Ile mieliście lat jak zaczęliście trenować?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja trenowałem 5 lat karate kyokushin kai kan a teraz trenuje tai chi i bardzo mi sie spodobał ten styl 8)I pytanie przy okazji - czy ktoś z was trenował jakiś całkiem inny styl?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam :-)
Napisano Ponad rok temu
ja cwicze jakies 4 miesiace, mam juz 23 lata
wiem wiem staro ...
ale wciaga i nie zamierzam juz przestac cwiczyc.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie na przyklad byla to z pewnoscia jedna z najlepszych decyzji mojego zycia, zaczalem, bo "trza sie cus umic bic", a przeksztalcilo sie to w pasje ktora znaczaco zmienila moje zycie na lepsze.
Zaczalem od kickboxingu (choc niby kung fu), teraz cwicze styl bedacy mieszanka dlugiej piesci i Wing Chunu (jin loong chuan fa) i musialem sporo przyzwyczajen zmienic (jeszcze zreszta nie zakonczylem tego procesu), ale tez wiele rzeczy wartosciowych mi zostalo.
Podsumowujac - zaczynac mozna i od 80-tki, a zmiana stylu to rozwijajace doswiadczenie.
pzdr
Napisano Ponad rok temu
ja tak dla odmiany w wieku 13-stu :-) zacząłem i mam nadzieję do końca żywota pociągnę
:-) ))) chiba , że się nie da ale .....są jeszcze wózki , które da się popchnąć
tak czy inaczej......wiek + nauczyciel + talent + świadomość tego co chce się osiągnąć ........sprawiają Kim się będzie w przyszłości :wink:
Mój Mistrz zawsze mówił...."dobrych ludzi ( w danej sztuce) jest wielu na świecie..i nie chodzi o to by być dobrym...ale o to by być wybitnym w tym co się robi, bo tych jest naprawdę niewielu , a dobrych jest naprawdę dużo" :wink:
Napisano Ponad rok temu
Mój Mistrz zawsze mówił...."dobrych ludzi ( w danej sztuce) jest wielu na świecie..i nie chodzi o to by być dobrym...ale o to by być wybitnym w tym co się robi, bo tych jest naprawdę niewielu , a dobrych jest naprawdę dużo" :wink:
to chyba Twój mistrz jeździł na seminaria mojego (albo i odwrotnie), bo mój powtarza to samo .
Co do tematu - miałem 18 lat.
Napisano Ponad rok temu
to chyba Twój mistrz jeździł na seminaria mojego (albo i odwrotnie), bo mój powtarza to samo .
Co do tematu - miałem 18 lat.
no proszę jest jeszcze kilku Mistrzów na tym świecie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Zacząłem trenować mając 20 lat, a więc dość późno. Nie zauważyłem bym przyswajał wiedzę i umiejętności zbyt wolno lub z trudnością. Nikt mnie zresztą jakoś szczególnie nie popędza, sztuki walki to i tak zajęcie na całe życie, więc po co się spieszyć? Miałem też okazję przez rok, zanim zacząłem zajmować się Kung Fu trenować coś jakby połączenie karate z boksem(taka sekcja ), kiedy przybyłem do miejsca gdzie obecnie trenuję, musiałem zaczynać od nowa, ale nikt mi tego nie miał za złe Jedynie pady się przydały i wydolność oddechowa, resztę zostawiłem bez żalu...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale jesli wogole trafilismy na sztuki walki w zyciu to trzeba się cieszyć, ze je mamy bo mogłoby nie byc nic..........16...jak zaczełam aikido i 20 jak zaczynam krate
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pchające ręce - filmik
- Ponad rok temu
-
TangLang Men w gdansku
- Ponad rok temu
-
Szkoły kung fu w Dąbrowie Górniczej
- Ponad rok temu
-
Trzeci numer magazynu Kung Fu
- Ponad rok temu
-
Powstała Polska Federacja Kung Fu
- Ponad rok temu
-
Bruce Lee - Chinese Gung -fu do pobrania pdf.
- Ponad rok temu
-
Sparing Mistrza Liu Yunqiao i nie tylko.
- Ponad rok temu
-
taiji video
- Ponad rok temu
-
Mniej znane kungfu z Yantai -film
- Ponad rok temu
-
Tradycyjne Kungfu z Jiangxi - klip
- Ponad rok temu