coś nowego od Arizzon
Napisano Ponad rok temu
Pouche przodem:
Pouche bokiem:
Jest to nasz nowy produkt i ciekawi jesteśmy waszej opinii?
Więcej na priv
Pozdrawiam serdecznie
arizzon.com
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Piter Pan
Napisano Ponad rok temu
tylko fastexy czy na velcro też będą?
Mogą być jedne i drugie, ale chętnie wysłuchamy opinii - za i przeciw (czyli fastex kontra velcro).
Napisano Ponad rok temu
myslimy o nich bardzo dobrze!!!!ostatnio szukalem takiego czegos na Dallara drop pointa i ni dudu nie bylo, jakie wymiary, cena, kolory i dostepnosc??moze byc na PW
pozdrawiam
Piter Pan
Wielkość ma być na tyle duża aby wszedł również Manix.
Napisano Ponad rok temu
Zamówiłem sobie coś podobnego w Miwo Miliatry, mam zamiar w tym nosić: latarkę, gaz pieprzowy, jakiś składany nóż i komórkę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
myslimy o nich bardzo dobrze!!!!ostatnio szukalem takiego czegos na Dallara drop pointa i ni dudu nie bylo, jakie wymiary, cena, kolory i dostepnosc??moze byc na PW
pozdrawiam
Piter Pan
Wielkość ma być na tyle duża aby wszedł również Manix.
czy moolbym prosic o podanie wymiarow manixa?szerokosc X dlugosc X grubosc, z gory dziekuje
pozdrawiam
P_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja bym optował za fastexem tak jak u Microtecha,no i popieram to co sugeruje u99 żeby na latarki też zrobić :-)
Napisano Ponad rok temu
Proponował bym kilka wersji rozmiarowych lub możliwość dużej regulacji z uwagi na to że noże , latarki , komórki , magazynki do bronii , pałki teleskopowe i inne akcesoria które możemy nosić w takich pouchach sa różnej wielości i może być problem z dopasowaniem do wszystkiego.
Co do zapięcia - fastex , velcro to ja bym jeszcze dorzucił nap.
Wszystkie trzy rozwiązania mają plusy i minusy
Fastex - dobrze zabezpiecza przed niekontrolowanym rozbięciem i właściwie samoistne rozpięcie jest niemożliwe ale zamierzone odpięcie też trwa i napewno dłużej niż np. Velcro, mało podatny na zabrodzenia i znacznie trwalszy niż np. velcro
Velcro - dobrze zabezpiecza a dodatkowo łatwo sie odpina ( wystarczy mocniej szarpnać) ale jest pardziej wrażliwe na samoistne rozpięcie choć napewno mniej niż pojedyńczy nap, velcro jest podatne na zanieczyszczenia a ponadto jego żywotność jest dużo mniejsza niż np. fastex-a czy nap-a
Nap - dobrze zabezpiecza a dodatkowo łatwo sie odpina , szybszy niż fastex ( wystarczy mocniej szarpnać) ale bardziej podatny na samoistne otwarcie, jest mało wrażliwy na zabrudzenie i znacznie trwalszy niż np. velcro
I bądź Pan mądry :roll:
Osobiście preferował bym zapięcia fastex i nap, albo połączenie fastex + velcro, nap+ velcro, fastex + nap
Pozdr. Surval
Napisano Ponad rok temu
może zróbcie tak, że ten element "pokrywy" całej ładownicy będzie regulowany na velcro, czyli w praktyce można będzie go odczepić i ustawić za pomocą doczepienia na velcro wysokość na której sie chce mieć ową "porywe" Bo np. magazynki do pistoletu, latarki, gazy, noże, toole, komórki nie zawsze maja podobną wysokośćtylko fastexy czy na velcro też będą?
Mogą być jedne i drugie, ale chętnie wysłuchamy opinii - za i przeciw (czyli fastex kontra velcro).
edit: oj surval mnie uprzedził tak to jest jak sie nie czyta od razu wątku.
Dobre by było rozwiązanie fastex+ velcro na zapięciu.
Fastex jest to w sumie element, który może się spierdolić bądź co bądź.
można zropbić też fastexa+napa, mam tak w pochwie do Kabara mule, sfotografuje i pokaże, bo warto zobaczyć, jest fajnie zrobiona.
Napisano Ponad rok temu
Z przymiarki cenowej wychodzi ok 36zł.Fajne - tylko ciekawe ile będzie to kosztować?
Zamówiłem sobie coś podobnego w Miwo Miliatry, mam zamiar w tym nosić: latarkę, gaz pieprzowy, jakiś składany nóż i komórkę.
Sa takie plany , ale narazie od czegos trzeba zacząć.Zacznijcie robic konkurencje dla waistpackow Maxpedition, cos w tych klimatach mniej wiecej jak M1 czy tam M2, kompatybilne z pasme nosnym Wolverine i bedzie rewelacja.
Zapięcie dokładnie tak jak w Microtechu. Myślimy rozszerzeniu oferty o wersje do latarek, ale to kolejny etap.wymiary wewnętrzne:....
czy moolbym prosic o podanie wymiarow manixa?szerokosc X dlugosc X grubosc, z gory dziekuje
pozdrawiam
P_P
szer4,2 do 4,7cm( w zależności co się wkłada- jak coś wysokiego to 4,2cm . Na styk wchodzi manix) x wysokość 1,7cm x długość 13-14cm ( jest regulacja na velcro).
wymiary zewnętrzne:
5cm x 2,5cm x 13,5 do 14,5cmŚwietny pomysł. Mam podobne pouche od Microtecha, które sprawuje się bardzo dobrze ( zapięcie składa się z fastexa ale część taśmy od zapięcia reguluje się velcro ), ale przydałoby się jeszcze jedno ( np. na SF E2e ). Przyłączam się do pytania Pitera Pana o cenę i wymiary.
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że na komórki kupiło by mnóstwo ludzi. Ci z plecakami typu "urban", których nie trzeba będzie ściągać, jak coś zadzwoni. Pomyślcie jak do nich dotrzeć. Sam jestem zainteresowany czymś na nóż i na X1.
pozdrawiam
Andrzej
Napisano Ponad rok temu
Oto najprawdopodobniej ostateczny wygląd pouchy. Można już spokojnie u nas zamawiać. Dostępne są w czerni i oliwce. Zmieniliśmy koncepcję odrobinę i jeden model jest całkowicie z grubej taśmy a drugi z workiem z Cordury (na zdjęciach zrozumiecie co mam na myśli):
Pierwsze dwa pouche są zrobione z samej taśmy - dzięki temu zyskały bardzo dużą wytrzymałość
Trzeci pouch to właśnie ten z "workiem" z Cordury
Pierwszy pouch pokazuje jak rozwiązany jest system mocowania
Zdjęcie grupowe paru przedstawicieli pouchy
Kolejne zdjęcie grupowe tym razem nie było rozkazu "do szeregu"
Przypominam że cena wynosi 36 zł i wystarczy się do nas odezwać na PW albo na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i zgłaszać chęci zakupu
Pozdrawiam serdecznie
Arizzon.com
Napisano Ponad rok temu
Stąd zalecałbym zaokrąglenie zaczepnych krawędzi. Szczególnie tych na pokrywie.
Napisano Ponad rok temu
Taśma jest podwójnie złożona i akurat tam gdzie mogłaby zachaczać i mechacić nie ma drapiącej powierzchni
pozdrawiam
arizzon.com
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
g.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowa wizualizacja plecaka Arizzon Wolverine 32
- Ponad rok temu
-
Maglite - jak samemu podkręcić?
- Ponad rok temu
-
Alternatywa dla krzesiwa
- Ponad rok temu
-
fenixy: L1P i L1T
- Ponad rok temu
-
Surefire C3+KT2-HA +SWO2 -jakie zasilanie?
- Ponad rok temu
-
Modułowy pistolet-karabinek pneumatyczny dla "survivalo
- Ponad rok temu
-
Surefire G2
- Ponad rok temu
-
Plecak CFP-90
- Ponad rok temu
-
Piasta przednia z prądnicą