noz do rzucania
Napisano Ponad rok temu
stal wysokoweglowa nie wiem jaki typ bo wogule nieznam sie na symbolice ( ma ktoś jakieś dok. ??) ale jak mnie nauczyli... jak rozgrzejesz kawałek do czerwoności a potem wrzucic do wody i caly popeka... to ma wystarczajaco wegla aby cos mocnego z tym zrobic... no dobra:
SORY ZA ORT.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
CZEKAM NA KRYTYKE!!!!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wzorowałeś się na jakims filmie ?
ostatnio sie do kuzni wybralem i zrobiłem go od tak dopiero puzniej sie okazało ze jest bardzo podobny do pewnego noza bo w wakacje ogladalem "dom latajacych sztyletów"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sirodek cierzkości jest dokladnie na początku ostrza.. ( od gardy)
jak robisz noz do rzucania zrob lrzejsze ostrze a potem pilnikiem zmniejszaj wage rekojesci... as bedzie tak jak chces pozdro
Napisano Ponad rok temu
Z tym testem stali to jakieś dziwności, bo rozgrzanie stali ponad czerwoność (tak do ciemnożółtego) i wrzucenie jej do wody nazywa się popularnie hartowaniem i jest to zabieg jak najbardziej pożądany... Nic nie powinno popękać... Za to twardość powinna zauważalnie wzrosnąć. Niestety razem z nią wzrasta kruchość i łamliwość, więc trzeba potem odpuścić (potrzymać ze 2 godziny w 250 stopniach i pozwolić ostygnąć). Temperatury i czasy hartowania i odpuszczania zależą od składu stali, ale takie tabele to można znaleźć w Sieci...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mój pierwszy nóż (jeszcze w trakcie produkcji)
- Ponad rok temu
-
Mój pierwszy nóż (jeszcze w trakcie produkcji)
- Ponad rok temu
-
takie dziwne.... noze brzydale
- Ponad rok temu
-
styl fanasy..
- Ponad rok temu
-
hartowanie nozyków
- Ponad rok temu
-
skora dostepna