwiczył i brak mu było doświadczenia w walce.
Obecnie pod kazdy turniej trzeba się odpowiednio przygotowywać, bo różne są regulaminy a od odpowiedniego przygotowania zależy sukces lub porażka.
Ale sądzę, że tak jak i w innych sztukach, sportach walki na matach szkół bjj są ludzie , którzy ćwiczą bo sprawia im to frajdę ...lub z innych względów.
Na koniec dodam iż moim zdaniem jest bardzo dobrze, że mamy tyle rodzajów sztuk, sportów walki, bo każdy może się w czymś odnaleść i zrealizować.
Osobiście przestałem się już nabijać z ludzi, którzy robią coś tam.....a nich robią jak sprawia im to przyjemność
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś ćwiczyłem z gościem który "poćwiczył 1,5 roku" bjj i przegrał ze mną . Czy to znaczy że pokonałem bjj? Nie to świadczy, że troszkę za krótko ćwiczył i brak mu było doświadczenia w walce.
Wu Xia - nareszcie na tym forum przeczytalem wypowiedz, ktora nie jest opluwaniem innych (ludzi, sztuk czy sportow walki) tylko teza, pod ktora zawsze sie podpisywalem, ze nie walczy styl ale czlowiek.
Rowniez chetnie "sparuje" z ludzmi trenujacymi kompletnie inne rzeczy niz ja kiedykolwiek, i nie mowie wtedy "o wyzszosci stylu naszego nad stylem nie naszym", tylko staram sie wyciagnac wnioski, nauke, a nieraz dostaje niezla lekcje pokory
Pozdrawiam, olo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wu Xia - nareszcie na tym forum przeczytalem wypowiedz, ktora nie jest opluwaniem innych (ludzi, sztuk czy sportow walki) tylko teza, pod ktora zawsze sie podpisywalem, ze nie walczy styl ale czlowiek.
Rowniez chetnie "sparuje" z ludzmi trenujacymi kompletnie inne rzeczy niz ja kiedykolwiek, i nie mowie wtedy "o wyzszosci stylu naszego nad stylem nie naszym", tylko staram sie wyciagnac wnioski, nauke, a nieraz dostaje niezla lekcje pokory
Pozdrawiam, olo.
Olo wyciągać wnioski to Wielka sztuka , zwłaszcza z porażek :wink:
serdecznie pozdrawiam i dzięki! Za wiarę, że są jeszcze ludzie myślący na tym świecie :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Klip: Sparing wuxing tongbei + yiquan + boks
- Ponad rok temu
-
Chiny, Hong Kong
- Ponad rok temu
-
Piąty numer kwartalnika "Kung Fu"
- Ponad rok temu