XVI Mistrzostwach Europy Karate Kyokushin IBK w Hadze
Napisano Ponad rok temu
Nie sądze gdyż ilość klubów i organizacji podszywających się pod japońskie Kyokushin z roku na rok rośnie ( a ciekawstką niech będzie fakt,że wiel klubów zmienia style i powraca do KK po zatoczeniu koła i spróbowania różnych wynalazków jak np. Oyama, która teraz w Krakowie posiada centralne dojo na cały Świat- może powinniśmy już mówić Polskie karate Oyama).
Pozdrawiam nowych kolegów z Oyama ponownie w szeregach kyokushin
Napisano Ponad rok temu
Nie sądze gdyż ilość klubów i organizacji podszywających się pod japońskie Kyokushin z roku na rok rośnie ( a ciekawstką niech będzie fakt,że wiel klubów zmienia style i powraca do KK po zatoczeniu koła i spróbowania różnych wynalazków jak np. Oyama, która teraz w Krakowie posiada centralne dojo na cały Świat- może powinniśmy już mówić Polskie karate Oyama).
A czy jest cos takiego jak japońskie i niejapońskie karate Kyokushin? Przecież znaczna część tych ludzi, którzy potworzyli nowe style to byli najlepsi zawodnicy w dojo Oyamy... Niektórzy nawet do śmierci Sosai mieli z nim bardzo dobre stosunki. a sztuczne pomawianie innych przez maluczkich to znana metoda kreowania sobie drogi do kariery... Więc twierdzenie że jest lepsze i gorsze Kyokushin (zresztą dotyczy to całego karate) jest do bani. A krzykacze znajdą się wszędzie.
A tak prawde powiedziawszy zgodnie z japońska tradycją swoje dojo miał prawo otworzyć kązdy kto ukończył poziom 4 dan, a załozyć swoją szkołę każdy na poziomie 6 dan. A jak to ma się dodzisiejszych czasów? Beznadziejnie? Przykład niespełna czterdziestoletni mistrzowie z 8 danem (a może już 9 danem). Dlatego sztuczne blokowanie startu zawodników w zawodach innych organizacji do niczego innego nie prowadzi jak do ich zwyrodnienia i w efekcie do samozniszczenia, wcześniej czy później, i dotyczy to wszystkich szkół karate.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
TY JAKĄ MASZ MIARE ABY STWIERDZAC,ŻE OBECNY POZIOM KYOKUSHIN SIĘ OBNIZYŁ SKORO UCZY TEGO STYLU WYBITNI MISTRZOWIE KYOKUSHIN JAK HIROSIGE, ROYAMA I ZAWODNICY JAK MATSUI, I INNI.Faktycznie poziom karate ulegał od smierci Oyamy systematycznemu obnizaniu, co wynikało z rodzacych sie podziałow. Ale teraz tendencja w calym zreszta karate zdaje sie wyraznie odwracac. Wezmy chociarz ostatni final K1. Zreszta wielu zawodnikow wystepujacych z innych stylów rowniez wywodzi sie z karate, nie mowiac juz o ich trenerach.
PS.
ZA ŻYCIA OYAMY KK NIE STAROWALI W K1 ZA MAŁYMI WYJĄTKAMI ALE POD INNYMI NASZYWKAMI.A POZATYM ZNAM INNE KYOKUSHIN ,A MOŻE SŁYSZAŁEM O INNYM KK Z POZA JAPONII ,KTÓRE UŻYWA W SWOEJ NAZWIE KYOKUSHIN Z DODATKAMI ............
a JA WOLE ORGINALNE PRZEKAZY, TAK JAK FIRMOWE CIUCHY OD PODRÓBY
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylko widzisz wiele osób odeszło z kk nie dlatego że im kk nie odpoiadał tylko dlatego że im nie odpowiadały rządy Drewniaka, dziś jak maja jakąś ciekawą alternatywe to wracają do tego co robili wcześniej i powiem Ci jeszcze jedno- nie rób znów wielkiej afery z powodu kilku instruktorów którzy z oyama karate powrócili do kk bo był czas że z kk ludzie emigrowali lawinowo do oyama, seitedo i innych organizacji, dziś powracają nieliczni bo związanie się z jakakolwiek organizacja to nie cyrograf. podaj jakies liczby o ile wzrosła liczba trenujących japońskie kk (cokolwiek tym mianem nazywasz) w ostatnich latach, o ile wzrosła liczba klubów i o ile wzrosła liczba organizacji (choc nie wiem czy to ktokolwiek kontroluje).Nie sądze gdyż ilość klubów i organizacji podszywających się pod japońskie Kyokushin z roku na rok rośnie ( a ciekawstką niech będzie fakt,że wiel klubów zmienia style i powraca do KK po zatoczeniu koła i spróbowania różnych wynalazków jak np. Oyama, która teraz w Krakowie posiada centralne dojo na cały Świat- może powinniśmy już mówić Polskie karate Oyama).
Napisano Ponad rok temu
rozumiem że nie chcesz aby w jakikolwiek sposób kk ewoluowało, dostosowywało się do nowych realiów, standardów w sztukach/sportach walki? bo z tego co rozumiem dla Ciebie kk ma pozostać takie jakiego uczył Oyama...tylko wiesz coś co byo dobre przed 20 laty niekoniecznie musi bć dobre i dziś.a JA WOLE ORGINALNE PRZEKAZY, TAK JAK FIRMOWE CIUCHY OD PODRÓBY
Napisano Ponad rok temu
a JA WOLE ORGINALNE PRZEKAZY, TAK JAK FIRMOWE CIUCHY OD PODRÓBY [/quote]
rozumiem że nie chcesz aby w jakikolwiek sposób kk ewoluowało, dostosowywało się do nowych realiów, standardów w sztukach/sportach walki? bo z tego co rozumiem dla Ciebie kk ma pozostać takie jakiego uczył Oyama...tylko wiesz coś co byo dobre przed 20 laty niekoniecznie musi bć dobre i dziś.[/quote]
A czego uczył Oyama i jakie było jego KK , napewno swoją wiedzę opierasz na Drewnianym Kyokushin ale czy to aby jest autentyczne , przecież docierające sygnały potwierdzają,że 1.5 roczna nauka u Oyamy to oszustwo. A to ,że ludzie wracają do KK wzłaszcza Ci z Oyama i Seitedo to dobrze świadczy o tych ludziach,że poszukuja dotarcia do dobrego karate jeżeli mozna użyć takiego sformułowania.A to ,że odchodzili z KK to wiemy wszyscyy tylko już co raz mniej ich zostaje po tym jak osiągneli shodan czy nidan.
Jak to kiedyś ktoś powiedział " nie ważne jak się zaczyna wazne jak się kończy".
Napisano Ponad rok temu
a JA WOLE ORGINALNE PRZEKAZY, TAK JAK FIRMOWE CIUCHY OD PODRÓBY [/quote]
rozumiem że nie chcesz aby w jakikolwiek sposób kk ewoluowało, dostosowywało się do nowych realiów, standardów w sztukach/sportach walki? bo z tego co rozumiem dla Ciebie kk ma pozostać takie jakiego uczył Oyama...tylko wiesz coś co byo dobre przed 20 laty niekoniecznie musi bć dobre i dziś.[/quote]
A czego uczył Oyama i jakie było jego KK , napewno swoją wiedzę opierasz na Drewnianym Kyokushin ale czy to aby jest autentyczne , przecież docierające sygnały potwierdzają,że 1.5 roczna nauka u Oyamy to oszustwo. A to ,że ludzie wracają do KK wzłaszcza Ci z Oyama i Seitedo to dobrze świadczy o tych ludziach,że poszukuja dotarcia do dobrego karate jeżeli mozna użyć takiego sformułowania.A to ,że odchodzili z KK to wiemy wszyscyy tylko już co raz mniej ich zostaje po tym jak osiągneli shodan czy nidan.
Jak to kiedyś ktoś powiedział " nie ważne jak się zaczyna wazne jak się kończy".[/quote]znów się podniecasz kilkoma osobami które wróciły do kk...naprawde niewarto...pozatym chodzi mi ogólnie o ewoluowanie sztuk walki: wszystko sie zminia:metody treningowe,niektóre techniki,taktyka walki itp a Ty chyba chcesz żeby wszystko było tak jak kiedy nauczał Oyama...czy to mądre? nie wydaje mi sie...Ciebie razi Ichigeiki a ja uważam że jest to duży krok na przód...może jeżeli nie w zakresie całego karate to napewno w zakresie sportowej części karate- karate potrzebuje sie zmieniac, potrzebuje czerpac z innych sztuk/sportów walki,potrzebuje robić ciekawe,otwarte dla innych zawody inaczej zostanie soistym zaściankiem sztuk walki.
Napisano Ponad rok temu
a JA WOLE ORGINALNE PRZEKAZY, TAK JAK FIRMOWE CIUCHY OD PODRÓBY :)
To w końcu co wolisz oryginał czy podróby - bo już nie rozumiem .
A czego uczył Oyama i jakie było jego KK , napewno swoją wiedzę opierasz na Drewnianym Kyokushin ale czy to aby jest autentyczne ,
Tak , tak , jedynie słuszna droga to Twoja. Ty już mówisz jak LENIN !
Wy nawet nie możecie używać oryginalnego kanku i kaniji KK no to mąć z tymi oryginałami.
Napisano Ponad rok temu
hahahahahaha zmień drewniane ucho bo chyba pruchnieje i od tych przesłuchań w prokuraturze psycha mu siada ,a lenin był jego idolem na kursach SB[
a JA WOLE ORGINALNE PRZEKAZY, TAK JAK FIRMOWE CIUCHY OD PODRÓBY
To w końcu co wolisz oryginał czy podróby - bo już nie rozumiem .
A czego uczył Oyama i jakie było jego KK , napewno swoją wiedzę opierasz na Drewnianym Kyokushin ale czy to aby jest autentyczne ,
Tak , tak , jedynie słuszna droga to Twoja. Ty już mówisz jak LENIN !
Wy nawet nie możecie używać oryginalnego kanku i kaniji KK no to mąć z tymi oryginałami.
Pitman KK ewuluje i to w różne kierunki , przecież ucza walki z jodan co mądrzejsze kluby bo jak można nazwać te z KK co trenują WKF czy clikers lub lekki kontakt.
VOP może rozpiszesz się o tych nowych technikach Kk u was z WKF i clicersie co ?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam nowych kolegów z Oyama ponownie w szeregach kyokushin [/quote]
Karateko 1 jesli chodzi o Oyama Karate to na dzien dzisiejszy sa dwie organizacje jedna to I.K.F. Oyama z siedziba w Krakowie i W.O.K.O. z siedziba w Birningham w USA.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam nowych kolegów z Oyama ponownie w szeregach kyokushin [/quote]
Karateko 1 jesli chodzi o Oyama Karate to na dzien dzisiejszy sa dwie organizacje jedna to I.K.F. Oyama z siedziba w Krakowie i W.O.K.O. z siedziba w Birningham w USA.[/quote]
tak wiem gdyż w związku z tym wielu instruktorów oyama się buntuje na dyktat Krakowski ( podatyki coraz wyższe ,a potrzeby guru nieograniczone-czy tam ma wyglądac organizacja ) ,który powstał po wyrzuceniu oyama Polska z tej autentycznej organizacji! A wiesz kto stoji na czele tej IFK Oyama i kto ich szkoli i odpowideda za program szkoleniowy?
Napisano Ponad rok temu
inaczej zostanie soistym zaściankiem sztuk walki.
O ile już nie zostało...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może na jakimś seminarium w Krakowie za 300 złotych z szefem światowego karate J.D ( zaliczasz 3 seminaria zdajesz na 1 lub 2 dan :? ).A myślałem,że seminaria są dobrowolne po zmianie ptaka na górę-soryA może byście tak wszyscy ruszyli tyłki i POĆWICzcYLI zamiast spędzać czas na wzajemnym obrzucaniu sie błotem? Poziom polskiego karate tylko by na tym zyskał... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oszczędz sobie tych bajeczek i zmień bajke pod tytułem Jasiu mistrz śwaitowego karate ,a ten mistrz o którym piszesz już dawno zrezygnował z karate z uwagi na ciezki stan zdrowia ( powrotu do zdrowia życzę),a w sobotę i niedzielę był tylko gościem honorowym.Szef światowego karate był dzisiaj w Krakowie - i to on nadzorował egzaminy i nadawał stopnie. :wink:
Przecież liderem światowego karate jest jego brat Yosike Oyama,któremu przekazał pałeczkę 8)
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie jeśli na egzamin przyjeżdża twórca stylu, jeśli wygłasza mowę, w której wyraża zadowolenie z całej "imprezy" - to nie ma powodu do przypinania J.D. metki "uzurpatora dyrektorskiego stołka".
Napisano Ponad rok temu
A KIM JEST TEN SHIHAN ,KTÓRY ZAŁOŻYŁ WŁASNA ŚWIATOWĄ ORGANIZACJĘ W KRAKOWIE CO :wink: Nie wiem czemu boisz sie przyznać ,że tak jest co w tym złego Rysiek Murat już jest szefem swojej światoej organizacji i kilku innych mistszczów karate ,więc jeden więcej co to za róznica może wejdą w struktury Dalekowschodniej federacji Sztuk Walk i dostanie od rady mistrzów 10 dan a co jest gorszy od nich tez się chłopu należy( pojedzie na kilka seminarium przed nominacja i dostanie bo sam organizuje takie seminaria przed egzaminacyjne i zawsze łatwiej ale nie darmo" - to nie ma powodu do przypinania J.D. metki "uzurpatora dyrektorskiego stołka".
Andrzej leper nie jest premierem choc mianował się już dano
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
jakie hafty na pasie do kyokushinkai
- Ponad rok temu
-
KARATE I NURKOWANIE
- Ponad rok temu
-
Hafty na karate-gi
- Ponad rok temu
-
czy jest jakiś styl o nazwie budokan czy budokai????
- Ponad rok temu
-
En-Bu karate tradycyjne
- Ponad rok temu
-
KIMONO
- Ponad rok temu
-
kontakt w karate tradycyjnym
- Ponad rok temu
-
Kyokushin vs Taikiken