Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę cookies.
Korzystając ze strony akceptujesz nowy regulamin z 4 grudnia oraz wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nowa duza organizacja MMA-WFC (Olimpiada MMA)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

budo_vinland82
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1569 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nowa duza organizacja MMA-WFC (Olimpiada MMA)
Od pewnego czasu chodzily sluchy o jakies nowej organizacji MMA,nikt nie bardzo wiedzial o co biega.Mirko cos tam gadal,ze ma ciekawe propozycje z USA etc.Oturz kilka dni temu wyszlo na jaw o co chodzi,po tym jak Frank Shamrock powiedzial ,ze podpisal umowe zycia za kilka milionow dolarow.Organizacja nazywa sie The World Fighter Championships-WFC.WFC startuje w 2007 na pay per view.Wlascicielem firmy jest Jason Aiello,swiatowej klasy bankier(tak pisze w jego CV przynajmniej).Od najmlodszych lat uprawial sporty walki.Sluzyl w wojsku i ma duze zamilowanie i pasje do MMA,wiecej na oficjalnej stronie.WFC chce sciagnac najlepszych zawodnikow z calego swiata(stad aluzja do Olimpiady) do turnieju,ktorego zwyciezcy otrzymaja tytul najlepszego fightera na swiecie w Swojej kategori wagowej.Format walk bedzie turniejowy.16 gal ktore maja wylonic zwyciezce kazdej kategori wagowej.Zwyciezca otrzyma 2 miliony dolarow,walki turniejowe tez maja byc dobrze oplacane.Jak narazie ze znanych nazwisk na liscie sa Vitor Belfort,Pedro Rizzo,Jeremy Horn,Erik Paulson,Nick Diaz,Frank Shamrock(walki dodatkowe).Caly czas trwaja negocjacje z zawodnikami z roznych krajow.WFC zapowiada ze rozmawia z czolowka MMA,ale niektorzy zawodnicy nie moga pozostawic Swoich,organizacji gdyz sa zwiazani kontraktami.Wfc chce by przyruwnywano ich do olimpiady MMA,czyli najlepsi zawodnicy walczacy o tutul najlepszego fightera na ziemi.Maja na to duze fundusze.Oby do 2007 udalo im sie zebrac najlepszych.Tu jest link do ich strony [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_shabu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3242 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Nowa duza organizacja MMA-WFC (Olimpiada MMA)
Wszystko fajnie, tylko czy na prawdę potrzebna jest kolejna organizacja? Te same pieniądze można by wpompować w UFC, podnosząc jego prestiż, oglądalność i tak dalej. Wygląda mi to na niepotrzebne komplikowanie sprawy (z chęcią nachapania się, oczywiście). Pewnie jeszcze będą oddzielne zasady, nieco inne, niż te z UFC i te z Pride, i tak dalej. Komplikacja. A do tego brzydką i nieczytelną stronę internetową mają. :) Zasady są, ale tak małym i nieczytelnym druczkiem, że tylko niektóre rzeczy można rozczytać.
  • 0

budo_xaimoon
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 786 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Potrzebna kolejna organizacja, bo pieniądze będę wpadać do innej kieszeni niż w przypadku UFC. To chyba proste :)
  • 0

budo_sos
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5566 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

czyli jakiś bankier nie może ominąć podatku przy wręczeniu 2 milionów dla Fedor'a więc zrobi to oficjalnie przez "nową" federację :) Zainwestowaliby lepiej w gale Europejskie(czytaj:polskie :P )
  • 0

budo_balofy
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1592 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

teksty z ufc mozna przyrownac do pytania:
Mamo, mamo, po co kupujemy nowego mercedesa, nasz maluszek z 85 ciagle jezdzi i wielu ludzi ma do niego sentyment. :lol:
  • 0

budo_vinland82
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1569 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Moim zdaniem to dobrze ze powstaja nowe organizacje.Konkurencja wplynie pozytywnie na rozwoj MMA.
  • 0

budo_shabu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3242 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

budo_VINLAND82 napisał

Moim zdaniem to dobrze ze powstaja nowe organizacje.Konkurencja wplynie pozytywnie na rozwoj MMA.

Tia, tylko po co nam druga Amerykańska organizacja, zwłaszcza teraz, kiedy Pride wchodzi do USA? Nie lepiej byłoby w Europie zainwestować i stworzyć Europejską organizację takiego poziomu, jak UFC i Pride?
  • 0

budo_nechrist
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2092 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

moze i lepiej, ale:
1) UFC trzyma sie w amerykanskiej czlowce ledwo, ledwo. uratowal je chyba TUF.
2) nie wiadomo jak Pride sobie poradzi w Stanach.
3) im wieksza konkurencja tym wieksze cisnienie dla poszczegolnych gal na zorganizowanie lepszego widowiska.

bardzo fajna sprawa, imo. a juz w ogole genialnie by bylo jakby mogli do takiej "olimpiady" wypozyczac zawodnikow ze stajni Pride, UFC czy K-1. oglonie duzy +. hehe, no i zobaczymy jeszcze co wyjdzie z tych szumnych zapowiedzi ;)
  • 0

budo_s.o.s.
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2777 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ale w Europie nie ma takich bankierow milosnikow jak w USA...z reszta w Europie nie jet to tak popularny sport(tak mi sie wydaje) jak w Japoni czy USA, w Polsce kto by chodzil na gale z wielkimi zawodnikami gdzie najtanszy bilet wstepu wyniesie 200-300 zl??...sory ale ja nie bo mnie nie stac :(
  • 0

budo_wild_animal
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 377 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Tak patrząc przez analogie do boksu to czy ja wiem czy konkurencja tak podnosi poziom...
Fajniej by było rozkręcić coś w Europie, bo koniec końców i tak albo tylko jedna federacja "światowa" zbierze wszystkich najlepszych bo bedzie najbardziej prestiżowa ( i dochodowa :) )i reszta zejdzie do nisz, albo się co fajniejsi zawodnicy rozlizą do róznych federacji i ominie nas wiele fajnych walk bo np. Fiodor i Minotauro trafią do osobnych organizacji... czas pokaże...
  • 0

budo_shabu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3242 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

budo_S.O.S. napisał

ale w Europie nie ma takich bankierow milosnikow jak w USA...

To niech funduje bankier miłośnik z USA ;)

budo_S.O.S. napisał

z reszta w Europie nie jet to tak popularny sport(tak mi sie wydaje) jak w Japoni czy USA, w Polsce kto by chodzil na gale z wielkimi zawodnikami gdzie najtanszy bilet wstepu wyniesie 200-300 zl??...sory ale ja nie bo mnie nie stac :(

No w Polsce nas by nie było stać, owszem. Ale już w Wielkiej Brytanii czy Francji czy Niemczech to zupełnie inna bajka.

Dla mnie najlepiej by było mieć jedną wielką organizację Japońską, jedną Amerykańską, i jedną Europejską. Toby dopiero była konkurencja.
  • 0

budo_nechrist
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2092 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

idzcie koledzy moze juz lepiej spac, co? ;)
  • 0

budo_malkavian
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 731 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

moim zdaniem Pride jest wystarczajaco dobra organizacja. Lepsze wrogiem dobrego . Japoncy robili piekne gale a treaz wszystko pochlaniaja stany ... :/
  • 0

budo_niedziellux
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 51 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

im więcej organizacji tym większa konkurencja i tym większe pieniądze dla zawodników i o to w tym wszystkim chodzi :-)
  • 0

budo_mck
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Czytaliscie regulamin? Poswiecili bardzo duzo miejsca na doping. Lista dozwolonych/zakazanych substancji. To jest duuuzy krok do przodu.
Silva by nie przeszedl kontorli :)

Na pierwszy rzut oka regulamin bardzo zblizony do tego z UFC.
  • 0

budo_shabu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3242 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

budo_mck* napisał

Czytaliscie regulamin?

Nie czytaliście, bo przy rozdzielczości 1280 x 1024 gówno widać. :evil:

Ale to dobrze, że ścisła kontrola będzie. Jak zadziała w praktyce to się okaże, ale dobrze, że jest.
  • 0

budo_charlie
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 702 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nowa (!!!) organizacja MMA walczy z dopingiem w tym sporcie :) :) :) dobre
  • 0

budo_mck
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja tez mam 1280 na 17 calowym monitorze i wszystko jakos bez problemu czytam ;>
  • 0

budo_dar75
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3410 postów
1
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

jak dla mnie chujowe jest kopiowanie regulaminu walk z UFC, zdecydowane wolę prideowskie stompy i kolana na głowę w parterze niż ufcowskie łokcie
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025