konkurs na nazwę stowarzyszenia !!!
Napisano Ponad rok temu
W Szczecinku sekcja aikido istnieje juz 30 lat, jednak przyszedł czas na zmiany i jesteśmy w trakcie zakładania stowarzyszenia. Wszystko wydawało się niezbyt skomplikowane ale zatrzymaliśmy sie na ustaleniu nazwy stowarzyszenia.
Chciałbym poprosić o pomoc tak zacną rzeszę ludzi związanych z aikido i ogłosić konkurs na nazwę stowarzyszenia.
A jak sama forma prośby wskazuje na zwycięzce czeka nagroda w postaci miejsca honorowego członka stowarzyszenia ( a na marginesie, od Prezesa przy okazji udziału w jednym ze staży organizowanych przez stowarzyszenie, darmowe ileś tam ( czytaj. ile zdołam...) kufli piwka no chyba że wygra ktoś przed 18-stką ale i na to coś poradzimy, obiecuję!).
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Wiesz, żeby grało ze Szczecinkiem :wink:
Pozdrówka, h-k
Napisano Ponad rok temu
Jak nic wygrałeś "ileś tam..." :wink:Może Stowarzyszonko?
Napisano Ponad rok temu
Może Stowarzyszonko?
Pozdrówka, h-k
OK, ale jak wygrasz będzie tylko " uchonorowanko" i "piweczko".
Napisano Ponad rok temu
ależ z Ciebie niedobry kolega. sami to se ładną nazwę dojo wymyśliliście, a tu koledze w potrzebie pomóc nie chcesz? :wink:Może Stowarzyszonko?
Pozdrówka, h-k
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gary zgrywusie, jedno stowarzyszonko to nie federacja a nawet nie federacyjka :wink:Szczecinecka Federacja Aikido jeśli dobrze odmieniam 8)
Pomyśluneczek u Sz.P niech kaczusie zadepczą (z Kariery Nikodemy Dyzmy)
Łabądek (by pozostać w klimacie zdrobnień) 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ależ ja im życzę jak najlepiejGary zgrywusie, jedno stowarzyszonko to nie federacja a nawet nie federacyjka :wink:
Napisano Ponad rok temu
Mi się wydaje, że zależy, co chce się taką nazwą przekazać. Np. "ośrodek metodyki" sugeruje, że proces nauczania jest przemyślany i staranny.
Jeśli z kolei chcemy dać powiew egzotyki/mistyki, to można do nazwy wrzucić jakieś japońskie terminy; to także sprzyja oskarżeniom o sekciarskość, czyli bezpłatnej reklamie
Pytanie, czy nazwa ma zaznaczać region. Pewnie powinna, i może być "Szczecinecki(-a, -e)", ale można się dźwignąć np. na "Pojezierski", skoro Szczecinek leży na Pojezierzu Drawskim.
Rezultaty trzeba wrzucić do bębna i mieszać mieszać i słuchać, co zabrzmi gładko
Ja bym to nazwał prosto np. Szkoła Aikido Szczecinek albo Pojezierska Szkoła Aikido.
"Stowarzyszenie" można zawsze dodać przed nazwą, np. Stowarzyszenie "Pojezierska Szkoła Aikido" (jako forma oficjalna).
Sorry jeśli nie jest to wszystko specjalnie odkrywcze :-) Po prostu z nudów zastanowiłem się nad tematem.
Napisano Ponad rok temu
Moje propozycje:
Stowarzyszenie Aiki Dojo Szczecinek (lub "w Szczecinku", ale to nieelegancko). Mogą być warianty, ale Aiki Dojo (a może: Aikidojo?) bym zostawił (chyba, że ktoś już się tak nazywa?!)
Może też być politycznie poprawnie i po polsku:
Pozytywna Inicjatywa Szczecinecka "Samoobrona" - Leczymy Praktykując Ruch
w skrócie: PIS Samoobrona LPR :twisted:
:wink:
Napisano Ponad rok temu
w skrócie: PIS Samoobrona LPR :twisted:
I ja bym przy tym pozostał. Może i niezbyt krótka, ale wszystkomająca nazwa :wink:
Napisano Ponad rok temu
albo po prostu Szczecinieckie Stowarzyszenie Aikido .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jaro?? Byłbyś to że Ty?? :wink:Najwyższa Prawda?
Napisano Ponad rok temu
Gratuluję starań o wprowadzenie zmian w tym dziwnym tworze jakim jest ta sekcja,ale wydaje mi się że jak zwykle rozejdzie się wszystko po kościach.Mimo wszystko życzę Wam powodzenia.
Problem polega na tym że Ty niczego nam nie życzysz tak jak dokładnego rozkładu ale cóż.....
Dziękuje wszystkim za próby pomocy. Stowarzyszenie już działa i nosi nazwę:
Stowarzyszenie Aikido "MATSUNAI". Niedługo dopracujemy stronkę www to pozwolę sobie załączyć do niej linka. Oczywiście stowarzyszenie powstało jako kontynuacja 30-to kilku już letniej działalności Ryszarda Leśniewicza w Sekcji Aikido Szczecinek. Liczy sobie 15-tu członków założycieli i do tego jeszcze kilkunastu ćwiczących nie będących w stowarzyszeniu. Mam nadzieję że uda sie w niedalekiej przyszłości zorganizować większy staż, zaprosomu wszystkich chętnych i pokojowo nastawionych
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Staż - Z okazji 1000-lecia Żar
- Ponad rok temu
-
zdjęcia : Staż z Davinder Bath Sensei
- Ponad rok temu