Esencja taktyczności...
Napisano Ponad rok temu
Tyle tu mowimy na temat taktycznosci,czesto prezentujemy swoje zabawki,chwalimy sie co kto nosi ale zapominamy iz wcale nie jestesmy w czolowce tej dziedziny.Bo wbrew pozorom prowadza i to od wielu lat kobiety.
Co oznacza "taktycznosc"? Mozliwosc wykorzystania danego sprzetu w roznych sytuacjach,bycie przygotowanym na kazda ewentualnosc.
I teraz przyjrzyjmy sie pierwszej lepszej kobiecie.Wyobrazcie sobie taka kobiete.
A teraz popatrzcie na jej reke . Co w niej trzyma ?
Oczywiscie torebke!Co prawda nie MaxP. z nylonu balistycznego i w kamuflazu.Zwykla skorzana ale nie mniej funkcjonalna. Co w niej jest ? Kobiecy zestaw EDC !
W sklad tego zestawu wchodza: husteczki higieniczne,szminka,lusterko,tusz do rzes,pilniczek do paznokci,telefon,jakis notatnik z dlugopisem lub olowkiem czesto kalendarz itp (podac wlasne spostrzezenia).
Oczywiscie wielu z nas pewnie parsknie smiechem.
Ale zastanowcie sie.Co bardziej i czesciej przydaje sie kobiecie w codziennym zyciu ?
Latarka z luxeonem czy husteczki ? Noz czy pilnik do paznokci ? Tactical wallet czy lusterko ?
No wlasnie....Zycie i doswiadczenie doprowadzilo do tego iz kiedy my jestesmy wciaz na etapie noszenia zabawek i oczekiwania na sytuacje w ktorej moglibysmy uzyc calego naszego arsenalu one nosza sprzet naprawde przydatny w ich codziennym funkcjonowaniu.
I wykorzystuja go o wiele czesciej niz my.
Wbrew pozorom nie robie sobie jaj.Wiec jak ?
Napisano Ponad rok temu
kurde nigdy sie nadtym nie zastanawiałem w ten sposób. masz racje...ale nie do końca.
Pzryjrzyj się dokładniej kobiecej torebce, znajdziesz tam w ch... nie potrzebnych rzeczy, typu tona rachunków, niepotrzebnych wizytówek i w ch... jeszcze innych naprawde nie poytrzebnych rzeczy. A jak podpytasz właścicielke to w sumie przyzna Ci racje że części z tych rzeczy nie potrzebuje, ale w rezultacie i tak będzie to tachać
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Zreszta zwroccie uwage na przywiazanie kobiet do torebki.Nie wyjda z domu bez niej.I bynajmniej nie dlatego zeby sie prezentowac.Doswiadczenie nauczylo je ze beda potrzebowaly tego co tam targaja...
Napisano Ponad rok temu
Na ogół to kobiety mają sprzęt "taktyczny inaczej", choć moja żona od jakiegoś czasu zawsze w torebce ma latarkę. Ostatnio nawet zaczęła nosić w niej nóż 8O , więc z nimi tyż różnie bywa. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ja nie smarkam, nie placze, nie brudze sie. Nigdy.:wink: Nie pomagam tez innym. :wink:W sklad tego zestawu wchodza: husteczki higieniczne,szminka,lusterko,tusz do rzes,pilniczek do paznokci,telefon,jakis notatnik z dlugopisem lub olowkiem czesto kalendarz itp (podac wlasne spostrzezenia).
Nie uzywam szminki.
Mam noz.
Moge przejrzec sie w nozu. 8)
Mam telefon.
Notatnik i kalendarz w telefonie.
Nosze tez pamiec przenosna 512 MB SD Kingston, przytoczona przez Ciebie kobieta pewnie nie.
Napisano Ponad rok temu
szminka? śmierdzi.
Lusterko? w pracy mam od ch... na wydziale na każdym piętrze jest kibel.
notatnik= telefon
terminarz=telefon
pilniczek=nóż
Do kompletu EDC brakuje mi mocnej lataarki (nichię mam w telefonie) i victorka dużego.
BTW: moja kobita zawsze ma victorka big ze sobą. alkoholiczka musi mieć korkociąg/otwieracz do kapsli)
Chusteczki nosze, bo to imponuje kobietom bardziej niż nóż
Ale tylko do "częstowania"- sam się wycieram w spodnie zawsze
Napisano Ponad rok temu
alkoholiczka musi mieć korkociąg/otwieracz do kapsli
Nozem obieramy sreberko wina, palcem wbijamy korek (technika nukite).
No wiem, nie z kazdym korkiem przejdzie...
Piwo - easy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...
tzn. tak Ci powiedziala... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Klucze w spodniach, taktycznie przywiązane cywilną wersją paracordu do skórzanej szlufki z uszkiem "D".
Kobiety mają inne potrzeby niż meżczyźni, to truizm. Druga sprawa, częściej się przebierają. W jednych dżinsach można chodzić... no, to już słodka tajemnica każdego z nas, a kobiety... po pracy do prac domowych, do wyjścia na miasto, do wyjścia do znajomych... a poza tym, wiele kobiecych ciuchów (głównie spódnice) nie mają kieszeni lub nic do kieszeni nie da się włożyć.
.... a propos spódnic, Szkoci do kiltu noszą sporran...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nuwai TM-301X-3 recenzja
- Ponad rok temu
-
W końcu jest nowy Luxeon !
- Ponad rok temu
-
"taktyczna" kurtka zimowa :)
- Ponad rok temu
-
Jakie to spodnie?
- Ponad rok temu
-
Ksiazka taktyczna oczywiscie ;) i za darmoche
- Ponad rok temu
-
Jakie buty: Danner, Haix, czy Belliville
- Ponad rok temu
-
Men's Bates 2260 8-inch Tactical Sport Boot
- Ponad rok temu
-
taktycznie taniego plecaka w sieci szukam..
- Ponad rok temu
-
jungle boots by altama
- Ponad rok temu
-
Koszulki termoaktywne, rash guards, nike pro itp.
- Ponad rok temu