nazwa a technika??
Napisano Ponad rok temu
otóż mam pytanie do... chyba do każdego kto coś wie. Jak to się mówi zakochałam się w judo, podłapałam bakcyla i gotowe i chciałbym troche więcej się dowiedzieć.
Otóż te wszystkie (bodajże japońskie) nazwy są skąplikowane jak dla mnie, czy ktoś zna stronę, książkę sam mi coś poleci, abym wiedziała jak dana nazwa odpowiada technice, czyli opis jej w polskim zrozumiałym języku(ale to skąplikowanie wyjaśniłam). Ale wiecie o co chodzi
ja ściągnełam filmiki niezłe Mike Swaina, ale szkoda, że nie po polsku ale ogólnie niezłe.
dzięki wielkie :wink:
Napisano Ponad rok temu
tu są ładne opisy po polsku (w dziale 'technika judo')
Napisano Ponad rok temu
gilotyna.,.czy nazwa brzmi gyaku jime?! sam sobie to wymyśliłem ale chce się upewnić..
z wyrazami szacunku wodnik szuwarek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam nadzieję, że bee mógł sie zrewanżowac wkrótce...
Napisano Ponad rok temu
gilotyna to raczej mae-jime.
Napisano Ponad rok temu
cześć
otóż mam pytanie do... chyba do każdego kto coś wie. Jak to się mówi zakochałam się w judo, podłapałam bakcyla i gotowe i chciałbym troche więcej się dowiedzieć.
Otóż te wszystkie (bodajże japońskie) nazwy są skąplikowane jak dla mnie, czy ktoś zna stronę, książkę sam mi coś poleci, abym wiedziała jak dana nazwa odpowiada technice, czyli opis jej w polskim zrozumiałym języku(ale to skąplikowanie wyjaśniłam). Ale wiecie o co chodzi
ja ściągnełam filmiki niezłe Mike Swaina, ale szkoda, że nie po polsku ale ogólnie niezłe.
dzięki wielkie :wink:
Jak chcesz to możemy razem poćwiczyć Judo, mogę Ci dawać prywatne lekcje
Napisano Ponad rok temu
Jak chcesz to możemy razem poćwiczyć Judo, mogę Ci dawać prywatne lekcje [/quote]
cóż za kusząca propozycja :wink: a jakie poświęcenie, ale wiesz, czasami mówią, że uczeń przerasta mistrza
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
trening na gumach
- Ponad rok temu
-
jak kupić??
- Ponad rok temu
-
Gdzie judo w Gliwicach i od jakiego wieku trening?
- Ponad rok temu
-
Super Zegar - Pamiątka JUDO
- Ponad rok temu
-
niebieska Espada
- Ponad rok temu
-
Gra computerowa Judo
- Ponad rok temu
-
..ciekawa inicjatywa..