Mistrzostwa Polski Seniorów i Seniorek
Napisano Ponad rok temu
Niestety, nie udało mi się znaleźć żadnych dodatkowych informacji. Przydałaby się szczególnie rozpiska walk, a przynajmniej wiadomść, kiedy jakie wagi, bo przecież nie idzie trzech dni spędzić na zawodach. Na stronie PZJudo cisza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Za Speedym - szczegółowa rozpiska [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Szukałem na stronie PZJudo w aktualnościach, a link 'najbliższe zawody' jakimś sposobem całkiem przeoczyłem. Dzięki.Za Speedym - szczegółowa rozpiska [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
W mordę, w piątek mogę być najwcześniej około 15. Skończy się pewnie na tym, że dotrę jedynie na otwarcie i walki medalowe. Sobotę raczej sobie daruję, a w niedzielę raczej będę od początku do końca.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
51 Indywidualne Mistrzostwa Polski w Judo, dzień pierwszy
Pierwsze było jajko. A dokładniej taki oto plakat:
Grafika wydała mi się znajoma, zerknąłem więc do moich dokumentów i proszę (zdjęcie ze strony [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]):
W każdym razie obiekt z zewnątrz wyglądał tak (na pierwszym planie zupełnie przypadkowo Łukasz Bałanda pomiędzy walkami):
A w środku tak:
Pojawiły się osobistości związane z judo, których przedstawiać nie trzeba (miałem przyjemność stać za tym panem w kolejce do bufetu; powiem tylko, że mówić o jego rozmiarze to jedno, a stanąć obok i poczuć się bardzo małym to zupełnie co innego ):
Pojawili się też ludzie całkiem z nim nie związani, a konkretnie wicemarszałek sejmu Wojciech Olejniczak (wpadł na oficjalne otwarcie, ale na finały już nie został popatrzeć). Byli oczywiście znani trenerzy, tacy jak Józef Niedomagała:
Czy Sławomir Pacholak (że niby ma kontakt z bazą ):
No a potem było już tylko judo, czyli dużo rzutów:
Oraz trochę parteru (niestety, kiedy tylko pojawiła się podobna sytuacja, jak na zdjęciu, walka była niemal od razu przerywana):
Czasem tylko było tak (the armbar cometh ):
Katarzyna Piłocik wygrała brązowy medal w kategorii 70 kg (tutaj tuż po dokręcanym seoi nage, które dało jej ippon):
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Marzena Makuła natomiast zdobyła brąz w kategorii +78 (na zdjęciu ippon):
Łukasz Bałanda (81 kg) jak burza przeszedł przez swoje walki eliminacyjne (białe gi):
W półfinale już musiał się trochę pomęczyć (niebieskie gi). Wygrał poprzez złoty punkt (bodajże yuko, ale mogę się mylić) na dwanaście sekund przed końcem dogrywki:
Finał 81 kg (Łukasz w niebieskim gi) nie przyniósł defnitywnego rozstrzygnięcia. Przyniosła je jednak dość szybko dogrywka.
I to by było na tyle, gdyby nie świetny pokaz klubu UKJ Ryś Warszawa podczas oficjalnego otwarcia mistrzostw. Drugim punktem pokazu były judo szachy, w których trenerzy wykorzystywali swoich podopiecznych jako figury, a zbicie kończyło się szybkim rzutem i usunięciem pokonanego z szachownicy :twisted:
Całkowicie powalający na kolana był jednak pierwszy punkt pokazu, a mianowicie walka trenerów w zwolnionym tempie. Nie zdążyłem niestety uruchomić aparatu na czas, aby uchwycić pierwszy rzut - jest tylko jego końcówka - ale dalej już sumiennie nagrywałem.
Na tym kończę foto- i wideorelację z pierwszego dnia mistrzostw. Mam nadzieję, że się podobało.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-73 kgAha, zapomniałem dodać, że Krzysztof Wiłkomirski również był obecny, ale tylko jako kibic. Ktoś wie, jaka jest jego kategoria wagowa?
A ogólnie organizacja dobra?
Napisano Ponad rok temu
W mordę, czyli pewnie walczył (ew. nadal walczy) dzisiaj, a ja dziś nie mogłem być.-73 kg
Raczej tak, chociaż są to dopiero drugie zawody, na których byłem. Jest odrobinę lepiej, niż dwa tygodnie temu, a to z tego względu, że po pierwsze są sensowne trybuny (a nie tylko ławeczki je udające), a po drugie sędziowie działają bez zająknienia (poprzednim razem było kilka razy tak, że trzeba było czekać, aż sędzia się łaskawie pojawi po wyczytaniu). Całość zrobiła na mnie dobre wrażenie, w tym także uroczystość otwarcia (defilada młodzików, wręczenie nagród judokom, którzy ostatnio zdobywali medale m.in. w Belgradzie, krótkie i treściwie przemówienia).A ogólnie organizacja dobra?
Napisano Ponad rok temu
No wygrał swoja kategorię...W mordę, czyli pewnie walczył (ew. nadal walczy) dzisiaj, a ja dziś nie mogłem być.
Jak będziesz miał więcej filmików to możesz coś wrzucić :wink:
Napisano Ponad rok temu
Cała przyjemność po mojej stronie.Dzięki za relacje Shabu, świetna sprawa
Zajebiście. :twisted:No wygrał swoja kategorię...
Jutro będzie częśc druga relacji.Jak będziesz miał więcej filmików to możesz coś wrzucić :wink:
Napisano Ponad rok temu
Próba mało udana:
Próba trochę bardziej udana:
Teraz cię podniosę:
Ale fajnie! To ja ciebie też! (ta sama walka):
To by było na tyle, jeśli chodzi o zdjęcia. Teraz czas na filmy. Spikerzy podają w nich, kto wygrywał, więc nie będę się dodatkowo rozpisywał.
Rozgrywane były równocześnie, ale jakimś sposobem udało mi się uchwycić obydwa ippony i - niestety - jedną kontuzję, która wyglądała dość poważnie.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
Jeden ippon przepuściłem, nagrywanie ostatniej walki zaś przerwałem w obawie przez tym, że zabraknie mi miejsca na karcie na finały - i niewiele brakowało, aby tak się stało (ippon w ostatnim nagrywanym przeze mnie finale został zdobyty na kilka sekund przed wyczerpaniem wolnego miejsca).
A na koniec akcent humorystyczny - reklama, która wisiała na ogrodzeniu kortów tenisowych tuż obok hali UCSiR, w której odbywały się zawody:
Napisano Ponad rok temu
acha, powrzucałem twoje linki i częsc fotek na BF, chyba nie masz nic przeciwko temu? 8)
Napisano Ponad rok temu
Pojęcia nie mam, o kogo pytasz. Zapewne bym wiedział, gdybym był obecny w sobotę.nie orientujesz się,czy na widowni był nasz mały wielki R, co notabene w sobotę zlał Bagiego?
acha, powrzucałem twoje linki i częsc fotek na BF, chyba nie masz nic przeciwko temu? 8)
O ile napisałeś, że to moje, to nie mam. :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Speedy wygrzebał miejsce z mnóstwem zdjęć z mistrzostw:
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Jakieś takie Mrożkowe.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Treningi Judo w Japonii
- Ponad rok temu
-
Czy judogi biało-niebieskie mają z obu stron plecionkę ?
- Ponad rok temu
-
najblizsze zawody??
- Ponad rok temu
-
Jakie macie judogi ?
- Ponad rok temu
-
Zawody w Bukareszcie
- Ponad rok temu
-
Żółknąca judoga !!