Film promujący jedną z katowickich sekcji
Napisano Ponad rok temu
Jestem bardzo ciekawy Waszych komentarzy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no ale trzeba od czegoś zacząć
Napisano Ponad rok temu
luzik tylko, jak na film propagandowy to uke jacyś cieniutcy
no ale trzeba od czegoś zacząć
Rozumiem, że masz na myśli szczególnie jednego z bezhakamowych facetów ^^. Wybacz chłopakowi (mnie to znaczy) - to dopiero 6 kyu i pół roku stażu w aikido.
Napisano Ponad rok temu
ja tam się nie znam, ale jak na 6 kyu i pół roku ćwiczenia to i tak nieźle. ja po pół roku pad twardy zaczynałam dopiero samodzielnie bez strachu robić (co nie znaczy, że robiłam go dobrze), ale ja to słaba płeć jestem, i jak to ja - mocniejsza wtedy w gębie niż w nogach, znaczy, w tych, padachRozumiem, że masz na myśli szczególnie jednego z bezhakamowych facetów ^^. Wybacz chłopakowi (mnie to znaczy) - to dopiero 6 kyu i pół roku stażu w aikido.
Napisano Ponad rok temu
możesz rozwinąć temat?? :wink:... i jak to ja - mocniejsza wtedy w gębie niż w nogach ...
Napisano Ponad rok temu
możesz rozwinąć temat?? :wink:... i jak to ja - mocniejsza wtedy w gębie niż w nogach ...
dobrze wiesz o co chodzi. a tak w ogóle to niech mnie kolega nie podpuszcza.
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie jak to zwykle bywa w aikido, instruktor uporczywie cofa sie caly czas. Dokladnie nie wiadomo z jakiego powodu :? Oraz duzo macha rekami a malo biodrami. Ale to pewnie nornalne w jego stylu aikido....
Za to uke calkiem dobrze wytresowani.
Napisano Ponad rok temu
Jak na 1 dan to calkiem niezle.
Oczywiscie jak to zwykle bywa w aikido, instruktor uporczywie cofa sie caly czas. Dokladnie nie wiadomo z jakiego powodu :? Oraz duzo macha rekami a malo biodrami. Ale to pewnie nornalne w jego stylu aikido....
Za to uke calkiem dobrze wytresowani.
Sam się o własne nogi potyka, a ludziom marudzi :twisted:
Chłopaki bardzo ładnie
Napisano Ponad rok temu
PS. Calkiem przyjemny filmik
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie znam sie na aikido dlatego wyjasnijcie mi czemu ten master nie dobije tych uke tak zeby juz nie wstawali? nie musial by sie z nimi meczyc tyle czasu.
bo jakby ich dobijal to filmik bylby krótszy i oddziaływanie na widza byłoby mniejsze - bo krótsze...
a sekcja mała jest pewnie, wiec o uke trzeba dbać i nie dobijać 8)
Napisano Ponad rok temu
Nie mogłeś lepiej trafić, prosząc o „fachową” ocenę. :wink:
„F(l)achowców” Ci u nas dostatek nie tylko od Aikido, ale też reżyserii, scenografii, tresury, udźwiękowienia, zgodności adaptacji z oryginałem itd. itp.
Przede wszystkim gratuluję Ci sprawnego ukowania po pół roku treningu!
Moje, nic nie znaczące, wrażenie jest jednak takie, że film promuje bardziej prowadzącego. Chyba, że przekaz miał być następujący „ćwicz u nas, a też tak będziesz potrafił”. Jako zwolennik team buildingu :wink: uważam, że przebitki ze wspólnych wyjazdów, grillowania, czy kibicowania np. na meczu GKS-u, znacznie uatrakcyjniłyby obraz :wink:
Troszku dziwnie wyglądają tylko twarde pady, gdy uke ląduje jakoś na boku i krzyżując nogi, sunie się chwilę po macie.
No i końcowa scena wygląda tak, jakby te dwie osoby biegły i niespodziewanie się zderzyły :wink:
Pozdrawiam, h-k :-)
PS. Sojobo, żeś mnie chłopie wystraszył z samego rana tym avatarem!
PS2.
Słusznie!(...)czemu ten master nie dobije tych uke tak zeby juz nie wstawali? nie musial by sie z nimi meczyc tyle czasu.
Napisano Ponad rok temu
To tylko tak przez szacunek dla "Dan'ów" - sami padają coby się nie męczyli biedulkiZa to uke calkiem dobrze wytresowani.
Napisano Ponad rok temu
Z ciekawości spytam, czy kiedy na ten przykład Randall aplikuje Ci technikę, tez padasz „tak tylko przez szacunek”…?To tylko tak przez szacunek dla "Dan'ów" - sami padają coby się nie męczyli biedulkiZa to uke calkiem dobrze wytresowani.
Pozdrówka, h-k :-)
Napisano Ponad rok temu
Nie padam.... bo Randala to unikam - za bardzo "na krawędzi" :wink:Z ciekawości spytam, czy kiedy na ten przykład Randall aplikuje Ci technikę, tez padasz „tak tylko przez szacunek”…?
pzdr
Napisano Ponad rok temu
HeheheheNie padam.... bo Randala to unikam - za bardzo "na krawędzi" :wink:
pzdr
A błąd.
Ja na ten przykład lubię i wszystkim polecam
Pozdrówka, h-k
Napisano Ponad rok temu
No teraz to juz sie nie moge doczekac, kiedy go w koncu poznam... 8) 8) 8)Nie padam.... bo Randala to unikam - za bardzo "na krawędzi" :wink:Z ciekawości spytam, czy kiedy na ten przykład Randall aplikuje Ci technikę, tez padasz „tak tylko przez szacunek”…?
pzdr
Napisano Ponad rok temu
h-k lubi po prostu mocniej. ale wie, co mówi.HeheheheNie padam.... bo Randala to unikam - za bardzo "na krawędzi" :wink:
pzdr
A błąd.
Ja na ten przykład lubię i wszystkim polecam
Pozdrówka, h-k
nie chcę obgadywać tu kolegi Randalla za jego plecami, ale u niego nie da się padać przez szacunek. zakusy, ewentualnie nieuwagę albo niewiedzę podkładaczy gasi w zarodku. brutalnie i na krawędzi.
P.S. kolos, przedstawiłbyś się w końcu na treningu, bo ciągle nie wiem któryś Ty.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kilka wskazówek...
- Ponad rok temu
-
Wesołych Świąt
- Ponad rok temu
-
Aikibudo
- Ponad rok temu