Ile mieliście lat jak zaczęliście trenować?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja trenowałem 5 lat karate kyokushin kai kan a teraz trenuje tai chi i bardzo mi sie spodobał ten styl 8)I pytanie przy okazji - czy ktoś z was trenował jakiś całkiem inny styl?
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam :-)
Napisano Ponad rok temu
ja cwicze jakies 4 miesiace, mam juz 23 lata

wiem wiem staro ...

ale wciaga i nie zamierzam juz przestac cwiczyc.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie na przyklad byla to z pewnoscia jedna z najlepszych decyzji mojego zycia, zaczalem, bo "trza sie cus umic bic", a przeksztalcilo sie to w pasje ktora znaczaco zmienila moje zycie na lepsze.
Zaczalem od kickboxingu (choc niby kung fu), teraz cwicze styl bedacy mieszanka dlugiej piesci i Wing Chunu (jin loong chuan fa) i musialem sporo przyzwyczajen zmienic (jeszcze zreszta nie zakonczylem tego procesu), ale tez wiele rzeczy wartosciowych mi zostalo.
Podsumowujac - zaczynac mozna i od 80-tki, a zmiana stylu to rozwijajace doswiadczenie.
pzdr
Napisano Ponad rok temu

ja tak dla odmiany w wieku 13-stu :-) zacząłem i mam nadzieję do końca żywota pociągnę
:-) ))) chiba , że się nie da
 ale .....są jeszcze wózki , które da się popchnąć
   ale .....są jeszcze wózki , które da się popchnąć   
  tak czy inaczej......wiek + nauczyciel + talent + świadomość tego co chce się osiągnąć ........sprawiają Kim się będzie w przyszłości :wink:
Mój Mistrz zawsze mówił...."dobrych ludzi ( w danej sztuce) jest wielu na świecie..i nie chodzi o to by być dobrym...ale o to by być wybitnym w tym co się robi, bo tych jest naprawdę niewielu , a dobrych jest naprawdę dużo" :wink:
Napisano Ponad rok temu
Mój Mistrz zawsze mówił...."dobrych ludzi ( w danej sztuce) jest wielu na świecie..i nie chodzi o to by być dobrym...ale o to by być wybitnym w tym co się robi, bo tych jest naprawdę niewielu , a dobrych jest naprawdę dużo" :wink:
to chyba Twój mistrz jeździł na seminaria mojego (albo i odwrotnie), bo mój powtarza to samo
 .
 .Co do tematu - miałem 18 lat.
Napisano Ponad rok temu
to chyba Twój mistrz jeździł na seminaria mojego (albo i odwrotnie), bo mój powtarza to samo.
Co do tematu - miałem 18 lat.
no proszę jest jeszcze kilku Mistrzów na tym świecie :wink:

Napisano Ponad rok temu
Zacząłem trenować mając 20 lat, a więc dość późno. Nie zauważyłem bym przyswajał wiedzę i umiejętności zbyt wolno lub z trudnością. Nikt mnie zresztą jakoś szczególnie nie popędza, sztuki walki to i tak zajęcie na całe życie, więc po co się spieszyć? Miałem też okazję przez rok, zanim zacząłem zajmować się Kung Fu trenować coś jakby połączenie karate z boksem(taka sekcja
 ), kiedy przybyłem do miejsca gdzie obecnie trenuję, musiałem zaczynać od nowa, ale nikt mi tego nie miał za złe
  ), kiedy przybyłem do miejsca gdzie obecnie trenuję, musiałem zaczynać od nowa, ale nikt mi tego nie miał za złe  Jedynie pady się przydały i wydolność oddechowa, resztę zostawiłem bez żalu...
  Jedynie pady się przydały i wydolność oddechowa, resztę zostawiłem bez żalu...

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale jesli wogole trafilismy na sztuki walki w zyciu to trzeba się cieszyć, ze je mamy bo mogłoby nie byc nic..........16...jak zaczełam aikido i 20 jak zaczynam krate
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 Pchające ręce - filmik Pchające ręce - filmik- Ponad rok temu 
- 
			 TangLang Men w gdansku TangLang Men w gdansku- Ponad rok temu 
- 
			 Szkoły kung fu w Dąbrowie Górniczej Szkoły kung fu w Dąbrowie Górniczej- Ponad rok temu 
- 
			 Trzeci numer magazynu Kung Fu Trzeci numer magazynu Kung Fu- Ponad rok temu 
- 
			 Powstała Polska Federacja Kung Fu Powstała Polska Federacja Kung Fu- Ponad rok temu 
- 
			 Bruce Lee - Chinese Gung -fu do pobrania pdf. Bruce Lee - Chinese Gung -fu do pobrania pdf.- Ponad rok temu 
- 
			 Sparing Mistrza Liu Yunqiao i nie tylko. Sparing Mistrza Liu Yunqiao i nie tylko.- Ponad rok temu 
- 
			 taiji video taiji video- Ponad rok temu 
- 
			 Mniej znane kungfu z Yantai -film Mniej znane kungfu z Yantai -film- Ponad rok temu 
- 
			 Tradycyjne Kungfu z Jiangxi - klip Tradycyjne Kungfu z Jiangxi - klip- Ponad rok temu