czy chcielibyscie zmian zasad kumite wkf?
Napisano Ponad rok temu
jak długo uprawiasz karate?
od jak dawna bierzesz udział w rywalizacji sportowej w tej dyscyplinie?
czy nie lepiej było by najpierw zapytac swojego trenera ( a fachowcem jest wybitnym , to fakt) o to czy takie zmiany maja sens??
co cię tak zraziło w WKFie, ze zmieniałbyś system nad którym pracowało pare tegich głow przez ladnych pare lat???
Nie jest to zadna zlosliwosc z mojej strony (mowie o pytaniach) i odpowiedzi mozesz udzielic mi na priva.
Pozdrawiam serdecznie.
Napisano Ponad rok temu
wcale nie potraktowalem Twojej wypowiedzi jak zlosliwosc
byc moze odruchowo chcialem stworzyc system ktory bardziej pasowalby do moich preferencji
WKF byl swietny kiedy stertowali w nim zawodnicy w latach 80 i 90 poprzedniego wieku
mam wrazenie ze z kazdym rokiem coraz wieksza robi sie z tego szermierka
z drugiej strony nie pochwalajac regul fullkontaktowych opierajacych sie na zasadach tajskich lub pride'opodobnych chcialem urozmaicic zasob technik przydatnych w tego rodzaju zawodach poprzez dolozenie paru zasad ale nie poprzez zwiekszenie kontaktowosci
z drugiej strony trudno nie patrzec z podziwem na piekielna szybkosc najlepszych wkf'owcow
co cię tak zraziło w WKFie, ze zmieniałbyś system nad którym pracowało pare tegich głow przez ladnych pare lat
nic mnie nie zrazilo do wkf'u
to dobra regula bo nie niszczy zdrowia tak bardzo jak reguly fullkontaktowe ale nie oznacza to wcale ze nie daloby sie przeprowadzic paru zmian zeby pewne rzeczy udoskonalic
ale tak jak juz powiedzialem dyskusja jest czysto akademicka bo w praktyce na zmiany nie ma miejsca
odnosnie zdania mojego trenera to nie ma sensu go pytac bo jego zdanie na ten temat znam
pozdrawiam rowniez 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może jest na forum ktoś kto jest na bieżąco w przepisami sportowymi PZKT?
ja np...a o co chodzi???
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Muzyka do treningów
- Ponad rok temu
-
Tang Soo Do a Karate
- Ponad rok temu
-
Karate shotokan Zielona Góra
- Ponad rok temu
-
Składanie pasa
- Ponad rok temu
-
Karate Tsunami w Zabrzu, Rudzie Śląskiej i w Bytomiu?
- Ponad rok temu
-
Muzyka i my wojownicy...
- Ponad rok temu
-
"Mit karate"
- Ponad rok temu
-
Miało być i co?? Dojo Stara Wieś
- Ponad rok temu
-
style tradycyjne w Krakowie