Kolejny Fenix
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedy kupowałem swojego, oferta była znacznie skromniejsza niż dziś :wink:
Inna sprawa, że niezbyt rozumiem, po co w tym Feniksie funkcje takie jak "strobe" czy "SOS"?
W każdym razie plan zakupów jakiś mi się skrystalizował:
Na pierwszym miejscu (przynajmniej w chwili obecnej) jest P1D CE (mam nadzieję, że odpala też na akumulatorki, bo jeśli chodzi o parametry napięciowe, to powinien 3,6V wytrzymać), później L2T z dodatkowym korpusem z L1T (chyba, że w ofercie latarek zasilanych z AA Fenix zapoda znowu coś nowego).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po cholerę to w stosunkowo słabej latarce?
Napisano Ponad rok temu
A ze w tym sprzęciku niestety nie ma clickie to chcąc zasygnalizować SOS zakwasy w nadgarstku były by murowane
Napisano Ponad rok temu
najlepsze w tej latarce jest to, ze moze pracowac z aku li-ion 3,7 AAA...L0D
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Michał
Napisano Ponad rok temu
A nie wiesz przypadkiem czy może przy takim zasilaniu świeci trochę jaśniej?najlepsze w tej latarce jest to, ze moze pracowac z aku li-ion 3,7 AAA...
Bo jeśli tak to chyba mam pomysł na prezent dla kogoś.
Wydaje się być idealna dla gościa, który musi w nocy zaglądać do szpitalnych sal.
Niskie tryby świecenia nie powinny przeszkadzać pacjentom, zaś jasny byłby przydatny w innych zastosowaniach.
No i oczywiście wymiary, które pozwalają nosić ją w każdych okolicznościach.
Napisano Ponad rok temu
A nie wiesz przypadkiem czy może przy takim zasilaniu świeci trochę jaśniej?najlepsze w tej latarce jest to, ze moze pracowac z aku li-ion 3,7 AAA...
Bo jeśli tak to chyba mam pomysł na prezent dla kogoś.
Wydaje się być idealna dla gościa, który musi w nocy zaglądać do szpitalnych sal.
Niskie tryby świecenia nie powinny przeszkadzać pacjentom, zaś jasny byłby przydatny w innych zastosowaniach.
No i oczywiście wymiary, które pozwalają nosić ją w każdych okolicznościach.
Świeci odpowiednio jaśniej na każdym poziomie tzn. na akumulatorkach litowych 3.7V. Najniższy poziom na litowych odpowiada mniej więcej średniemu na bateriach lub akumulatorkach NiMH.
Napisano Ponad rok temu
Niewątpliwie i to bym jeszcze zrozumiał, bo czasem może się przydać jak na przykład leżysz gdzieś ze złamaną nogą, ale funkcja strobe?
Po cholerę to w stosunkowo słabej latarce?
Generalnie strobe i SOS są w zasadzie do niczego niepotrzebne, trzeba tylko dodatkowo kręcić głowicą. Ale taki już jest chip sterujący, zresztą używany ostatnio także w latarkach innych producentów.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Modded Hds 42 Basic
- Ponad rok temu
-
Plecak alice
- Ponad rok temu
-
Będzie nowy Fenix!
- Ponad rok temu
-
INOVA T2 - problem
- Ponad rok temu
-
Latarki Arcas
- Ponad rok temu
-
Problem z Petzl Tikka
- Ponad rok temu
-
historia vicka
- Ponad rok temu
-
Nowe LED Lensery
- Ponad rok temu
-
Latareczka
- Ponad rok temu
-
[poradnik] luxeon/cree + body - jak zabudowac w latarke?
- Ponad rok temu