Augusto "Tio Chico" Viera w GB Toruń!
Napisano Ponad rok temu
super zawodnik, a jeszcze lepszy człowiek - TRUE "BomBado hater" hahah
GB Toruń (zwłaszcza Paweł, Bartek "Farmakolog" , Tomek - praktykantów nie lubimy, a jak! - DZIĘKI za super przyjęcie, treningi, wspólpracę i pomoc - wiadomo o co chodzi:)
seminarium z super klimatem - same superlatywy.
Pozdrawiam i do zobaczenia.
Bartek
Napisano Ponad rok temu
organizacja jak poprzednio na swietnym poziomie - dzieki wszystkim Toruniakom, a Tio, no coz - prawdziwy "kamikaze" nic dodac nic ujac
pzdr
elka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i ta gimnastyka natural, czy jak to się zwie, chyba mu służy :wink:
chyba bardzo
Napisano Ponad rok temu
i ta gimnastyka natural, czy jak to się zwie, chyba mu służy :wink:
chyba bardzo
Napisano Ponad rok temu
Augusto "Tio Chico" Viera to nie tylko niesamowity zawodnik - to również świetny instruktor i bardzo sympatyczny człowiek.
Temat seminarium, czyli motyla garda, okazał się strzałem w dziesiątkę! Augusto pokazał masę technik, zwracał uwagę na wszystkie detale, miał czas praktycznie dla każdego. Trzeba mu przyznać, że ma dar przekazywania wiedzy, co nie powinno jednak nikogo dziwić, bo widać na nim trwały ślad szkoły Viniciusa DRACULINO Magalhaesa - nie tylko w przekazywaniu wiedzy, ale również w sposobie walki i w osobowości.
Powiedziałem wczoraj do Augusto, że powiem Draculino, iż powinien być z niego dumny. Augusto mi odpowiedział: "to nie Draculino powinien być dumny ze mnie, to ja powinienem być dumny z Draculino, bo to on mnie wszystkiego nauczył".
Moim zdaniem ta wypowiedzić świetnie oddaje charakter Tio Chico, który przy wszystkich swoich niesamowitych umiejętnościach w bjj, jest skromnym i sympatycznym chłopakiem, z którym można zarówno się pośmiać i poimprezować (oj te kamikadze ), jak i pogadać zupełnie poważnie.
Wracając do seminarium: Tio Chico nie pokazuje technik z kosmosu. Rzeczywiście, tak jak napisała Elka, niektóre z nich wyglądają jak wyjęte żywcem ze strefy 11, ale potem okazuje się, że wszystkie działają w sparingach - Augusto wielokrotnie udowodnił, że pokazuje techniki, które naprawdę działają. Było dużo sweepów, poddań, przejść gardy... Czyli wszystko to, co tygrysy (szczególnie te małej postury i o małej sile) lubią najbardziej
Chciałbym ze swojej strony i mojego klubu podziękować:
1) samemu Augustoza to, że zechciał nas odwiedzić i że spędziliśmy z nim i jego wspaniałą Babcią niesamowity czas;
2) Kubie Sawickiemu i całej ekipie Copacabany: za to, że "wypożyczyli" nam swojego instruktora i za miłe przyjęcie w Warszawie;
3) Michałowi Kiczeli i ekpie Gracie Barra Gdynia oraz Raulowi i Gracie Barra Kwidzyń - za to, że znowu nas odwiedzili, że atmosfera była wspaniała, kontakty się zacieśniły, a dawne nieporozumienia poszły w niepamięć ;
4) Pawłowi Jóźwiakowi i Kubie Pindychowi oraz ekipie z GB Poznań - nie zawiedli i tym razem, szczególnie na imprezie ;
5) no i, last but not least, Bartkowi z Koszalina - bo to zajebisty koleżka jest i zawsze ma u nas drzwi otwarte !!!
Dziękuję również wszystkim moim uczniom i asystentom z Gracie Barra Toruń, którzy uczestniczyli w seminarium, a w szczególności: Bartkowi "Fiel", Tomkowi, Markowi, Bartkowi Jurkiewiczowi - za całą okazaną pomoc przy organizacji. Obrigado
Pozdrawiamy wszystkich serdecznie i jeszcze raz gorąco dziękujemy za całość!
Napisano Ponad rok temu
GB Torun znowu staneli na wysokosci zadania, swietna organizacja, mila atmosfera i wspaniali ludzie. Ja juz nie moge sie doczekac kolejnego seminarium :wink:
Te dwa dni byly bardzo wyczerpujace, ale sadze ze duzo nam daly, techniki naprawde skuteczne, kilka juz zdazylem wyprobowac na sparingach w czasie seminarium
Tio Chico mimo przeziebienia i bolacego barku na kazdych sparingach nie schodzil z maty i wszystkich kolejno skladal, SZACUNEK!
Napisano Ponad rok temu
Pozdro !!!!
Napisano Ponad rok temu
RESPECT dla Charly'ego za jego sparing z Tomkiem - zdążyłem pogadać z Kazikiem, z Michałem, posparować z Tio Chico (2 razy), porobić parę zdjęć, a ONI nadal się kulali Ja to za stary chyba jestem na takie numery
PS. Charly, Ela - wrzućcie jakieś fajne foty!!!
Napisano Ponad rok temu
A zdjęcia Ela robiła aparatem Michała i jeszcze ich nie mamy.
Napisano Ponad rok temu
PS. Charly, Ela - wrzućcie jakieś fajne foty!!!
o fotki to do Michala sie trzeba zwrocic ja tylko robilam jego aparatem
Napisano Ponad rok temu
Co do fotek, to postaram się kilka wrzucić po dzisiejszym treningu - około 23...
Napisano Ponad rok temu
Na początek pomodlimy się do Allacha
Chico przygotowuje się do sweepa na Fielu
Krvavy molestuje Chico
Żeby nam nie było smutno, Chico pozwolił się każdemu zadusić
I am flying
"Jak by tu wyjść spod niego..."
"Tom razom mnie nie odklepiesz..." :wink:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Bartek "King Kong" (130 kg) próbuje zgnębić Chico 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr
elka
Napisano Ponad rok temu
Fakt, dziewiata fotka jest najzajebisciejsza, bo wiadomo kto na niej jest poza Tio Chico, hehe...
Seminarium było super, techniki swietne zreszta tak jak atmosfera i ludzie, nic wiecej nie bylo potrzeba
Charly dzieki za sparing
Pozdro dla wszystkich uczestnikow seminarium, a w szczegolnosci dla Bartka z Koszalina:D
Tomek aka Bombado (LOL, hahah)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Smierć 2 zawodników klubu United Gym Alexandrów Łódzki.
- Ponad rok temu
-
BJJ we wrocławiu
- Ponad rok temu
-
Gdzie nowy klub bjj w Bielsku Białej ?
- Ponad rok temu
-
Sambo w Kielcach??
- Ponad rok temu
-
CO Z TYMI "POCZĄTKYUJĄCYMI"?? :)