Pare pytań co do MMA Poznań
Napisano Ponad rok temu
chciałbym poznać odpowiedzi na pare pytań
czy w muay thai i bjj sa cwiczenia kondycyjne w przerwach? bo znajomy brata chodzi na combat 56 i tam maja kondycyjne bieganie, pompki w przerwach, czy w MT i BJJ tez tak jest? czy do MT/BJJ trzeba być rozciągnietym jakoś konkretniej?
czym się różni modern JJ od BJJ ?
i co do sekcji MMA Poznań sa tam sekcje dzieci/dorosli?
Mając 14 lat i 185cm/60kg znalazłbym jakiegos sparingpartnera?
bardziej w realnej walce sprawdza sie BJJ czy MT? bo nie wiem ktora z SW bylaby lepsza jako początek przygody z MMA
i uprzedzając pytania które sie moga pojawić, nie mam wyrobionych poglądów czy wole kopanie czy chwytane style wiec w sumie wszystko jedno
oczywiscie wiem że co do klubu to musze sie samemu przejsc i zobaczyc jak tam jest ale te pare pytan mnie nurtuje
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Rozciąganie też jest przydatne w tych sztukach walki, ale przecież rozciągać się będziesz właśnie na treningach. Jeśli nie jestes teraz dobrze rozciągniety nie przejmuj się- nadrobisz.
Zręsztą idz na trening i sam oblukaj co i jak. Zobaczysz co Ci sie bardziej spodoba.
Powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. Rozgrzewka (Różne ćwiczenia)
2. Rozciaganie
3. Ćwiczenie technik (np. na lapach trenerskich,Tarczach)
4. Sparingi 3 x po 2min
5. Dobicie ok. 100 brzuszkow na koniec
Bardzo dobre i profesionalne treningi a ze wzgledu na twoja wage to bardziej ci polecam MT...
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że jak ładnie zapytasz trenera to ci pozwoli potranować raz bez płacenia.na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] pisze ze jednorazowy wstep zeby zobaczyc jak sie cwiczy za 10 zł wiec ten 1% to akurat ta sekcje
Ogólnie to najpierw polecałbym ci potrenować stójke (MT) a potem zabrać się za parter (BJJ) i ew. zostać już przy nim.
Myślę, że sparring partnera znajdziesz wszędzie, tylko może nie w swoim wieku... No i jedz więcej :wink: .
Życzę miłego trenowania. Pozdrawiam
Jeszcze jedno: zanim wybierzesz klub zorientuj się na tyle na ile możesz w poziomie technicznym jaki prezentuje... no ja nic nie sugeruję :wink: .
Napisano Ponad rok temu
z powyższych opinii wnioskuje że BJJ z powodu na wage nie bo bym był miotany dobrze rozumuje? ;]
i pewien komentarz co do w ogole forum i użytkowników, to sie pozytywnie zaskoczyłem bo wypowiedzi na temat, fajnie napisane tak że widać taka chęć pomocy nowicjuszowi bo na wielu innych forach tematycznych ktore czasem odwiedzam to zazwyczaj przychodzą nabijacze postów którzy popiszą głupoty jedynie, ale wielki plus dla wszystkich którzy sie wypowiedzili i mi pomogli dzięki
Napisano Ponad rok temu
Nie koniecznie. Jak będziesz dobry technicznie to nadrobisz w walce ubytki w wadze.z powyższych opinii wnioskuje że BJJ z powodu na wage nie bo bym był miotany dobrze rozumuje? ;]
Co do sportów uderzanych do wzrost oprócz wagi też ma duże znaczenie, wiem to z doświadczenia, a w sportach chwytanych waga ma trochę mniejsze znaczenie niż w udeżanych - ot kilka zależności.
No a jak! Poziom forum trzeba utrzymywać :wink: .zaskoczyłem bo wypowiedzi na temat, fajnie napisane tak że widać taka chęć pomocy nowicjuszowi
Napisano Ponad rok temu
100 zł za 2 treningi w tygodniu to dużo czy nie? ( jesli o MT chodzi)
ktoś coś już może powiedzieć o MMA Poznań?
Napisano Ponad rok temu
2. Cena zależy od kilku czynników - dostępności danego stylu w mieście, poziomie jaki klub prezentuje (nie zawsze) etc...
3. Słyszałem o MMA Poznań tylko opinie. Podobno atmosfera jest fajna (choć to są bardziej subiektywne odczucia), ale poziom... niski (ale to w BJJ, nie wiem jak jest w MT).
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
p.s. co do ogolnej sprawnosci da Ci ja napewno BJJ. pozdrawiam.
p.s.2 o Modern Jiu-jitsu wiem ze poprostu tutaj bedziesz mogl zdobywac pasy i np. w przyszlosci byc instruktorem dlatego tak nazywa sie teraz MMA w MMA Poznan.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pts00 -> jak patrze na grafik w poznaniu to bym wtedy cwiczyl 2x MT i 3x BJJ w tygodniu, tylko mam taki problem że lekcje codziennie o 16 koncze, wtedy bym mogl szybko na silownie po silowni na trening i od 20:30 czasu na lekcje malo zostaje a np. w tym tygodniu dali 3 sprw odrazu to bym nie wyrobił poprostu albo bym musial zmienić nawyk uczenia sie na ostatnia chwile jeszcze kwestia finansowa bo
OPŁATY ZA JEDEN SYSTEM (czyli np. tylko BJJ): - za 1 m-c (płatne z góry) : 100 zł - za 3 m-ce (płatne z góry): 270 zł - za 12 m-cy (płatne z góry): 850 zł OPŁATY ZA MIX SYSTEMÓW (czyli wszystkie systemy razem, bez ograniczeń): - za 1 m-c (płatne z góry) : 150 zł - za 3 m-ce (płatne z góry): 400 zł - za 12 m-cy (płatne z góry): 1100 zł+ 50 zł wpisowego to dużo jest bądź co bądź i nie wiem czy na mix systemów mogłbym sobie pozwolić :?
lagartija_RIO jak już pisałem nie mam wyrobionego zdania czy VT/BJJ/MT wiec na siłe napewno sie pchać nie będe bo wszystkie 3 systemy mi sie podobaja i uważam je za ciekawe czytałem pewien artykół że systemy combatowe są gorsze/mniej skuteczne od tych powyżej a kravka to własnie taki combatowy, może powie mi ktoś czy to prawda jest? bo w sumie ja osobiscie wolałbym takie sportowe niz combatowe.
sądze że jakbym się naprawde wciągnał w MMA to skądś bym wyskrobał tą kasę na dodatkowy system ale to narazie wszystko zacznę patrzeć od przyszłego tygodnia bo jak pisałem powyżej ten mam naprawde zapchany nauką :?
kolejny raz wielkie dzięki wszystkim za swoje opinie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli ktoś twierdzi, że naucza muay thai - wystarczy spytać go o uprawnienia instruktorskie (po zdaniu egzaminu, przejściu szkoleń otrzymuje się certyfikat), doświadczenia ringowe w muay thai, gdzie, ile czasu i u kogo trenował ten styl. Państwowe papiery nadaje PZMT, można mieć także certyfikat zachodnich federacji w rodzaju USMTA po zdaniu egzaminu u przedstawiciela danej organizacji i spełnieniu wymogów formalnychkto prowadzi MT na MMA Poznań i czy takowe uprawnienie ma?
czy ktos trenujacy MT/BJJ w Poznaniu mogłby do mnie napisać na gg: 8520720 ? hasło na filtr "sukcez" aby mi osoby z poza listy nie pisały mam
2x w tygodniu MT czy 3x BJJ ? mi chodzi głownie o efekty, cena ta sama, z tym że do BJJ ponoć kimono potrzeba... a więcej godzin = większe umiejętności imo racje mam w tej kwesti?
czy w poznaniu jest jakas jeszcze inna sekcja MMA? bo nie udało mi sie takowej znaleźć jak narazie...
Napisano Ponad rok temu
Jest jeszcze Cyklon i Strefa Walki...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Real Deal- wideo
- Ponad rok temu
-
Real Deal- wyniki, fotki i komentarze SPOILER
- Ponad rok temu
-
Typowanie Real Deal!
- Ponad rok temu
-
Najlepszy polski fighter MMA
- Ponad rok temu
-
GSW - Bałtycki Sztorm 2 - gala MMA w Gdańsku 22.10.2006
- Ponad rok temu
-
Ehhh a może ktoś z Rzeszowa szykuje się do oglądania Nastuli
- Ponad rok temu
-
Real Deal w Sirocco !!! (Łódź)
- Ponad rok temu
-
Pride The Real Deal w klubie Latarnia w Gliwicach
- Ponad rok temu
-
Wyniki 2 rundy highlight shootout 2006!!!
- Ponad rok temu
-
Krzysztof Kułak na gali K1 Hero's!
- Ponad rok temu