W przypadku sprowadzania towarów z USA jak ma się pecha można zapłacić cło. Akurat w tych przepisach nie siedzę więc nie bardzo wiem jak ma się to do wyrobów chińskich typu Nuwai czy Fenix. Zakładając, że chciałbym ściągnąć z USA kilka sztuk takich zabawek, czyli powiedzmy jednego Nuwaia dla siebie, i dwa Fenixy, jednago dla siebie i jednego dla jeszcze kogoś, czy grozi mi dodatkowa opłata w postaci cła? Czy bardziej opłaca się takie coś sprowadzić pojedynczo, czy brać powiedzmy wszysktko razem z jednego sklepu ?
Słyszałem, że w przypadku tego typu sprzętu nie liczy się kraj, gdzie towar nabyto, tylko kraj gdzie został wyprodukowany. Cena tych zabawek to powiedzmy 42,50$, i 2*42,95$ na Eliteled.
Cła na chińskie latarki
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: Cła na chińskie latarki
Na produkcie albo na fakturze masz napisane skąd ten towar pochodzi (Made in ....) -zapłacisz stawkę celną kraju pochodzenia.
Stawki celne wyszukasz przez strone [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Nie wiem jak to jest przy sprowadzaniu "dla siebie"
Normalnie trzeba doliczyć vat (czasami 0 %), koszty transportu i ubezpieczenie (czasem opłaca sprzedający)
Stawki celne wyszukasz przez strone [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Nie wiem jak to jest przy sprowadzaniu "dla siebie"
Normalnie trzeba doliczyć vat (czasami 0 %), koszty transportu i ubezpieczenie (czasem opłaca sprzedający)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
led lenser V2 model 7765
- Ponad rok temu
-
Kurtka N3B Mil-Tec - recenzja
- Ponad rok temu
-
Nuwai z luxeonem III I luxeonem V
- Ponad rok temu