3 Otwarty Puchar Polski BJJ w Koninie - 19.05.2007
Napisano Ponad rok temu
Ale przydaloby sie wiedziec szybko, zeby ustawic odpowiednio wage...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Puchar Polski :wink:a ja jestem rocznik 92 i co nie moge startować??? jak zawody określa się mianem mistrzostw polski to nie powinno byc takich głupich ograniczeń wiekowych. ??
Napisano Ponad rok temu
Balacha na kolano w kategorii białych pasów???? Draculino się uśmiał, jak to zobaczył :roll:
Napisano Ponad rok temu
Wtedy wreszcie moze przed kazdymi zawodami nie bedzie pytan o dzwignie na nogi, o to czy waga w gi czy bez itp...
Moim zdaniem kazdy kto chce organizowac powazne zawody powienien zaufac ludziom, ktorzy w BJJ maja duzo wieksze doswiadczenie niz my.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie rozumiem po co te modyfikacje regulaminu, organizator podaje ze regulamin wg. CBJJ, a poznie wprowadza swoje zmiany. Jak CBJJ to powinno byc CBJJ bez zadnych zmian...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli tak to jak rozwiazac kwestie walki z kims kto ma wyzszy pas i "wiecej moze".
On moze balache na kolano a ja nie??
Jesli sie mysle to przepraszam i skasujcie tego posta...
Napisano Ponad rok temu
Dal przykladu przy podziale biale - kolorowe, w kolorowych powinny obowiazywac zasady dla niebieskich pasow.
Napisano Ponad rok temu
Jaki dojazd z dworca PKP?
dzięki i pozdrawiam.
Dojście z dworca zajmuje nie więcej jak 6-7 minut pieszo.
1. Stojąc tyłem do dworca PKP (mając przed sobą rondo) iść cały czas prosto ulicą Dworcową do skrzyżowania ze światłami, na skrzyżowaniu skręcić w lewo (w ulicę 1 Maja) i cały czas prosto. Przed rondem po prawej stronie jest Hala Rondo
2. Stojąc tyłem do dworca PKP (mając przed sobą rondo) trzeba pójść w lewo ulicą Kolejową(po drodze mija się duży budynek Poczy Polskiej i przejazd kolejowy). Tuż za przejazdem kolejowym trzeba skręcić w prawo, w ulicę Błaszaka (tuż za przedszkolem). Idąc cały czas prosto tą uliczką 100-150 metrów dochodzi się do alei 1 Maja. Z tego miejsca patrząc lekko w lewą stronie widoczna jest już Hala Rondo.
pozdrawiam
Jacek Wróbel
602 52 51 54
Napisano Ponad rok temu
Jacek ze zlego zalozenia wychodzisz ze tylko juniorzy waza do 61 kilo. Jest wielu seniorow grubo po 20 majacych okolo 60 kg
Witam
Nie chciałbym być posądzonym o brak chęci zorganizowania kategori wagowej -61kg w dywizji kolorowych pasów.
WARUNEK JEST JEDNAK JEDEN!!!
W tej kategorii musi się zgłosić minimum 4 osoby (z potwierdzoną wpłatą na konto opłaty startowej). Jeśli tak się stanie, co potwierdzę na forum, kategoria -61kg w dywizji kolorowych pasów zostanie rozegrana.
Myślę, że jest to sprawiedliwe postawienie sprawy.
Pozdrawiam
Jacek Wróbel
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzieki! Pozwolilem sobie wyroznic ten fragment zeby wszyscy zglaszajacy sie widzieli :wink:WARUNEK JEST JEDNAK JEDEN!!!
W tej kategorii musi się zgłosić minimum 4 osoby (z potwierdzoną wpłatą na konto opłaty startowej). Jeśli tak się stanie, co potwierdzę na forum,
kategoria -61kg w dywizji kolorowych pasów zostanie rozegrana.
Myślę, że jest to sprawiedliwe postawienie sprawy.
Jednoczesnie prosze o napisanie 15 maja czy zglosilo sie minimum 4 osoby w terminie do 14 maja, zeby bylo wiadomo czy trzymac wage, czy moze jednak zostaniemy przeniesieni do 67 kg
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem w sytuacji laczenia kategorii obowiazujace na turnieju przepisy powinny byc zgodne z przepisami dla najnizszych pasow walczacych w tej kategorii.
Dal przykladu przy podziale biale - kolorowe, w kolorowych powinny obowiazywac zasady dla niebieskich pasow.
Kuba - święte słowa!!! Masz 100% racji.
Przepisy CBJJ obowiązują na całym świecie. Wielokrotnie większość instruktorów udzielająca się na tym forum postulowała o ich przestrzeganie.
Poza tym jest jeszcze jeden problem: mam chłopaków trenujących po kilka miesięcy. Strasznie chcieli wystartować, ale w obecnej sytuacji chyba powinienem im to odradzić, żeby ich nie narażać na jakieś zbędne kontuzje - przecież żaden normalny instruktor nie naucza w ciągu np. pierwszych czterech miesięcy balachy na kolano i obrony przed nią! Z początkującymi kładzie się nacisk na zupełnie inne kwestie... A może ja się mylę??? Jeśli tak, to w takim razie mylą się także instruktorzy z Gracie Barra BH (włącznie z naszym nauczycielem)... I przepraszam, że kolejny raz podpieram się ich autorytetem, ale Ci ludzie wiedzą o wiele, wiele więcej na temat nauczania bjj, niż my (a przynajmniej ja ).
Napisano Ponad rok temu
Paweł, do zobaczenia w Koninie
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieję, że w jego kategorii nikt nie będzie umiał poprawnie dźwigni na kolano wyciagnąć :roll:
Jesli nie bedzie umial poprawnie wyciagnac, to moim zdaniem ryzyko kontuzji wzrosnie, jesli beda probowac...
Moim zdaniem zakazac i tyle. Jesli nie umieja dobrze wyciagnac (sam tez nie umiem) - to kazda proba techniki pod wplywem walki bedzie grozila kontuzjami.
Napisano Ponad rok temu
1. Odnośnie możliwości stosowania kontrowersyjnych technik stateczna decyzja zapadnie w dniu zawodów po konsultacji sędziów z kierownikami ekip.
2. Odnośnie ograniczeń wiekowych dla startujących, niestety najniższa granica wieku jest utrzymana i nie przewidujemy jej obniżenia.
pozdrawiam
Jacek Wróbel
602 52 51 54
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Puchar Polski Ju-Jitsu Ne Waza 3 czerwiec 2007
- Ponad rok temu
-
Roberto Atalla we Wrocławiu 23.04.2007r
- Ponad rok temu