Re: Plecak na laptopa.
Deuter Giga ... lub inny Deuter
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Osobiście mam Giga i nie znalazłem przez parę miesięcy codziennego używania ani jednej wady w sumie. Plecaków miało się ze 12 razem i od miesięcy nie korci mnie aby zmienić ... no może na ten parę litrów większy bo ja chomik
Solidny, bardzo wygodny i przy noszeniu na grzbiecie i jak trzeba w łapie targać w tramwaju.
Doskonałe dojście do 3 kieszeni - zamki na miasto rządzą a te są porządne. Jedna kieszeń na drobiazgi z segregatorami, jedna na polar, żarło itp. i jedna najbliżej pleców na laptopa, zeszyty itp. Na "podłodze" grubsza warstwa aby się sprzęt nie poobijał. Po bokach ściągacze, kieszenie siatkowe na flaszkę mineralnej, bagietkę itp
Na paskach na ramionach można przyczepić dodatkowo zasobniki na okulary, aparat, nóż itp.
Pas biodrowy symboliczny ale przy tej pojemności nawet biegnąc za autobusem z zakupami z bazaru nie dynda za mocno i nie zamęcza pleców.
W sumie to już mój drugi Deuter i jak kasy dozbieram to dokupię jeszcze takiego na 1-2 dniowe wyprawy = ze 55-65 L.
Miałem kilka Karrimorów, które latami wydawały mi się mercedesami wśród plecaków do czasu przymierzenia pierwszego Deutera.
Sorki za ilość natchnionej reklamy ale ja do plecaków jak do noży i latarek - z uczuciem