Sznurowadła do glanów
Napisano Ponad rok temu
Jak kto ma glany to ma taki problem że makaron cały czas się przeciera. Mi właśnie zostało go tyle ze z 10 dziurek udaje mi się zawiązać 3 w jednym i 5 w drugim bucie (:
Kiedyś kupiłem oryginalne sznurowadła dr. Martensa ale teraz nie mogę nigdzie ich spotkać.
Zancie może jakiś sklepik i-netowy gdzie można kupić dobre, mocne sznurowadła do glanów? Takie na 10 dziurek - czyli chyba 200 cm trzeba mi.
A może ktoś ma doświadczenie z używaniem jakiś paracordów czy innych linewek zamiast sznurówek? Jeżeli tak to czego trzeba szukać i gdzie?
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja w butach roboczych, kiedy po 3 miesiącach prztearły się sznurowadła, przeciągnołem repsznur (czyli linkę alpinstycznę) i wytrzymało do końca, tzn. kolejne 8 miesięcy. Wytrzymało by dłużej, ale zmieniłe pracę i sznureczki wyciągnołem, a buty zdałem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedys kupiłew w sklepie CCC buty sportowe za 15zeta które rozpadły się po kilku miesiącach, ale sznurówki w nich były zajebiste, przeżyły kilka par butów, no i same się nigdy nie rozwiązywały. Były bardzo miękkie i takie lekko rozciągliwe, bardzo ładnie trzymały węzeł.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie trzeba wiązać 2 węzłów, żeby się nie rozwiązały. Jest taki jeden sprytny węzełek...
Na tej stronie: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ian's secure shoelace knot - zapewnia absolutną stabilność węzła
A sznurowanie over under lacing, ułatwia wiązanie butów i zmniejsza zużycie sznurówek.
Używam z powodzeniem w moich magnumach stealth.
Napisano Ponad rok temu
nie do zniszczenia
a jak komuś sie wezły rozwiązują to potrzeć sznurówkę o świeczkę
Napisano Ponad rok temu
jak mi się teraz zj... jakieś sznurówki to zmieniam na paracord i wykorzystam wasze patenty
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie rozwiąże się, gdy bedziecie nawlekać na jedną końcówkę i "wiązać" bez węzła. Tzn. owijając i przewlekając przez oplot.
Nie znacie tego?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanko o spodnie
- Ponad rok temu
-
INOVA X1
- Ponad rok temu
-
Bojówki - praktycznie niezniszczalne