Czy dobrze rozumiem niektorych tu sie wypowiadajacych ze krytykowac zawodnikow Pride moga tylko inni zawodnicy Pride? Albo w dziale MMA moga pisac tylko ci co walcza w MMA i to z sukcesami - to oczywiscie skrot. To moze w dziale jiu jitsu tez moga tylko ci co byli co najmniej mistrzami regionu w jiu jitsu? (tu oczywiscie pije do Martiusa
). No dajcie spokoj.
Przeciez nie od dzis wiadomo ze (tu chyba Martius przyznasz mi racje bo nieraz sie tak wypowiadales) wcale zawodnicy nie znaja sie najlepiej na danej dyscyplinie sportu, ba nawet zaryzykuje stwierdzenie ze mkistrzowie danego sportu nie znaja sie najlepiej na swojej dyscyplinie.
Brzmi troche hehe
Ja tam wolalbym sie uczyc nie u mistrza swiata tylko u jego trenera !! bo on zna sie o wiele lepiej od zawodnika, gdyby tak nie bylo to po co zawodnikowi jest trener przeciez sam zna sie najlepiej?
Oczywiscie zeby nie bylo od razu prostuje nie tylko trenerzy sie znaja to tylko byl przyklad na to ze wcale zawodnicy nawet najlepsi wcale nie sa najlepszymi znawcami.
No i zeby cos krytykowac wcale nie trzeba byc wielkim specjalista z doktoratem czy inna profesura.
Wyrazana opnia zawsze swiadczy o czlowieku, ktory ja wyglasza i ma do tego prawo i tyle.
Nic nikomu do tego. Jak sie ktos nie zgadza to dyskutuje lub ignoruje.
A mowienie ze krytykowac przeciwnikow np Filipovica moga tylko ci co walczyli z Filipovicem (bo taki wniosek mozna wysnuc jak ktos pisze - ze nie mow ze byl cienki bo sam zawalcz) jest co najmniej niepowazne.
Ale sie rozpisalem.