Cheness Cuterly - Shura vs Hanwei forge - PPK
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
polecam Ci ten mieczyk...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Robiłem osobiście testy takim mieczem, może nie aż tak brutalne jak na linku jeden post wcześniej, ale naprawde pięknie pracuje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cheness Cutlery [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] na mnie chyba robi wieksze wrazenie a cena mimo wszystko nizsza. Poza tym czytam troche o Cold Steel i to stwierdzenie "On the negative side these swords are somewhat unbalanced with an overly thick and beefy blade, making them totally without grace and the ability to recover quickly from each strike. In other words, they are basically big, overbuilt choppers." troche odstrasza.
Napisano Ponad rok temu
Wiem z doświadczenia, że nie możemy sobie w tym kraju pozwolić na oryginalne miecze japońskie (przynajmniej większość z nas), ale istnieje też takie stare powiedzenie, że "biednego nie stać na belegówno". I to także sprawdza sie w stosunku do miecza. Jeśli masz zamiar za dwa trzy lata kupić następny to nie ma problemu, lecz jeśli chcesz by miecz służył Ci długie lata to lepiej odłożyć troche kasy i kupić coś naprawde wartego takich pieniędzy.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Można go kupić już w granicy 2500zł, co jak wiem jest niewygórowaną ceną za taki miecz.
Odsylam do Allegro (patrz nick z albumu foto z mieczem)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak dla laika nie jest to zbyt dobry miecz?? Ja tak sobie planuje zakupic Cheness Cutlery Shura(m.in dlatego ze ciezko go zniszyc co dla poczatkujacego jest dosc istotne:P) i na nim sie czegos nauczyc a za 2-3 lata wymienic na cos konkretnego np Paul Chen Orchid Katana.
Jeśli uważasz, że ten łatwiej zniszczyć to sie mylisz.
Poza tym jeśli Ty chcesz się nim UCZYĆ to życze powodzenia i duuuużo szczęścia.
Na wszelki wypadek wykup sobie dobrą polise
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A może zacząć lepiej od bokkena i treningów sztuk walki mieczem ? : o
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Naginato w szczecinie
- Ponad rok temu
-
szkoła walki
- Ponad rok temu
-
Katana
- Ponad rok temu
-
Olejek goździkowy vs WD40
- Ponad rok temu
-
Szkoła Samurajów BATTODO
- Ponad rok temu
-
Pokrowiec do miecza
- Ponad rok temu
-
Kendogi
- Ponad rok temu
-
Ktoś zna miecze Thaitsuki?
- Ponad rok temu
-
katana reverse
- Ponad rok temu
-
Wybór klubu w Krakowie (iaido, kendo, katori?) - pomocy! :)
- Ponad rok temu