Luxeon do roweru
Napisano Ponad rok temu
ale niestety są tylko modele srebrne a ja potrzebuję czarnego. Myślałem tez o LL V2 7736P ale niestety nie ma uchwytu.
Mam w związku z tym tematem kilka pytań :
1. Czy znacie jakieś rozsądne propozycje luxeonów w wersji rowerowej najlepiej z uchwytem na kierownicę ?
2. Gdzie można kupić uniwersalne uchwyty do latarek na kierownicę roweru ?
3. Gdzie można kupić taniej niż w Polsce Led Lensery (jakiś zagraniczny sklep internetowy); to gdybym już zdobył odpowiedni uchwyt.
Napisano Ponad rok temu
Mozna tez improwizowac z taśmą izolacyjną, ale to na krótką mete. Kydex będzie najlepszy. I przy okazji masz latareczke EDC.
Fenix L1T majacy teoretycznie ok. 30 lumenów jest wystarczajacy na miasto, ale w lesie to sie z tym zabic mozna :wink: Mysle, ze po wsadzenie akku 14500 byłoby przyzwoicie (osiaga wtedy prawie 2x taki wynik )
Napisano Ponad rok temu
ino skąd kydex ??
Napisano Ponad rok temu
Zastanawiałem się już wcześniej nad Fenixami lecz martwi mnie ich krótki czas pracy na bateriach, standardowo 2 do 4 godzin. Wspomniane uprzednio Led Lensery posiadają czasy pracy liczone w dziesiątkach godzin. Nawet jeżeli te czasy są przesadzone to podejrzewam że te kilkanaście godzin wyciągną.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
cholera ino dawid jest,
a pochewki taktyczne z kydexu?? zamawia się u gaba3
pozdro
Napisano Ponad rok temu
co do czasu swiecenia to jest on mocno przesadzony. np V2 kwadrat na aku swieci okolo godziny jasno po czym robi sie ciemno szybko(jasno czyli jak na nowych aku hehe bo wsumie to za jasno nie swieci)
Napisano Ponad rok temu
Tak.1. Czy znacie jakieś rozsądne propozycje luxeonów w wersji rowerowej najlepiej z uchwytem na kierownicę ?
W tej chwili nie podam ci z głowy marki, ale widzialem takie w sklepach rowerowych. Co więcej były to modele o dwóch i więcej poziomach świecenia. Czyli w mieście świecisz sobie tak, by być widocznym (i oszczędzasz baterie), zaś w miejscach nieoświetlonych ładujesz maxa.
Przeglądnij dobrze ten dział. Temat takich uchwytow był już poruszany.2. Gdzie można kupić uniwersalne uchwyty do latarek na kierownicę roweru ?
Można sobie takie sprowadzić, ale chyba lepiej zamówić u jednego z naszych kolegów.
Jeśli chodzi o mocowane do kierownicy normalne latarki, to moim zdaniem jakaś kombinacja polegająca na Fenixach L1T(z innym zasilaniem)/L2T powinna w zupełności wystarczyć (chyba, że jesteś ślepy). Inna sprawa, że lampka konstruowana specjalnie do roweru będzie lepsza ze względu na sposób w jaki oświetla drogę.
Tak na marginesie, to kilka razy widziałem w UK gościa, który miał do roweru zamontowaną jakąś ledówkę. To cholerstwo oślepiało nawet w dzień. W nocy oczywiście pokazywało dopiero jak świeci. Nie wiem co to było, ale korpus był dość duży. Lensery, które są sprzedawane jako latarki rowerowe sobie odpuść. Nie chodzi tu bynajmniej o siłę ich światła, bo ta akurat jest moim zdaniem wystarczająca, ile o czas pracy tych latarek. Wymiana bateryjek AAA w koszyku może okazać się w ciemności kłopotliwa, a zbyt pojemne to one nie są :wink:
Tak gwoli informacji, to takie typowo rowerowe lampki bywają czasem tańsze od Lenserów.
Napisano Ponad rok temu
a co do LL to zostawilem sobie V6 i wsadzilem do niego xre z ims20mm, teraz to dopiero swieci
[img][img]http://img261.imageshack.us/img261/4853/pict6250iz9.jpg[/img][/img]
[img][img]http://img142.imageshack.us/img142/3158/pict6251ps2.jpg[/img][/img]
body LL nadaje sie wysmienicie a efekt jest nieziemski
Napisano Ponad rok temu
A jak ktoś chce do lasu itd, to lepiej już halogenik 20-30W z wiązką 8-10st i do tego akus żelowy- mega wypas świetlny do jazdy w terenie-proste,tanie, aczkolwiek troszke wielgaśne.
ps
prosba o kontakt kogokolwiek, kto zrobi mocowanie z kydexu Fenixa L1T/L2T w sposób sensowny na rower- z możliwościa prostego zdejmowania oczywista
Napisano Ponad rok temu
Nasz kolega z forum
Napisano Ponad rok temu
Wersja L1T ma natomiast nieciekawe światło, co jest związane ze zbyt słabym zasilaniem 3W luxeona z jednej bateryjki AA i nawet najlepszy regulator od Fenixa nic tu nie poradzi. Dlatego moją uwagą przykuł nowy model Fenixa P1D CE w cenie 70$, co mieściło by się w zakładanym przeze mnie budżecie na rowerowe światełko tj. ok. 250 zł. Mam jednak pewną wątpliwość czy do tej latareczki bedą pasowały akumulatory litowe typu 18650, albowiem tylko przy takim zasilaniu można z niej wydobyc wszystkie możliwości. Z tego co wiem pomiedzy CR123 a 18650 jest niewielka różnica w średnicy i przed zakupem chciałbym wiedzieć czy 18650 zmieści się do body.
Wracając do LL 7736P (nie wiem czemu ale podoba mi sie design tej latareczki i chyba sprawię ja sobie na wieczorne spacery z psem) mam pytanie odnośnie możliwości jej zmodowania. Tak sobie myślę że celowym byłoby usunąć jej podstawową wadę czyli brak regulatora. Mam zamówione troche sampli od Maxima i Lineara do przetwornic DC-DC i wykonanie ich na pewno nie bedzie problemem. Problemem mozy byc jednak miejsce na zamontowanie regulatora w latarce. Dlatego mam pytanie do posiadaczy LL 7736P o wrzucenie fotek pojemnika na baterie i koszyczka, oraz podanie ich wymiarów. A może ktoś już tuningował te latareczki ?
PS. Jeżeli ktoś jest posiadaczem uchwytów do latarek z Kydexu to również proszę o parę fotek.
Napisano Ponad rok temu
L2T - bez przesady, nie jest znacznie cięzsza. Podejrzewam, ze kydex na L1T poradziłby sobie z L2T bez stresu. Gabu robi porzadnie
Napisano Ponad rok temu
jak sie pobawisz to znajdzie sie miejsce i na wiekszy radiator i przetworniczke
Napisano Ponad rok temu
Ja nie neguję faktu, że silniejsze światło nie zaszkodzi. Do normalnej jazdy z powodzeniem jednak wystarczy, zważywszy, że ten model, który oferują do roweru jest tym z mniej skupionym światłem. Jeśli ktoś w latarkę wsadzi leda nowszej generacji, to oczywiście lepiej.czy swiatlo LL wystarczy na rower??? hmm to zalezy gdzie i jak szybko jezdzimy, sam ndawno sie klocilem ze znajomym ze luxeon 1W w zupelnosci bedzie ok do czasu jak sie przejechalem w lesie
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli macie coś nowego odnośnie modowania lenserów to proszę o linki
Napisano Ponad rok temu
bym się pewnie na 2szt zapisał jakby ktoś ściągał.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
można sobie mocowanko zamówić u Chińczyków
bym się pewnie na 2szt zapisał jakby ktoś ściągał.
Zamówiłem takich trzymadełek dość sporo jeszcze wiosną. Po drodze znalazły nowych właścicieli (OBY IM SIE POŁAMAŁY!!!), a Chińczycy milczą i nie przysyłają potwierdzenia nadania.
-- M.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
keychain:)
- Ponad rok temu
-
Gladius taniocha :)
- Ponad rok temu
-
ŚWIĄTECZNA PROMOCJA ARIZZON - ceny lecą w dół!!!!
- Ponad rok temu
-
Huntlight z mikroprocesorem
- Ponad rok temu
-
how to become a ninja : O
- Ponad rok temu
-
Buty Magnum Phantom - tactical z suwakiem?
- Ponad rok temu
-
Fenix L1T - ile lumenów na 1xAA, 1xCR123A, 14500 ???
- Ponad rok temu
-
Polar i kurtka
- Ponad rok temu
-
pytanie o maga mini 2xaa
- Ponad rok temu
-
Kolejny Fenix
- Ponad rok temu