Długość pasa?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja mam w pasie 90 cm i pas 3 metrowy jest dla mnie za długi. Bo właśnie taki miałem do tej pory - tak sobie nie pomyślałem i następny zamówiłem takiej samej długości. I muszę uciąć... Myślę że jak skrócę do 280 cm to będzie okiej. Zresztą dzisiaj sobie przymierzę i na 260 i na 280 od kolegów i Ci powiem.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
btw: pamiętaj pierwsze przykazanie: nigdy nie pierz pasa! im brudniejszy ;-) i bardziej wytarty tym większy honor go nosić.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ej tam zamykać od razu. Ja jeszcze napiszę.
Wczoraj urżnąłem swój pas na 280 cm. Jest idealny. Najlepsze jest to że jeszcze pół roku temu właśnie 300 centymetrowy był idealny. Z mojej oponki został już tylko bieżnik (:
Więc - na 90 cm obwodu w pasie - idealny pas to 280 cm (: Żeby nie było oftopu.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
buziaki
Napisano Ponad rok temu
a zwisac ma ile?? cos kolo 30 cm, ale to u kazdego "zwisa" inaczej
Napisano Ponad rok temu
dzięki i buziaki :wink:
Napisano Ponad rok temu
wielkie dzięki. widzę, że pan sprzedawca mało tego, iż sprzedał i za duże kimono to za długo pas. Tak to jest jak nowicjusz liczy na radę specjalisty, który sprzedaje , a teraz problem z wiązaniem... terning mam w czwartek, a na goglach co strona to inaczej pokazują,
dzięki i buziaki :wink:
Jeżeli masz za długi pas to jest takie wiązanie które powoduje ze po pierwsze pas staje sie krótszy ( tzn mniej "zwisa") a po drugie nie rozwiązuje sie prawie wcale...chociaż to akurat w walce nie jest atutem
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli masz za długi pas to jest takie wiązanie które powoduje ze po pierwsze pas staje sie krótszy ( tzn mniej "zwisa") a po drugie nie rozwiązuje sie prawie wcale...chociaż to akurat w walce nie jest atutem
to miło, a co to za wiązanie. Mój dylemat to, że często rozwiązuje mi się pas, albo poluzowuje. Ale i tak zrobiłam duże postępy
Napisano Ponad rok temu
Tym ze judoga jest za duza to sie nie przejmuj - wstapi sie po pierwszym praniu. Tez tak mialemwidzę, że pan sprzedawca mało tego, iż sprzedał i za duże kimono to za długo pas.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ae ciekawi mnie to wiązanie, bo mnie zawsze się pas przesuwa, a przy rozgrzewce i walka (wiadomo) judoga mi wychodzi i rozchodzi sie na boi, a pas chyba mam dobrze zawiązany.
To nie jest takie normalne wiązanie.podaj mi maila to zrobie filmik i Ci wyślę bo tak słowami to cięzko mi opisać to ...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szybkosc
- Ponad rok temu
-
JUDO KRAKÓW
- Ponad rok temu
-
Kłoptliwa kontuzja :(