ADCC Polska Open Championship 02 grudnia 2006 Kraków
Napisano Ponad rok temu
Wysoka jakosc:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Walka Marcina ciezka i silowa, jednak to on atakowal i zwyciestwo w pelni zasluzone. Daniel czekal na kontratak,ale sie nie doczekal dlatego przegral.Marcin moze nie jest technikiem,ale walczy skutecznie.
Ma ktos moze walki Radka Turka tak znienawidzonego przez swiat bjj? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mozecie oswiecic tych co nie byli co sie stalo?
btw. reakcja niektorych przedstawicieli "swiata bjj" w polsce byla zalosna
Czekamy tez na pelne wyniki...
radek turek wygrywał walki bez żadnego problemu ale w finalowej rozwalil sobie zebro tak go bolalo ze nie mogl wstac a jego przeciwnik zaczal krzyczec ze szczescia ze wygral walke gdy sedziowie zobaczyli radka z kontuzja zamiast poprosic lekarza bardzo sie ucieszyli z wygranej jego rywala gratulowali mu itd a radek niezauwazony na macie zwijal sie z bólu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ma ktos moze walki Radka Turka tak znienawidzonego przez swiat bjj?
Ale o co chodzi w ogóle? Dlaczego Radek miałby być znienawidzony przez "świat bjj"? 8O
Niech ktoś coś napisze bliżej...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ma ktos moze walki Radka Turka tak znienawidzonego przez swiat bjj?
jak karol zobaczł że radek doznał kontuzji był wniebowzięty...
nagrałem tą walke później wrzuce
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
btw zapomnialem napisac zeby przed kolejnymi zawodami pan Matuszczak nauczyl sie przepisow. Proponuje wyslac mu je mailem np pare dni przed zeby mial czas na oswojenie sie z niesnanymi dla niego "terenami"
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Mamed kozak na maksa!! Po raz kolejny udowadnia klase, spokój i kultura na macie!! Wielki szacunek!! ktos moze mi powiedziec kto i gdzie go trenuje?
MMA Olsztyn
Napisano Ponad rok temu
reakcja niektorych przedstawicieli "swiata bjj" w polsce byla zalosna
Nie wiem co tu się czaić... Podczas finałowej walki Radek doznał kontuzji i nie mógł kontynuować walki. Karol Matuszczak, który sędziował ową walkę, jak przystało na kompetentnego sędziego poważnych zawodów, chodził uśmiechnięty od ucha do ucha i gratulował przeciwnikowi Radka tego pięknego zwycięstwa jeszcze kiedy Radek leżał na macie i skręcał się z bólu. Oprócz tego Mirek Okniński cieszył się z kontuzji Radka jak dziecko z pączka, mimo że z walką nie miał nic wspólnego bo przeciwnikiem Radka nie był jego zawodnik.
Rozumiem, że można kogoś nie lubić, zazdrościć mu i mieć mu różne rzeczy za złe. Ale cieszyć się z cudzego wypadku i publicznie wywrzaskiwać swoją radość ...
Moim zdaniem panowie Okniński i Matuszczak zachowali się poniżej wszelkiej krytyki. Szkoda, że tacy ludzie mają jeszcze cokolwiek do powiedzenia w sporcie, gdzie zasady fair play powinny liczyć się najbardziej.
Poza tym nieprzyjemnym incydentem zawody wypadły fajnie. Atmosfera jak zwykle super i walki na bardzo wysokim poziomie.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
jak karol zobaczł że radek doznał kontuzji był wniebowzięty...
nagrałem tą walke później wrzuce
brak słów.. na coś takiego.... naprawde... :?
Napisano Ponad rok temu
Zlamanie nosa to byl przypadek, nie rob z igly widly. Pozniej nie byl lapany za nos, a jedynie dotykany przedramieniem, co nie jest zabronione. Pomijac to wszystko, zwyciesca powiniem byc kto inny.Czyli złamanie nosa uderzeniem z otwartej reki prowadzace do złamania nosa a pozniej czeste łapanie za ten nos nie kwalifikuje do dyskfalifikacji ?? Przeciez w szczecinie dyskfalifikowali za łapanie za koszulke... wypaczanie wynikow to to co opoznia rozwijanie sie tego sportu Kimura....
To chyba swiadczy na korzysc Mirka, ze to nie byl jego zawodnik. Zreszta wydaje mi sie, ze cieszyl sie z "porazki" Radka, a nie z jego kontuzji.Oprócz tego Mirek Okniński cieszył się z kontuzji Radka jak dziecko z pączka, mimo że z walką nie miał nic wspólnego bo przeciwnikiem Radka nie był jego zawodnik.
Ps. Szkoda, ze nikt jakos nie wspomnial o niechlubnym zachowaniu Dowdy. :twisted:
Napisano Ponad rok temu
no i oczywiscie mamy nagrane wiekszosc walk i postaramy sie wrzucic (przynajmniej ja) jak pan Matuszczak potrafi punktowac ;]
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
No mocne przegięcie w wykonaniu sędziego. Prywatne waśnie powinienjak karol zobaczł że radek doznał kontuzji był wniebowzięty...
schować do kieszeni, a nie odwalać takie szopki na poważnych zawodach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zaden powazny zawodnik nie wyzywa sedziego od pedalow (to bylo cos w ten desen 8) ), nawet jesli nie zgadza sie z jego opinia. Ja rozumiem - emocje, nerwy moga poscic.Trudno o inne zachowanie skoro ktos niweczy twoja całoroczna prace i trudy bo cie nie lubi... a co do tego ze to był incydent no wiesz walniecie komus z dyni a pozniej specjalne walenie przedraminiem w ten nos to dlamnie pewna droga do dyskwalifikacji... to samo z akcja poza mata Daniel miał juz połgarde wiec dlaczego akcja nie została wznowiona na srodku a dopiero po tym jak Daniel został przetoczony gdzie w innych walkach niezaliczano nawet sprowadzen ktore konczyły sie poza mata :roll:
Odnosnie przeniesienia, akcja nie byla wznowiona na srodku wlasnie dla tego, ze trwala akcja, a pozycja nie byla ustabilizowana. Tak przynajmniej tlumaczyl sie sedzia. Nie dyskutuje o tym przypadku, bo nie widzalem co dokladnie sie wtedy dzialo.
Nos - widzialem wallke i ogladalem film, wydawalo mi sie, ze byl to przypadek, wpadli na siebie - zdarza sie. Co do tego przedramienia - on mu odpychal glowe, a nie walil. Zreszta zauwaz, ze zainteresowal sie jak dowda upadl, takze nie jest jakis strasznie krutny. Bardziej niesportowe zachowanie bylo w przypadku p. Turka, ale to inna historia. Zreszta pomijajac, premedytacje w "niszczeniu" nosa, wskaz mi punkt regulaminu, ktory zostal w tym momecie zlamany?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gdzie trenować BJJ we Wrocławiu, Piotrkowie Tryb.?
- Ponad rok temu
-
II OPPBJJ Konin 2006 - wyniki drużynowe
- Ponad rok temu
-
atamakimonos
- Ponad rok temu
-
Marcelo Garcia, Demian Maia,A.Galvao na Brazilian Nationals
- Ponad rok temu
-
ciuchy ragsa