Słomiane tatami
Napisano Ponad rok temu
Poszukuje mat tatami zrobionych ze słomy ryzowej. Od biedy moze byc imitowana z polskiej slomy byleby wysokiej jakosci.
Czy ktos ma moze jakis kontakt do polskiej firmy ktora cos takiego produkuje lub importuje ?
Chodzi o maty stosowane w tradycyjnych japońskich wnetrzach a nie takie sportowe.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Witam
Poszukuje mat tatami zrobionych ze słomy ryzowej. Od biedy moze byc imitowana z polskiej slomy byleby wysokiej jakosci.
Czy ktos ma moze jakis kontakt do polskiej firmy ktora cos takiego produkuje lub importuje ?
Chodzi o maty stosowane w tradycyjnych japońskich wnetrzach a nie takie sportowe.
Pozdrawiam
Chodzi ci o maty takie jakie sa w japonskich mieszkaniach?
ile?
Napisano Ponad rok temu
takie moje uwagi.
Napisano Ponad rok temu
A po co? Moi znajomi z Shorin Ryu, pojechali raz na Okinawę i bardzo narzekali na takie maty. Powodem było to, ze bardzo pościerali sobie stopy. Nie wiem więc, czy to dobry pomysł ściągać takie maty.
takie moje uwagi.
1. longquan, szuka mat NIE SPORTOWYCH!!!
2. wszystko jest kwestia przyzwyczajenia. Maty sa fakt, twarde jak diabli.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tradycyjne maty tatami to wypełnienie ze słomy ryżowej, obite matą z sitowia tatami. Współcześnie wypełnienie to zwykły materac z pianki.Poszukuje mat tatami zrobionych ze słomy ryzowej.
Napisano Ponad rok temu
Czy ktos osoboscie (lub zna kogos) ma dostep do mat tatami tradycyjnych?
Napisano Ponad rok temu
No właśnie, wiec ponawiam pytanie:
Czy ktos osoboscie (lub zna kogos) ma dostep do mat tatami tradycyjnych?
Ja nie znam. Ale mieszkam w japonii i moge sie dowiedziec moze albo dac ci namiary na jakies polskie firmy ktore mogly by to moze zrobic.
18m2 to nie duzo. jaki masz budzet?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Tradycyjne maty tatami to wypełnienie ze słomy ryżowej, obite matą z sitowia tatami. Współcześnie wypełnienie to zwykły materac z pianki.Poszukuje mat tatami zrobionych ze słomy ryzowej.
sa rozne rodzaje tatami. w zaleznosci opd tego ile masz pieniedzy.
Napisano Ponad rok temu
Wiem z dobrze poinformowanych źródeł :wink: że Japończyk ma przywieść ze sobą takie maty - chyba za pośrednictwem organizacji wspierającej kulturę japońską w naszym kraju.
Może OLA skontaktuje Cię z gościem - jak Ci się nie uda to daj znać na PRIV a spróbuję Ci zdobyć namiary na "Japońskiego Mistrza"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kontuzja -Pomóżcie
- Ponad rok temu
-
Szkocja-Elgin-martial arts
- Ponad rok temu
-
nie wiem co wybrac! POMÓŻCIE
- Ponad rok temu