krav maga w Warszawie - ktora sekcja jest godna polecenia?
Napisano Ponad rok temu
Tzn. czytuje forum od czasu do czasu ale teraz potrzbuje rady więc piszę.
Jakiś czas temu zaczełam swoja przygode ze sportami walki i nadal szukam swojego miejsca w tej dziedzinie. Teraz chce spróbować swich sił w krav maga.
Może poleci mi ktoś jakąś sekcje w Warszawie.
Najważniejszy jest dla mnie profesjonalizm trenera (to co dało sie przeczytac w internecie o trenerach na oficjalnych stonach - to mam przeczytane). Prosze o wasze opinie. Zdaję sobie sprawe ze beda one subiektywne ale zaryzykuję.
z góry dziekuje z info
Napisano Ponad rok temu
Pełny profesjonalizm. Chodze tam juz dłuższy czas i nigdy nie miałem zastrzeżeń. po prostu 100% satysfakcji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...........a zatem gdzie tu miejsce na "ORYGINALNOŚĆ"?! jeśli cos ewoluuje to jak się ma do tego oryginalosc?Krav maga jest zlepkiem technik z roznych systemow wiec jasne ze staraja sie czerpac z jak najlepszych wzorow jezeli bjj jest dobre w parterze to czemu nie zaadaptowac kilku technik. A to ze Kravka jest teraz inna niz kiedys to jasne dla kazdego bo styl ewoluuje (jak wiele innych stylow np. bjj obecnie tez rozni sie od tego sprzed 10 lat).
Napisano Ponad rok temu
uwaga! tylko trenując najoryginalniejszą israeli krav magę osiągniesz 100%satysfakcji!)))))Z czystym sumieniem polecam [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pełny profesjonalizm. Chodze tam juz dłuższy czas i nigdy nie miałem zastrzeżeń. po prostu 100% satysfakcji.
Napisano Ponad rok temu
Inną sprawą jest to, że jedni "liderzy" mają rozwiązania bardziej wiarygodne, a inni raczej naciągane. Tak na prawdę trzeba by było mieć bardzo duże doświadczenie, żeby zdemaskować ściemniaczy, a myślę, że mało jest osób, którym na tym zależy. Większość chodzi do danej sekcji, bo gdzie indziej terminy nie pasują i to tyle z poszukiwania oryginalności.
Napisano Ponad rok temu
jeśli osoby przewodzące takim organizacjom krav maga jak Instytut Krav Maga,Stowarzyszenie Krav Maga czy od niedawna Israeli Krav Maga prześcigają się w zapewnieniach o "oryginalności" i wyjątkowości swojej krav magi (mimo,że krav maga "ewoluuje"i zmienia się w szybkim tempie ) oznacza to ,że przescigają się tak naprawdę w naciągactwie marketingowym obliczonym jedynie na zwabienie jak największej ilości niezorientowanych klientów do swoich sekcji,a podpierając sie różnymi "autorytetami" jak Duieb ,Yanilow czy Gideon po prostu z ich błogosławieństwem sprawiają,że interes się kręci:).....a propo ewoluowania zagrożeń....to sądzić należy ,że jedyne zagrożenia to...........konkurencja w biznesie:))))))))Ewoluowanie chyba nie jest zaprzeczeniem oryginalności. "Combaty" ewoluują, bo zagrożenia ewoluują, więc ciągle trzeba szukać nowych dróg i nowych rozwiązań. Przypuszczam, że dzisiejsza KM różni się od tej, którą tworzył Imi i bardzo dobrze. Jeśli ktoś tego nie rozumie, to niech idzie na kurs władania mieczem.
Inną sprawą jest to, że jedni "liderzy" mają rozwiązania bardziej wiarygodne, a inni raczej naciągane. Tak na prawdę trzeba by było mieć bardzo duże doświadczenie, żeby zdemaskować ściemniaczy, a myślę, że mało jest osób, którym na tym zależy. Większość chodzi do danej sekcji, bo gdzie indziej terminy nie pasują i to tyle z poszukiwania oryginalności.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wydaje mi się ze znalazłam juz swoje miejsce, przynajmnmiej na troche
A odnosząc sie do waszych wypowiedzi powiem tyle. Mi nie zależy na oryginalności tego co ćwiczę, ale raczej na skuteczności, skuteczności zwłaszcza na ulicy. Wiadomo ekspertem nie bede bo i latka juz nie te zeby można było myśleć profesjonalnie o angażowaniu sie w combat lub jakąś inna sztukę walki.
W każdym razie dzięki za wypowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Fajnie poszukać sobie na tej stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
KM- początkujący
- Ponad rok temu
-
Systema w Łodzi[?]
- Ponad rok temu
-
Filmy szkoleniowe Systema
- Ponad rok temu