Dźwignie w karate.
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie jak wygląda w waszych systemach kwestia dźwigni?
Czy ćwiczycie w stójce, czy tylko w parterze? I czy wogóle je trenujecie?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie kata zawsze kojarzyło się z walką z "cieniami" w stójce.Nigdy nie "walczyłem" z nikim w parterze. Dajcie mi jakiś filmik, albo link jak wygląda kata z elementami parteru bo nie potrafię sobie wyobrazić. :?Hmmmm według mnie dźwignie w karate nie są zbyt popularne, ale nie można powiedzieć, że ich nie ma, jeżeli je ćwiczymy to zazwyczaj jako aplikację kata
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie kata zawsze kojarzyło się z walką z "cieniami" w stójce.Nigdy nie "walczyłem" z nikim w parterze. Dajcie mi jakiś filmik, albo link jak wygląda kata z elementami parteru bo nie potrafię sobie wyobrazić. :?Hmmmm według mnie dźwignie w karate nie są zbyt popularne, ale nie można powiedzieć, że ich nie ma, jeżeli je ćwiczymy to zazwyczaj jako aplikację kata
Nie wiesz co tracisz. Ja uwielbiam interpretację kata =) filmiki jak jakieś znajdę to wrzucę
Napisano Ponad rok temu
Hmmmm według mnie dźwignie w karate nie są zbyt popularne, ale nie można powiedzieć, że ich nie ma, jeżeli je ćwiczymy to zazwyczaj jako aplikację kata
W goju-ryu jest to jeden z ważniejszych elementów.
Tak na marginesie shotokan wywodzi się ze szkoły w której ilość technik "nieuderzanych" jest niewielka, stąd i ich stosunkowo mała popularność.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no juz niegadaj ze taka mała popularność... niesądze zeby karate shotokan było mało popularne...a pozatym neprawde ilość podcięć,żutów,dźwigni pokazywanych an treningach zalezy od trenera... jak juz wcześniej pisałem my mamy naprawde sporo technik "nieudezanych"...
A czy ja napisałem, że shotokan jest mało popularny?
Żutów to my się raczej nie uczymy, niezależnie od stylu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
do nas na trening z 2 razy w roku wpada Begetto
Beghetto, z szacuneczkiem dla nazwiska wielkiego mistrza
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Organizacje
- Ponad rok temu
-
XVI Mistrzostwach Europy Karate Kyokushin IBK w Hadze
- Ponad rok temu
-
jakie hafty na pasie do kyokushinkai
- Ponad rok temu
-
KARATE I NURKOWANIE
- Ponad rok temu
-
Hafty na karate-gi
- Ponad rok temu
-
czy jest jakiś styl o nazwie budokan czy budokai????
- Ponad rok temu
-
En-Bu karate tradycyjne
- Ponad rok temu
-
KIMONO
- Ponad rok temu
-
kontakt w karate tradycyjnym
- Ponad rok temu
-
Kyokushin vs Taikiken