EDC latarka z taktycznym zacięciem/mocnym pier...
Napisano Ponad rok temu
Luxeon- to nie ulega wątpliwości- ważne, żeby był najmocniejszy możliwy. 100lm chętnie przytulę. Równie ważny kształt beamu- chcę mieć skupiony, bez przesady, ale dość mocno.
zasilanie- raczej litówki, najchętniej 2x123 z możliwścią użycia 18650.
pełna regulacja na wszytkie strony, dwa poziomy świecenia.
Opcjonalnie możliwość montażu do RIS'a, bo karabinek RAM nadchodzi wielkimi krokami.
Rozmiar kieszonkowy, bo mag3 z jakimś potwornym HID'em to temat na oddzielną
dyskusję.
CENA: last, but not least, ok 100USD, bo mój rozsądek wyje z żałości po nocach. Możliwe niewielkie wachnięcia.
NA razie wymyśliłem tyle:
Nuwai 301-x3- tutaj plusem jest cena i taktyczność
Amilite T3
Orb RAW ( i U-bina mu :twisted: )
Fenix P1
Inova T3
KL1 gen2 +VB2(albo VB3)
Jakieś inne (lepsze) propozycje?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Sorki potworki, nie mam czasu na robienie zdjęć swojego egzemplarza. Zresztą w CPF jest mnóstwo opisów i trochę zdjęć. Koszt ok. 71USD z dostawą, przyjmuje 2x123 ogniwa i akku oraz akku 18650 i 17670. Ma chyba 32 poziomy swiecenia zmieniane guziczkami.
Nie wiem natomiast jak wygląda montaż do karabinka.
M.L.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak zamawiałeś?
kapral: gorzej będzie z latarą pod M9... Ale o to będę się martwił, jak już je kupię.
Napisano Ponad rok temu
Luxeon- to nie ulega wątpliwości- ważne, żeby był najmocniejszy możliwy. 100lm chętnie przytulę. Równie ważny kształt beamu- chcę mieć skupiony, bez przesady, ale dość mocno.
zasilanie- raczej litówki, najchętniej 2x123 z możliwścią użycia 18650.
pełna regulacja na wszytkie strony, dwa poziomy świecenia.(...)CENA: last, but not least, ok 100USD,
Takie rzeczy to tylko w Erze:-) Czuję o czym piszesz, ale w 100$ bedzie ciężko. Night-Ops Gladius pasujacy najlepiej do opisu Twoich wymagań to ponad 200$. Tańszą alternatywą będzie Pelican M6 2390 (3W) - bez poziomów świecenia. Albo poczekaj na mój kolejny post...
Napisano Ponad rok temu
Mel: Fajne świecidło! Ma wyłącznik z tyłu?
Jak zamawiałeś?
Skontaktowałem się z witsent (adres jest na stronie, do której podałem linka), zapłaciłem paypalem, po tygodniu z hakiem lampka była u mnie (numer 129). Celnicy opisali jako "mała latarka" i nic nie dopłacałem.
Wyłącznika z tyłu nie ma, wyłącza się przez kręcenie dupką, ale ktoś dorabia wyłączniki po 4 dolary. Jak trochę odkręcę, to na gwincie jest luzu na tyle, że przez dociskanie mam możliwość włączenia.
Na maks beam jest porównywalny z Blaster JR.
Mel
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
coś nowego od Arizzon
- Ponad rok temu
-
Nowa wizualizacja plecaka Arizzon Wolverine 32
- Ponad rok temu
-
Maglite - jak samemu podkręcić?
- Ponad rok temu
-
Alternatywa dla krzesiwa
- Ponad rok temu
-
fenixy: L1P i L1T
- Ponad rok temu
-
Surefire C3+KT2-HA +SWO2 -jakie zasilanie?
- Ponad rok temu
-
Modułowy pistolet-karabinek pneumatyczny dla "survivalo
- Ponad rok temu
-
Surefire G2
- Ponad rok temu
-
Plecak CFP-90
- Ponad rok temu
-
Piasta przednia z prądnicą