Sayoc w Wa-wie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak o tym klubie myślałem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Treść bez wątpienia jest, natomiast forma przekazu/nauczania, relacje dosyć specyficzne
no i czas potrzebny na przekazanie wiedzy, nie do przyjęcia (zaznaczam ze dla mnie i że w chwili obecnej może jest inaczej).
Napisano Ponad rok temu
wkuwanie na pamięć filozoficznych tekstów po koreańsku też mi nie pasi
czas nauki obliczony na lata. Wiem że nie każdemu można wszystko przekazać. Szczególnie jak się go zna krótko. Ale z kolei poznawanie czowieka latami, by go wreszcie nauczyć konkretów to w/g mnie przesada. Ale to tylko moja opinia.
nauka skomplikowanych ukladów bez poparcia cechami motorycznymi
nie zrozum mnie źle. Tomek posiada dużą więdzę, jest też bardzo ambitny w jej zdobywaniu.
Tylko mi to nie pasuje (za dużo Arts w tym ma )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie mam zlego zdania o wschodnich ma. Tym bardziej o tai chi. Sam się zajmuję jakimiś aspektami. Doceniam to co robią adepci. Natomiast mają ogromna ilość materialu w której latwo się zgubić. A jeszcze na bazie zainteresowania, różnej maści postaci, sprzedają produkt jako super patent na ulicę.
uważam, że techniki i programy których nauka zajmuje cale lata to najczęściej zwykla strata czasu dla kogoś komu potrzebne są umiejętności walki (wiem też, że nie każdy ich szuka).
oczywiście generalizuję.
Są systemy bardzo bogate w zasób rozwiązań technicznych i taktycznych które świetnie uczą dając fun i praktyczne umiejętności. Vo-Quyen czy VVD (nie ćwiczę, ale są debeściaki)
i tyle
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Slyszalem ze Kaktus i jego team, mają bardzo praktyczne podejście. Konkrety beż ściemy.
Poszukaj ich filii.
Zawsze warto sprawdzić.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Estokada
Dariusz Cieszyński
tel: 697595124
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
W Lodzi, Wojciech Leszczyński jest jego przedstawicielem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kriss dzieki za wielkie zdjęcie. Jednak na naszej stronie wyglądam gorzej...
"Za okazją" uprzejmie pytam co oznacza pojęcie szermierka i pochodne. Czyżbyś też bawił się w XVII wieczne rekonstrukcje...czy "spiritus movens" to narzędzie czy technika
Pozdrawiam DC
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczylem też u mojego "Guru" Abramskiego
Żeby bylo smieszniej, to ostatnie, to byly szable tradycyjne ale motoryka i cala podbudowa sportowa.
Od ladnych paru lat "robimy noże i kije" na bazie szermierki wlaśnie i pewnego mariażu z poruszania z boksu.
I tyle.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
FILIPINY 2007
- Ponad rok temu
-
Dos Cortes Kraków - warsztaty
- Ponad rok temu
-