Fujimoto, czyli tam i z powrotem
Napisano Ponad rok temu
Zdanie dnia: Nazywam się Fujimoto, nie jestem bogiem, jak O'sensei (śmiech)
Napisano Ponad rok temu
I to wszystko??? :twisted:
Reszta jest milczeniem
Egzaminy jakieś były, w sobotę, chociaż kontynuwał je sensei podczas treningu niedzielnego - ukowali mu dwaj kandydaci. Zdali.
Ogólnie Fujimoto narzekał na fizolkę ćwiczących.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Egzaminy jakieś były?
Były. Ja zdawałem więc się nie będę wypowiadał
Napisano Ponad rok temu
Byly powbijane tabliczki kierujace do sali o ile poprawnie dojechalo sie do pierwszej. Z dojazdem nie bylo wiekszych problemow. Z pewna ciekawoscia podeszlam do stazu innej organizacji i nowego senseia. Jeszcze milszym zaskoczeniem bylo dla mnie podobienstwo ruchu do Nebiego Vurala, ktory juz od kilku lat przyjezdza do polski. Praca bioder, krotszy dystans i czytelny ruch...niestety czas na ale...
Pamietam staz z Tamura sensei w Warszawie kilka lat temu gdzie ogromna PLAMA, wypominana przez senseia i jego uczniow przez jakis rok bylo odbieranie certyfikatow...wybaczcie me slowa krytyki, ale przy czarnym pasie wypadalo by chyba juz wiedziec jak to oficjalnie powinno wygladac skoro opis znajduje sie dosc czesto na necie? Troszke zaskoczyla mnie pomoc na egzaminach ze strony Fujimoto sensei. Mile i bardzo pomocne, ale czy powinno byc potrzebne?
Ostatnie slowo krytyki do panow w hakamach, ktorzy zapomnieli iz ktos bez czarnych portek obecnie na tylku i czarnego paska nie jest gorszy i jak sie klania nie nalezy odwracac sie zadkiem. Mimo tych kilku :roll: i bardzo milo wspominam staz i techniki.
Troszke wszyscy traktowani bylismy jak male dzieci, ktorym nalezy pokazac co i jak. Mile, pomocne oby zapadlo w pamiec. Mam nadzieje, ze na kolejnych stazach zmieniac sie bedzie stopien trudnosci i pokonywac bedziemy kolejne etapy.
ps. Pytalam kilku hakam na stazu, ale odpowiedzi nie uzyskalam. U kogo uczy sie/ uczyl Fujimoto sensei?
Ciekawa i czekajaca na slowa krytyki
Marta
Napisano Ponad rok temu
I teraz bedzie, ze sie glupia dupa wypowiada i szydzi.
Nie w temacie, ale zastanawia mnie taka sprawa: dlaczego sprowadziłaś się do jednoznacznie kojarzącej się części ciała?Ciekawa i czekajaca na slowa krytyki
Marta
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Coś napisano w [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] miejscu. Tyle, że nie po naszemu...ps. Pytalam kilku hakam na stazu, ale odpowiedzi nie uzyskalam. U kogo uczy sie/ uczyl Fujimoto sensei?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Raczej Seijiro Masuda.Pewnie jest uczniem Tada sensei?
Napisano Ponad rok temu
Jacol, Sandan!!!!! no to juz piekny wiek!! Gratulacje! To teraz juz jestes prawdziwym mistrzem Marianem! Masz z tego jakies video? Pogadalibysmy na ten temat.....
Dzięki Szczepan.
Film będzie za jakiś czas. Na razie mam tylko fotki.
Niedługo będą do oglądnięcia.
Napisano Ponad rok temu
I filmik z zeszłego roku:
Jesli chodzi o moja opinie, to typowy styl Hombu dojo, bardzo podobny do prezentowanego przez Ch.Tissier(ach te slynne zarzucanie tylnia noga przez uke i przez tori!!! :wink: ). Co mnie nieco zaskoczylo to dosc szerokie, tanczace techniki, duzo otwarc (np takie charakterystyczne zatrzymywanie sie przed rzuceniem uke, co powoduje ze uke odzyskuje calkowicie rownowage), bardzo powolne tempo(choc uke wygladali mi na mogacych przyjac i wiecej i szybciej).....
Nie widac czadu na tym pokazie.....
Faktycznie, nie podobne to do stylu Tady sensei.....
Napisano Ponad rok temu
A student of Tada Sensei, Masuda Sensei and the Doshu Ueshiba Kisshomaru,Fujimoto Sensei is resident in Europe since 1970.
A pokaz rzeczywiście wygląda słabiej niz treningi.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Film promujący jedną z katowickich sekcji
- Ponad rok temu
-
Kilka wskazówek...
- Ponad rok temu
-
Wesołych Świąt
- Ponad rok temu