Punkty witalne
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
cwiczacych w kazdym wieku
K_P
PS. ja juz powoli przerzucam sie na... strzelectwo. Metoda, ze tak powiem.... tez uciskowa.
Napisano Ponad rok temu
Rouzmiem juz - punkty witalne i zabawa w noze - sa dla tych panow, ktorzy szczyt swoich mozliwosci maja juz z soba, pozostaja juz tylko tajemne techniki:) A pomyslec, ze kiedys wystarczalo chocby takie osotogari:)
PS. ja juz powoli przerzucam sie na... strzelectwo. Metoda, ze tak powiem.... tez uciskowa.
Witam Puchatka...
Czyżbym wyczuł w Twoich słowach jakiś dziwny "dźwięk" ?
No cóż, nikt nie staje się coraz młodszy... czas nieubłaganie ucieka
Ale żeby zaraz mieć wszystko poza sobą... ??
Co do technik... nie ma tajemnych, są tylko nieznane nam. A osotogari zawsze może się przydać.
Nawiązując do strzelectwa, dobra rzecz... sam mam Jericho (17 pocisków PARA) oraz CZ 82 (12 pocisków 9mm Makarowa)... Tylko to drogie hobby. Teraz już mniej czasu temu poświęcam, ale ostatnio próbowałem policzyć ile zużyłem amunicji w okresie 1991 -2005. Wyszło min. 20 tyś. pestek.
Całe szczęście, że nie musiałem tego kupować.... :wink:
Tak poza tematem jako ciekawostkę wstawiam fotkę, jak to kiedyś na szkoleniu (poligon w Noworosyjsku) miałem możliwość strzelania z pistoletu Stieczkin (do celu ponad 150m) Dobra broń...
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
PS. A strzelectwo to rzeczywiscie drogie hobby, zdaje sie za 9mm wycodzi za sztuke 50 gr, cos moglem pomylic, bo pare lat nie strzelalem. Mysle o strzelectwie jako sporcie przyszlosciowym dla mnie:)
Napisano Ponad rok temu
Rouzmiem juz - punkty witalne i zabawa w noze - sa dla tych panow, ktorzy szczyt swoich mozliwosci maja juz z soba, pozostaja juz tylko tajemne techniki:)
Święte slowa
pozdrówka
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K.
Napisano Ponad rok temu
Kubusiu Puchatku jest na swiecie jakis japonski fajter ktory walczyl swego czasu ze stosujacym takie uciski Gerardem Gordeau. Efekt jest taki ze owy fajter nie widzi na jedno oko. Tyle na temat tej techniki.. A galki oczne, to wlozmy raczej miedzy basnie, to tylko fekt psychologiczy raczej niz rzeczywisty.
Gdyby te usciski naprawde dzaialaly w walce, a nie na pozorantach - to dawno by je np. w "klatce" stosowano, np. w parterze, jak ma sie unieruchomionego przeciwnika, ale jakos to nie dziala.
K_P
Co do samych punktow to moj ojciec kiedys sie w to bawil i przyznaje ze ucisk na dlon zacisnieta w piesc dziala calkiem niezle i ciezko w takiej dloni utrzymac np nóż. Ja sie w takie rzeczy nie bawie dla mnie punkty witalne to watroba, szczeka, skron, okolice ucha, górna czesc uda i nie trzeba 10 lat treningu by nokautowac po trafieniu w wyzej wymienione.
Napisano Ponad rok temu
To był Yuki Nakai i nie widzi na jedno oko bo jak uczepił się za nogi żeby dźwignię założyć to Gerard stał i oklepał mu gębe tak, że wyglądal jak alien ale w końcu tą dźwignią go skończył. W kolejnej walce troche zebrał jak wciągnął do gardy ale też w końcu wygrał.Kubusiu Puchatku jest na swiecie jakis japonski fajter ktory walczyl swego czasu ze stosujacym takie uciski Gerardem Gordeau. Efekt jest taki ze owy fajter nie widzi na jedno oko. Tyle na temat tej techniki.
Żadnych ucisków nie było poprostu dostał oklep.
Napisano Ponad rok temu
zadnych uciskow nie bylo
Jednooki w wywiadzie twierdzil inaczej
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Gordeau was also the world Savate champion and trainer for UFC fighter Remco Pardoel. He is remembered for his illegal eye-gouge of Yuki Nakai in the 1995 Japan Vale Tudo. Nakai went on to beat Gordeau by submission, but lost sight in his right eye from the gouge.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mi jedynie zdarzają się naciski na tętnice przy szyi.. no i w okolicach łokcia - na meridianie jelita grubego..
oczywiście na treningach
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Stopnie w jiujitsu
- Ponad rok temu
-
NAJSTARSZY TURNIEJ MMA W POLSCE JUZ PO RAZ 6 W BYTOMIU
- Ponad rok temu
-
MARIUSZ LINKE NA SLASKU