Swiss Wenger-Renger
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Takie scyzoryki z blokowanym ostrzem i dodatkowymi narzędziami są produkowane przez Vicka, Wengera (ten sam kapitał, ale różne produkty) Leathermana i Extrema...
I żaden inny producent nie robi tego - WHY???
Osobiście chciałbym mieć możliwość zakupienia M21-04, lub Stridera z piłą i śrubokrętami - dlaczego nie? jego użytkowość wzrosłaby znakomicie! A moc - no cóż żaden folderek i tak nie bedzie taki mocny jak fixed..
Co o tym sądzicie?
Pozdr Zenobee
Napisano Ponad rok temu
W Europie niekwestionowanym liderem jest Victorinox (można by rzec, ze monopolistą)
W USA, jest więcej firm: Leatherman, SOG, Gerber...
Te firmy wysycają ten, wcale nie tak bardzo chłonny, rynek. Ile w końcu mozna wymyślić rewelacyjnych i nowatorskich pomysłów na piłę, nożyczki, śrubokręt i otwieracz do butelek?
BTW: ten w Geberze 800 jest rewelacyjny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przyczyna jest prosta: każda komplikacja konstrukcji, dodawanie jej kolejnych ruchomych części, osłabia ja znacznie.
To oczywiste.
Jednak nie wszyscy potrzebują pancernych noży lekkie osłabienie i niewielkie zwiększenie masy dla wielu znaczą więcej niż ładny kształt, super stal czy wygoda użytkowania itp.
Te firmy wysycają ten, wcale nie tak bardzo chłonny, rynek. Ile w końcu mozna wymyślić rewelacyjnych i nowatorskich pomysłów na piłę, nożyczki, śrubokręt i otwieracz do butelek?.
Myślałem o czymś wykonanym z dobrej stali jakimś high techu - leatherman już to zrobił zastosował niezłą 154CM... Ciekawe jak by wyglądał Strider albo może nawet michrotech z narzędziami?
(mam nadzieję, że nie popełniłem jakiejś herezji )
Pozdr Zenobee
Napisano Ponad rok temu
NIETAKTYCZNE!!!! :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Herezji nie, ale glównym powodem, dla którego te firmy raczej nie popełnią takiego sprzetu jest to, że jest to
NIETAKTYCZNE!!!! :twisted:
No chyba że jest to Vicek i model Bundeshwery. To już taktyczna zabawka tyle że nie ma w swojej nazwie "Tactical" albo "Fighter".
Zwykły marketing i nic więcej. A tak naprawdę to chyba u większości z nas pasja zaczęła się od scyzoryków. W każdym razie u mnie tak było.
Napisano Ponad rok temu
Stal w szwajcarskich scyzorykach to szwedzka stal nierdzewna o parametrach pomiedzy AUS6, 440A Sandvik 120C czy 12C27 a więc nieco lepsza niż zwykła 420 i chyba nieco gorsza niż 440C.
z tego co wyczytuję w tym formu, oraz moje skromne doswiadczenia z Military (S30V), Striderem S30V - wydaje mi się, że porównywanie Vicka do takich pancerników jest lekko nie na miejscu - tak jakbyś chciał porównać Toyotę Corollę - która jest niezłym samochodem do Land Rovera Defendera czy Abramsa (mam nadzieję że trafiłem z porównaniem )
Pomimo iż vicek zrobi 98% tego co te pancerniki, to to te 2% czyni różnicę i decyduje o przeżyciu.
Obyśmy wykorzystywali nasze nożyki w 25 % ich mocy Pozdr Zenobee.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Halo III
- Ponad rok temu
-
Trzy Palce
- Ponad rok temu
-
Tactical False Edge
- Ponad rok temu