Mój domowy trening :-)
Napisano Ponad rok temu
Kazdy robi to na swoja odpowiedzialnosc, jak ktos chce kopac w powietrze to jego sprawa, jego stawy. Ja tego szybko zaprzestalem, jak tylko odczulem je w kolanach...
Co do wzmacniania stawow przez kopanie tak jak utwardzanie kosci to jest to zupelnie nietrafiona teoria, niestety... Zeszta nawet co do utwardzania kosci zdania sa podzielone, wystarczy poczytac temat o utwardzaniu goleni...
Napisano Ponad rok temu
Niektorzy lekarze sa zjebani totalnie...Lekarze są na ogól negatywnie nastawieni co do uprawiania sztuk walki.
Kilka razy gdy na skutek kontuzji - nieraz poważnych - udawałem się do lekarzy lub szpitali, zawsze słyszałem wypowiedzi typu: "A po co Pan to trenuje?", "Po co to Panu?" itp.
Dobre 7 lat temu mialem problem z "korzonkami". Ledwo wszedlem do gabinetu pani neurolog, dopiero zaczelismy rozmawiac, jeszcze nie postawila diagnozy, nie zbadala mnie, ale juz padlo: - "Co pan trenuje?" (odpowiedz) - "No to tenisista ani karateka juz pan nie bedzie" Stara glupia pizda
Napisano Ponad rok temu
Fakt ze jedne kolana sa bardziej podatne na kontuzje a inne mniej nie wyczerpuje tematu. Drugą strona medalu jest czy kopiesz plynnie. Jak kopniecia są plynne, bez przeprostów i nie na pelna szybkosc to mozna kopac.Byc może lekarze mają jakieś swoje racje na temat szkodliwości kopania w powietrze, ale nie przedstawiają one jakiejś absolutnej prawdy :-) Są to przekonania napewno częściowo prawdziwe ale nie zawsze mające zastosowanie w rzeczywistości. Każda okolicznośc jest inna jak i nie ma jednakowych ludzi.
Widze ze malo czytałes o utwardzaniu - zachecam do lekturyW rzeczywistości jednak częste i mocne rozbicia powodują wzmocnienie i polepszenie jakości tkanki kostnej w kończynach wykorzystywanych do rozbic. Może i ze stawami dzieje się też podobnie ????? :-)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ochraniarze w Edinburgu(szkocja)
- Ponad rok temu
-
Złe samopoczucie pod koniec treningu
- Ponad rok temu
-
nogi :/
- Ponad rok temu
-
punkty witalne (nacisku)
- Ponad rok temu
-
Drązek do podciągania a żelazna futryna-pytanie?
- Ponad rok temu
-
ZAPRASZAM DO KRECENIA AMATORSKIKICH FILMOW!!!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
Legalizacja
- Ponad rok temu
-
czyste kimonka
- Ponad rok temu
-
Christian Martial Arts
- Ponad rok temu
-
Negatywne wspomnienia z treningu