American Taekwon-Do Federation International w ITF
Napisano Ponad rok temu
Tym samym organizacja powiększyła się nam o:
6 mistrzów
71 instruktorów (4 dan i wyżej)
570 młodszych instruktorów
Organizacja amerykańska posiada 11 klubów w teksasie i od 1 do 4 w pozostałych 16 stanach (Texas 11; Massachusetts 2; Vermont 1; Connecticut 3; Pennsylvania 4; Maryland 1; Florida 3; Tennessee 1; Iowa 1; Montana 1; Oklahoma 1; Colorado 3; Arizona 2; New Mexico 2; Alaska 1; Missouri 1; Nevada 1).
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
Miło słyszeć, że się rozrastamy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nei wiem czy sie cieszyc:| atf słynie z "mc dojo" wiec oby nie bylo to pogorszenie poziaomu itfowców...
ATF czy ATFI?? Bo tu mowa jest o ATFI...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
mam nadzieje, ze to nie ci od nieslawnego filmiku z egzaminu na 4(5?) dan
O ile wiem, to nie. F. Nunez to człowiek z ITF, który po pierwszym z ostatnich rozłamów (po specjalnym kongresie w Wiedniu) był w grupie mistrza Choi Jung Hwa. Tak więc przejście jest po prostu z jednego ITF do drugiego ITF, różnice techniczne pewnie niewielkie.
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Hm, a mnie zastanawia cos innego. Czy ktoś z forumowiczów pamięta ostatni przypadek, kiedy jakiś klub z innej federacji przystąpił do Polskiego Związku TKD ITF?
Gizmo
Pewnie wtedy, gdy po raz ostatni uznano stopnie zdobyte w innej federacji :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hm, a mnie zastanawia cos innego. Czy ktoś z forumowiczów pamięta ostatni przypadek, kiedy jakiś klub z innej federacji przystąpił do Polskiego Związku TKD ITF?
Gizmo
Pewnie wtedy, gdy po raz ostatni uznano stopnie zdobyte w innej federacji :wink:
Samo sedno IRA
Napisano Ponad rok temu
a moze ktos pamieta jak bylo z Canada ? jak czyjas (gizmo?) pamiec tak daleko siega, to prosimy prosimy ....
Czyli z czym konkretnie?? Bo w Kanadzie też przetasowań cała masa była, jest i pewnie nadal będzie, a ludzie biegają między ITF-ami aż miło... :wink:
A moje pytanie o przechodzenie klubów z innych federacji w Polsce wzięło się stąd, że co jakiś czas czytam że taki to czy inny master przyłączył się ze swoją organizacją do ITF, w którym tez jest PZTKD, a na czele europejskiej organizacji stoi pan Tadeusz Łoboda. Tylko u nas w Polsce jakaś taka... niezręczna cisza zapadła
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
wyjaśnij, bo chyba nie dokońca ogarniam...co jakiś czas czytam że taki to czy inny master przyłączył się ze swoją organizacją do ITF, w którym tez jest PZTKD, a na czele europejskiej organizacji stoi pan Tadeusz Łoboda. Tylko u nas w Polsce jakaś taka... niezręczna cisza zapadła
chodzi o to,że jakaś organizacja z Polski przyłączyła się do wiedeńskiego itf z pominięciem pztkd? tzn. że w Polsce jest więcej członków itf - vienna niż jeden?
Napisano Ponad rok temu
chodzi o to,że jakaś organizacja z Polski przyłączyła się do wiedeńskiego itf z pominięciem pztkd? tzn. że w Polsce jest więcej członków itf - vienna niż jeden?
coś takiego jest zdaje się - z prawnego punktu widzenia - niemożliwe.
Napisano Ponad rok temu
wyjaśnij, bo chyba nie dokońca ogarniam...
Wyjaśniam. Co takiego jest w ITF(-V) na świecie, a u nas nie ma (albo odwrotnie), co powoduje, że na świecie organizacje przyłączają się do ITF (albo do krajowych związków tegoż - ostatnio nawet mój kolega z Anglii to zrobił ze swoją paką), tylko u nas w Polsce ruch, jesli w ogóle, jest raczej z, a nie do PZTKD? :wink: Przecież u nas też są inne organizacje ćwiczące TKD oparte na encyklopedii Choia i tulach, z różnym skutkiem - bo z różnym, ale są. Statystycznie rzecz biorąc powinien się znaleźć w nich choć jeden klub, który zdecydowałby się przyłączyc do PZTKD...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Bo ze statystyką to jest tak że wychodząc z psem na spacer mamy statystycznie po trzy nogi
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wybor doboka
- Ponad rok temu
-
Taekkyun
- Ponad rok temu
-