Pytanie do kickerow i front kicka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Frontkicki też zbijaliśmy reką. Powiedzmy idzie frontkick lewą nogą, zbijam go lewą ręką w prawą stronę (jakby za moje prawe biodro). Noga przeciwnika opada i on stoi do mnie bokiem a ja prostując się wyprowadzam cios prawą ręką.
chyba trochę zakręciłem fajny topik
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Albo krok w tył z przechwytem jak się uda ,a gdy trzymasz już nogę przeciwnika to masz pole do popisu:
-Możesz zyskać na czasie szarpiąc i pchając jego noge tak by wytrącać go z równowagi ,ale tak by się nieprzewrócił tylko naprzykład łapał równowage rękami.
-możesz podciąć
-a reszta to wedłóg gustu i uznania;];];] :twisted:
Oprócz tego tak jak już kolega npomniał zagarnięcie nogi na zewnątrz lub do wewnątrz(i to i to ma swoje duże plusy) ,a ponadto zwykłe zejścia lub odejście.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja generalnie zbijam na zewnatrz albo odskok do tylu i kontra. Czasem ladnie tora yop chagi, czyli obrotowe kopniecie boczne (back kick)... W tym wypadku staram sie ruchem obrotowym zmienic tor kopniecia, tak ze "zeslizguje" sie po moim biodrze lub ramieniu. Brzmi to moze glupio ale nie wiem jak to lepiej opisac. W TKD dobrze wykonana technika i trafienie pieta z zebra, splot, czy okol. watroby kilka razy zakonczylo moja walke/sparing.
Byc moze w kicku to troche za bardzo ryzykowne za wzgledu na kontakt a moze sie myle?
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
kop na zagarnieta noge i kobinacja
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Obóz Muay Thai Szczytno 01-12.08.2006
- Ponad rok temu
-
Pożegnanie Wojtka Bartnika
- Ponad rok temu
-
Nikołaj Wałujew nokautuje
- Ponad rok temu
-
Boks w Katowicach ???
- Ponad rok temu
-
10-11.VI Mistrzostwa Polski Semi, Light Contact Kraków??
- Ponad rok temu
-
klub hardcorefighting
- Ponad rok temu
-
klub hardcorefighting
- Ponad rok temu
-
klub hardcorefighting
- Ponad rok temu
-
Walki Muay Thai - Warszawa 10.06.2006