Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mistrzostwa Polski BJJ

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
240 odpowiedzi w tym temacie

budo_marcinbjj5
  • Użytkownik
  • Pip
  • 39 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

Re: Mistrzostwa Polski BJJ
A dlaczego w kategori juniorów nie ma rozpisanej kategorii wagowej -51 i -56?? :?:
  • 0

budo_royler
  • Użytkownik
  • Pip
  • 40 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Przeczytalem regulamin ale nie zauwazylem,czy dozwolone sa klucze na stope? Dzieki za odpowiedz.
  • 0

budo_marcinbjj5
  • Użytkownik
  • Pip
  • 39 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jak nie pisze ze sa zabronione to chyba są dozwolone (no chyba ze znowu cos zmienia w regulaminie :wink: )
  • 0

budo_młody animek
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 68 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mam małe pytanie, waga jest przed kategorią, ale czy ta sama waga (często były wałki z wagami, jedna tyle, druga tyle...) będzie po prostu dostępna gdzieś wcześniej żeby zobaczyć w jakim jest się stanie? Czasami kwestia jednego posiłku sporo zmienia :-)
  • 0

budo_zden
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 306 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mam małe pytanie, waga jest przed kategorią, ale czy ta sama waga (często były wałki z wagami, jedna tyle, druga tyle...) będzie po prostu dostępna gdzieś wcześniej żeby zobaczyć w jakim jest się stanie? Czasami kwestia jednego posiłku sporo zmienia :-)

Też masz wrażenie, że będziesz musiał jednak trochę pobiegać przed wejściem na wagę? ;)
  • 0

budo_pd83
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Są..

KOLOROWE PLANSZA "D"

- 55 godz. 9.00
- 61 godz. 9.15
- 67 godz. 9.25
- 73 godz. 11.00
- 79 godz. 12.15

KOLOROWE PLANSZA "B"
- 85 godz. 13.30
- 97 godz. 14.15

KOLOROWE PLANSZA "C"
- 91 godz. 14.00

KOLOROWE PLANSZA " A"

+ 97 godz. 15.00

Po zakończeniu walk w wagach odbędzie się absoluto.

PRZYPOMINAM,ŻE NALEŻY BYĆ OKOŁO GODZINY PRZED PLANOWANYM ROZPOCZĘCIEM KONKURENCJI ( weryfikacja wagi, badań itp)

DLA "DESPERATÓW" LEKARZ BĘDZIE NA SALI O GODZ. 8.00

Mam cicha nadzieje ze o 10 tez bedzie...
  • 0

budo_młody animek
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 68 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Też masz wrażenie, że będziesz musiał jednak trochę pobiegać przed wejściem na wagę? ;)

Raczej na pewno nie, bardziej takie -> co by sobie rano zjeść :D żeby mieć spokój na psychice :wink:
  • 0

budo_raul
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 168 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jak ktoś bedzie miał już fotki to Proszę -Wklejać !!! :wink:
  • 0

budo_wojtas25
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 344 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

dajcie jakies wyniki
  • 0

budo_krystian lodz
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 95 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wyniki i klasyfikacje drużynowe podamy jutro.
  • 0

budo_charlie
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 702 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

1. Organizacja zawodów fatalna. Chyba najgorsza z jaką się kiedykolwiek spotkałem na zawodach BJJ. Już na początku 2-godzinna obsuwa. Panowie organizatorzy, skoro chieliście rozpocząć walki o 9, to trzeba wszystko przygotować już o 7 ! Skoro mieliście wszystkie listy, co to był za problem rozpisać wagi 2 godziny przed rozpoczęciem, nastepnie zorgazować wazenie, wykreslic tych którzy nie dojechali albo się w wadze nei załapali i puścić walki ? Całe to wysyłanie zgłoszeć i opłat wcześniej było w waszym wypadku zupełnym nieporozumieniem, bo wcale nie usprawniło organizacji (no chyba że bez tego byłoby jeszcze gorzej :roll: ).
Do tego dodałbym dość niefortunne ustawienie mat. Moim zdaniem byłoby lepiej podzielić 4 maty na 2x2. Byłoby więcej miejsca do oglądania.

2. Lekarz.
Absolutna porażka. Dlaczego nie repektował on żadnych zgód na start w zawodach od innych lekarzy ? Przecież to absurd ! Skoro jakiś lekarz wystawia zgodę to bierze pełną odpowiedzialność za tego uczestnika. A tak, poza nielicnzymi wyjątkami, każdy musiał podarować "lekarzowi" 30 pln za mega pełne i kompleksowe badania, które w wielu przypadkach zahaczały o groteske ("wykrycie" u startujących przepukliny, arytmii serca, szram sercowych itp itd - na podstawie paru wdechów i wydechów :lol: ) Uwierzcie mi, że w 99% przypadkach lekarz ogólny zrobiłby to dokładniej i bardziej miarodajnie, więc ten świstek, który dostałem naprawdę traktuję jako wyłudzenie pieniędzy bo z oceną faktyczną mojego zdrowia niewiele on ma wspólnego.

3. System
Uważam że w tak niszowej dyscypilnie jak BJJ powinno się zachęcać ćwiczących do startu we wszelkich zawodach i turniejach. System pucharowy nie spełnia tego kryterium, jest strasznie niesprawiedliwy i sprawia że niektórzy już po 1 walce jadą do domu, co na pewno nie jest mobilizujące do dalszych treningów.
Rozumiem że w kategorii gdzie jest _bardzo_duża_ liczba zawodników taki system ma zastosowanie bo inaczej trwałoby to dzień albo dwa ale system pucharowy przy 3, 4 zawodnikach w kategorii wagowej to absurd ! Ewidentne pójscie na łatwizne organizatorów ! Poza tym (do panów organizatorów) jak już chcecie być konsekwetni w swoich poczynaniach to chciałbym zaznaczyć iż w systemie pucharowym nie ma 2ch IIImiejsc tylko odbywa się tzw. "mały finał" żeby wyłonić 1go zdobywcę III miejsca !
Nie chciałbym słyszeć, że się nie dało, za długo by to trwało itp itd. Byłem na ostatniej LidzeBJJ w Krakowie i wiem jak to tam wyglądało. Oprócz jednej kategorii gdzie była duża liczba uczestników (bodajże -79) cała reszta była rozgrywana systemem francuskim albo grupowym co zapewniło startującym więcej niż minimum 1 walka a chyba o to chodzi ! I wszystko dużo wcześniej się skończyło i sprawniej było zorganizowane niż na MP ! Kwestia podejścia i chęci. Niedługo dojdzie do tego że mało kto będzie chciał wybulić 40 pln (wysokośc wpisowego też jest kontrowersyjna aczkolwiek nie będe tu polemizował) + xx pln za transport tylko i ryzykować że na macie powalczy 5 albo mniej minut.

Poza tym gratulacje dla wszytkich startujących i zdobywców medali !!!

pozdrawiam
  • 0

budo_charly
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2742 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Faktycznie bylo sporo niedociagniec, duze opoznienia czasowe, choc finaly poszly szybko i sprawnie, w zwiazku z tym tez nie rozumiem braku walk o 3 miejsce, przeciez to podstawa.
Bylo tez kilka kontrowersyjnych, a wrecz blednych decyzji sedziowskich :roll:
Duzo jest do dopracowania, ale za plus organizacji podam ze dobra rzecza byla ochrona, dzieki czemu nie bylo wchodzenia na maty, jednak z drugiej strony ustawienie mat utrudnialo czasami obserwacje walk.
Bylo na zawodach kilka niespodzianek (wygrane Zlomiarzy z Berserkerami) i walki byly bardzo ciekawe.
Ogolnie podobalo mi sie :)
Rowniez gratuluje wszystkim zdobywcom medali 8)
  • 0

budo_siemislaw
  • Użytkownik
  • Pip
  • 14 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

wrzuci ktos wyniki?
  • 0

budo_1$
  • Użytkownik
  • Pip
  • 30 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Moim zdaniem przy organizacji tak duzej imprezy zawsze zdarzaja sie jakies tam "wpadki" coz - zycie, jednak brak walk o trzecie miejsce byl IMO mocno krzywdzacy.
Ogolnie bardzo mi sie podobalo, jedynie uklad mat mocno utrudnial sledzenie poczynan kolegow :)
Gratulacje dla wszystkich zdobywcow medali, dla wygranych i przegranych bo o to w koncu tu chodzi zeby sie sprawdzic, no i dzieki wszystkim za milo spedzony czas

pzdr
elka
  • 0

budo_barth.
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 166 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ/MMA

Napisano Ponad rok temu

Charlie prawie wyczerpał temat, cieszę sie że to zrobił i ja dopiszę tylko pare rzeczy od siebie 8)

ad.1.) Szumne ustalenia instruktorów, ich zjazdy w celu regulacji sprawy MP po raz kolejny rozbiły sie w zderzeniu z rzeczywistością.
Niby wszystko było ustalone, wszyscy sie zgodzili co do terminu, miejsca i zgłoszeń, a potem okazuje się że z zoobowiazań co do zgłoszeń wywiązują się 4 (sic!) kluby. I te tłumaczenia... że nie wiedzieli, że nie mogli, że zapomnieli... żenada.
Efekt był taki, że to co się działo jeżeli chodzi o rozpiski dotyczące walk, wolne losy i kolejność samych walk było sporym przegięciem.
Ludzie walczyli po 2, 3 walki pod rząd (i nie mówię o końcu absoluto jednego i drugiego, gdzie organizatorzy się już spieszyli bo " niektórzy mają zaraz pociąg do domu"), rozpiski w tych liczniejszych kategoriach (białe 79kg) prawie w ogóle sie nie zgadzały z tymi wywieszonym na początku zawodów, pokreślone, pomieszane, znowu z argumentem, że ktoś nie przyjechał, bo coś tam, bo organizatorzy nie wiedzieli... TYLKO PO CO W TAKIM RAZIE BYŁA WERYFIKACJA RANO PRZY WAŻENIU? Mam wrażenie, że tak naprawdę to nikt się tym nie przejął i wszystko zostało zostawione na (niestety dyletanckich) barkach panów obsługujących stoliki sędziowskie, stąd się brały kwiatki typu dwa wolne losy pod rząd niektórych zawodników i to, że ktoś od razu był w ćwierćfinale bez walk w kategorii gdzie było 18 zawodników.
Po za tym po raz kolejny ewidentne błędy w sędziowaniu. Panowie, jak się organizuje zawody to trzeba własnych sędziów przeszkolić zrobić jakąś przynajmniej odprawe sędziowską, albo oprzeć się na sędziach z innych klubów.... co też zrobiono w pewnym sensie, kosztem pozbawienia zawodników wsparcia trenera lub kosztem samych zawodników, którzy do tego sędziowali jeszcze walki (patrz Dudu i Bagi).

ad.2.) Sprawa lekarza. Fajnie, że był na miejscu, naprawde in plus, ale miało to być uzupełnienie dla tych, którzy zaświadczenia nie mieli, a nie sznasa zrobienia pieniędzy dla jakiegoś konowała, który potrafił walić texty tego typu :
- Pan ma tu jakieś migotanie zastawek ...
-ale to sa już moje kolejne zawody i nic mi się nigdy nie działo
-aha... 30 złotych... polecam kardiologa - zdrowy - następny, prosze...
nie respektował badań od innych lekarzy podczas gdy jego "fachowe" badanie sprowadzało się do osłuchania klatki piersiowej stetoskpoem.

ad.3.) faktycznie użycie systemu pucharowego w kategorii gdzie było 3 zawodników dla mnie przynajmniej wygląda dziwnie, sytuacja kiedy ktoś dostaje wolny los i jest od razu w finale? hmm?
Ja wiem, że miala być masa zawodników, a organizatorzy nie wiedzieli... Myślę, ze dołożenie po tej jednej walce ( w przypadku kiedy walczyłby każdy z każdym w tak słabo obstawionych kategoriach) nie zmieniłoby i tak olbrzymiego poślizgu w czasie, aż tak bardzo, a sporo osób byłoby bardziej usatysfakcjonowanch wiekszą ilością walk.

Podsumowując zawody na poziomie organizacyjnym wypadły słabo. Nie wiem czemu ktoś kto ma słabe albo żadne doświadczenie organizacyjne nie korzysta z doświadczeń innych klubów w tej kwestii. Może branie na siebie na początek organizowania MP to był skok na zbyt głęboką wodę.
Wiem, że to był pierwszy raz tec. ale po tych zapowiedziach i ustaleniach szefów klubów, które nie toczyły sie przecież miesiąc przed zawodami, organizayjnie spodziewałem się jednak czegoś więcej, stąd moje rozczarowani. A da się zrobić to lepiej patrząc na inne zawody w Polsce.

Całość rekompensowała bardzo dobra atmosfera zawodów i bardzo dużo naprawdę ładnych walk. Pomimo tego, ze jednak nie dopuszczono do startu gości z Brazylii :wink: było na co popatrzeć :)

Gratulacje dla wszystkich startujących a przedewszystkim dla zwyciężców :wink:
  • 0

budo_michal_m
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1034 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

wlasnie, nie bylo mnie, ale slyszalem ze nie dopuszczoo do startu felipe costy. niezla żenada.
  • 0

budo_dime
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 811 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

dajcie lepiej wyniki...
  • 0

budo_olafthenaturat
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 346 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

wlasnie, nie bylo mnie, ale slyszalem ze nie dopuszczoo do startu felipe costy. niezla żenada.

Jeśli w nawie było Mistrzostwa Polski, a nie Międzynarodowe Mistrzostwa Polski to chyba słusznie go nie dopuszczono...
  • 0

budo_pavao
  • Użytkownik
  • Pip
  • 27 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Moim zdaniem:
1) Termin zgłoszeń i wpłata wpisowego
Jak się okazało jedni się dostosowali i jak się później okazało byli frajerami, bo można było później. Ja wpłaciłem kasę w terminie mimo iż do końca nie byłem pewien, czy będę mógł przyjechać.
2) Ważenie
Totalnie bez ładu i składu. Gdzie się ważymy i potwierdzamy przybycie dowiedziałem się od kolegów wiedziony ciekawością za czym kolejka ta stoi
3) Badania
Porażka. Zakwestionowanie badań u ludzi, którzy je mieli było jawnym wyłudzeniem kasy. Moje badania też okazały się nieważne (badania z Ośrodka Medycyny Sportu), ale już 2 godziny później przy drugim podejściu z tymi samymi badaniami było wszystko OK. Pewnie nasz wspaniały fachowiec od medycyny miał już wystarczającą ilość kasy i się spieszył.
4) Walki
Trochę baz sensu dla mnie jest kategoria w której startują 3 osoby. Przegrywasz walkę i dostajesz medal, dyplom i prezenty. Jaki to ma sens.
Chyba, że spojrzeć na to z drugiej strony jako medal za odwagę. Bo jednak niektórzy trenują i nie przyjeżdzają na żadne zawody. Ogarniają dwóch kolegów w klubie i są mistrzami podwórka i to im wystarczy.
Ale dwa trzecie miejsca to już przegięcie. A wystarczyłoby zrobić jedną waleczkę więcej.

To teraz na plus
5) Ubikacje
Przy tej liczbie uczestników było ich kilka i jakieś panie z mopem dbały o to, żeby wyglądały przyzwoicie i chwała im za to
6) Naglośnienie
Uważam, że bardzo dobre
7) Hotele
Mimo, iż organizatorzy wrzucili jakieś namiary dosyć późno (a mi z lenistwa nie chciało się wcześniej szukać) to nocleg był bardzo dobrej jakości za rozsądną cenę
8)Przebieg walk
Jak już ruszyło to szło to szybko i sprawnie. 4 pola usytuowane w ten sposób nie były takim złym pomysłem.

Ogólnie
Byliśmy tam wszyscy razem i to się liczy. Za rok pewnie będzie lepiej więc obyśmy się spotkali w jeszcze większym skladzie.
  • 0

budo_charlie
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 702 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jaki cel miałoby uczestnictwo mistrza świata w zawodach rangi 10x rangi mniejszej ?
przynajmniej dał przykład dobrego, profesjonalnego sędziowania.

wracając jeszcze do tematu organizacji to brak wyjaśnienia przepisów i dozwolonych technik przed rozpoczęciem zawodów to mega poważne uchybienie. 10-15 minut nikogo by nie zbawiło, a uniknełoby wielu pytań i wątpliwości (także w czasie walk!)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024