K1 we Wrocławiu - Grand Prix Polski
Napisano Ponad rok temu
Wcześniej o godz. 17 kibice będą mogli obejrzeć (w ramach tego samego biletu) mecz Wrocław-Warszawa w karate kyokushin (z udziałem mistrzów Polski i Europy).
Bilety w cenie 40 zł (trybuny) i 60 zł (miejsca przy ringu) są dostępne w przedsprzedaży we Wrocławiu w MPiK-u w Rynku, w klubie karate przy ul. Kościuszki 35 B i na stoisku Budo na IV piętrze domu handlowego Feniks. Przy zamówieniach zbiorowych na ponad 10 biletów, zniżka wynosi aż 10 zł od biletu! Oczywiście, bilety będą także w sprzedaży w kasach hali Orbita, w dniu zawodów, 4 marca od. godz. 15.
Skład uczestników Grand Prix Polski według reguł K1:
1. Marcin Różalski (Płock - 28 lat, 189 cm wzrostu, 105 kg wagi) - ubiegłoroczny półfinalista wielkiego turnieju K1 w Belgii, półfinalista wrocławskiego turnieju K1 w 2004 r. Były reprezentant Polski w kick-boxingu w formule semi contact. Wicemistrz Europy w kick-boxingu, zawodowy champion Polski w Muay Thai (2005 r.). W ubiegłą sobotę dotarł do finału eliminacji GP Węgier w K1. W półfinale doznał kontuzji i nie mógł wyjść2. do finałowej walki.
- Ale do wrocławskiej imprezy się wyleczę i powalczę w Orbicie dla wrocławskich kibiców. Jestem zakochany we Wrocławiu - mówi Marcin.
2. Tomasz Najduch (Katowice, 36 lat, 180 cm wzrostu, 102 kg) - mistrz Europy open i wielokrotny champion Starego Kontynentu i Polski w wadze ciężkiej w twardym karate kyokushin. Medalista Pucharu Świata.
3. Rafał Petertil (Fighter Wrocław, 30 lat, 182 cm wzrostu, 83 kg) - „Waleczne serce”. Zawodowy mistrz Europy w kick-boxingu w light contact (2002 r.), czterokrotny mistrz Polski, wicemistrz świata w light contact (99 r.), finalista wrocławskiego turnieju K1 z 2004 r. Najmniejszy i najlżejszy uczestnik K1.
4. Łukasz „Juras” Jurkowski (Lotos Jabłonna, 25 lat, 185 cm wzrostu, 95 kg) - zdobywca Pucharu Świata w Orlando w taekwon-do w 2004 r., zwycięzca, a potem dwukrotny finalista warszawskich Konfrontacji Sztuk Walki.
5. Igor Kołaczin (Warszawa, 31 lat, 180 cm wzrostu, 96 kg)- specjalista od MMA (Mixed Martial Arts), mistrz Polski w wadze ciężkiej w full contact karate. Wicemistrz Niemiec w boksie tajskim. W ubiegłym tygodniu trochę chorował, brał antybiotyki, ale ostro przygotowuje się do wrocławskiej gali.
6. Mariusz Kornacki (Warszawa, 26 lat, 198 cm wzrostu, 123 kg) - potężny wojownik karate kyokushin, były wicemistrz Polski i brązowy medalista championatu w Niemczech.
7. Artur Kowalczyk (Grudziądz, 26 lat, 182 cm wzrostu, 100 kg) - m.in. zwycięzca kilku walk w turnieju shidokanu w Budapeszcie.
8. Piotr Lepich (Piekary Śląskie, 31 lat, 185 cm wzrostu, 90) - były mistrz kraju w tajskim boksie, 6 wygranych walk zawodowych, 1 porażka. W ostaniej chwili zastąpił Dawida Trulkę, który na treningu złamał rękę.
Retransmisję z imprezy (prawie dwie godziny!) ma pokazać 5 marca dolnośląska TVP3.
Tak więc 4 marca, hala Orbita we Wrocławiu, godz. 17 mecz gwiazd karate kyokushin Wrocław-Warszawa, a od godz, 20 główna atrakcja: Grand Prix Polski w K1.
W przerwach między walkami gladiatorów zobaczymy i usłyszymy występy zespołu Lady Stars i Sista Crew oraz dynamiczny pokaz capoeiry i akrobatyki w wykonaniu grupy A0. Do tego głośna muzyka i kolorowe światła, dymy itd. Duży show. Konferansjerem będzie znany wrocławski aktor Stanisław Wolski (prywatnie teść Roberta Gonery).
Organizatorzy zaprosili już na trybuny Marka Piotrowskiego, Andrzeja Parzęckiego, Wojciecha Bartnika, aktora Roberta Gonerę, miłośnika sportu europosła Ryszarda Czarneckiego i miejscowych notabli. Czekają wciąż na odpowiedź Diablo Włodarczyka.
Piękne panie z grupy wokalnej Lady Stars będą kwestowały na rzecz Dolnośląskiego Centrum Pediatrycznego im. Janusza Korczaka przy ul. Kasprowicza we Wrocławiu.
Ćwierćfinałowe pary:
Petertil - Lepich, Różalski - Kornacki, Najduch - Kołaczin, Juras - Kowalczyk.
Napisano Ponad rok temu
w finale proponowalbym Petertila i Jurasa
ew. na wymiane tego szataniste co straszy pentagramem z plakatu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co zrobic zeby w Krakowie odbierac TVP Wroclaw ? :wink:
Napisano Ponad rok temu
info było dane 10 lutego, impreza jest też w kalendarium - polecam regularne śledzenie serwisów informacyjnych )
pozdrawiam
Piotr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podobno ma być:Cóż, myslalem że relacja będzie na Polsacie Sport ale sie mocno przeliczyłem :? Myślałem że retransmisja będzie chociaż na ogólnej TVP3 Oczywiście stawiam na Jurasa 8)
Szkoda że mam daleko do Wrocławia i szkoda że nie mogę oglądać dolnośląskiej TVP3Retransmisję z imprezy (prawie dwie godziny!) ma pokazać 5 marca dolnośląska TVP3.
Napisano Ponad rok temu
6. Mariusz Kornacki (Warszawa, 26 lat, 198 cm wzrostu, 123 kg) - potężny wojownik karate kyokushin, były wicemistrz Polski i brązowy medalista championatu w Niemczech
Zdziwiłem się jak zobaczyłem tu nazwisko Mariusz Kornacki - znam go osobiście i wilokrotnie z nim sparowałem,obecnie ćwiczy w Warszawie jednak pochodzi z Szydłowca i kiedyś cwiczył w Skarzysku Kamiennej pod okiem sensei Zbyszka Zaborskiego.
Nie jest to zbyt dobry zawodnik,ma dobre warunki fizyczne ale raczej słabe umiejętności w porownaniu z chłopakami ktorzy tez będą tam startować.
Ćwierćfinałowe pary:
Petertil - Lepich, Różalski - Kornacki, Najduch - Kołaczin, Juras - Kowalczyk.
Chyba ta rozpiska cos nie aktualna - Juras ma walczyć z Mariuszem Kornackim i jest to pierwsza walka w turnieju - tak bynajmniej sam juras miał w opisie na GG
Finał obstawiam : Juras vs Marcin Różalski
Ciekawi mnie jak wypadnie Tomasz Najduch
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rafał Petertil vs Tomasza Lepich - zwycięsca Rafał Petertil (jednogłośna decyzja sędziów)
Tomasz Najduch vs Igora Kołacin - zwycięsca Tomasz Najduch (przez TKO)
Marcin Różalski vs Mariusz Kornacki - zwycięsca Marcin Rózalski ( przez TKO)
Artur Kowalczyk vs Łukasz "Juras" Jurkowski- zwycięsca Artur Kowalczyk (niejednogłośna decyzja sędziów)
Walki Półfinałowe
Rafał Petertil vs Tomasz Najduch - zwycięsca Rafał Petertil (jednogłośna decyzja sędziów)
Marcin Różalski vs Artur Kowalczyk -zwycięsca Marcin Różalski (przez TKO)
Walka Finałowa
Marcin Różalski vs Rafał Petertil -zwycięsca Marcin Różalski (narożnik poddał Rafała po pierwszej rundzie)
Podium
1.Marcin Różalski
2.Rafał Petertil
3.Artur Kowalczyk
3.Tomasz Najduch
Napisano Ponad rok temu
kurwa nie obejrze :? moze znajdzie sie ktos oszlachetnym sercu kto nagra i gdzies to wrzuci coby mozna bylo sobie sciagnac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
UFC 58 Zestawienie par
- Ponad rok temu
-
Rickson Gracie w bojce na plazy-video