CRKT Hissatsu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Blade: Length: 7.125” (18.1 cm)
Thickness: 0.20” (0.55 cm)
Steel: 440A, 55-57 HRC
Knife: Overall length: 12.25” (31.1 cm)
Weight: 7.9 oz. (224 g)
natomiast rękojeść to 13,1 cm
Jest to sprzęt tylko do zabijania bo można go trzymać w hummer grip i icepic .
Zrobisz jak uważasz.
Napisano Ponad rok temu
to zobaczysz że niekiedy by mi się przydał niestety
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Już nie raz dostałem w zęby za nic a miałem wtedy przy sobie BK9 .
Więc pomyś czy nie lepszy był by w twoim przypadku komplet typu Adidasy i pałka teleskopowa.
Łatwo jest zabić, gożej wskrzesić .
Napisano Ponad rok temu
Bo jeszcze nie mam noża do walki z prawdziwego zdażenia a jak poczytasz moje starsze posty
to zobaczysz że niekiedy by mi się przydał niestety
Niestety nie pochwalam takiej motywacji, możesz okazać się zbyt impulsywny a człowiek po cięciach i/lub pchnięciu nie umiera natychmiast
1/10 sekundy i trauma na całe życie, może lepiej zastanów się nad czymś innym, może batonik.
Chcesz moża do obrony to wybierz kerambit Da to stosunkowo mniejsze szanse na zabójcze cięcia i bardzo trudno cię z takiej zabawki rozbroić
Oczywiście gruga strona jest taka:
Patrz w wygnaturkę - sam ćwiczę nóż, ale moja motywacja jest nieco inna :-)
Nie noszę dużego noża z przeznaczeniem do walki a jedynie składak jako edc
edyta:
Gdzie do diabła jest Kriss i Warhead żeby młodym wyjaśnić??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Otóż to! Właściwe podejście do problemu jest takie : jeśli ktoś Cię zaatakuję a Ty mu uciekniesz, to w ten sposób zwyciężyłeś, bo on nic nie osiągnął a Ty jesteś zdrów i cały....zamiast machac nożem , zacznij biegać!!!!!!! to przyda sie częściej!!!!!
Ta filozofia pozwoli Ci ominąć wiele problemów tego typu. Na świecie nie ma zbyt wiele miejsca dla "kozaków", natomiast na cmentarzach jest go bardzo dużo. :wink:
Pozdrawiam, Witia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Apropos CRKT - A co sadzicie o ultimie?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Legalny, czy nielegalny mniejsze znaczenie to ma. Ważne jest to, że raczej NIKOGO nie ma się wtedy na sumieniu oraz negatywnie do nożowników otoczenia się nie nastawia. A ultima? Hmmm..... Jak dla mnie użytkowa za bardzo to ona nie jest. :wink:Tak... jasne, noz jest zly, lepiej niech nosi teleskopa, legalny przynajmniej ... :roll:
Apropos CRKT - A co sadzicie o ultimie?
Napisano Ponad rok temu
Jest to sprzęt tylko do zabijania bo można go trzymać w hummer grip i icepic
chciałbym chwilę się tu zatrzymać. Mojego kuchenniaka z Ikei za 8 zł też można trzymać w HAMMER grip i w ICEPICK. Nawet reverse icepick się da. Uzywam go od jakichś 3 lat. Jeszcze nikogo nim nie zabiłem. A z tego co widzę, to jest to sprzęt tylko do zabijania...
Wiem, czepiam się i w ogóle czegoś nie zrozumiałem.
Mi osobiście Hissatsu bardzo się podoba ze względu na kształt ostrza. Tylko to gumianna rękojeść trochę burzy nastrój. Gdybym miał na to kasę, kupiłbym go po to, żeby służył mi "do mania, nie do zabijania"
Na szczęście nigdy nie byłem zmuszony do obrony zdrowia/życia. Podejrzewam, że gdybym planował taki zakup, wybierałbym coś mniejszego, żeby napastnika nie zabić. A jakbym już musiał tego użyć, to chciałbym mieć półtoraręczny miecz z tytanu (bo lekki) i tarczę albo lewak. Ale to się trudno EDCuje...
No i ktoś musiałby poświęcić dużo czasu, żeby mnie nauczyć, jak tego wszystkiego używać...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Myślę że to wyczepuję kwestie dlaczego chcę ten nóż posiadać. Aha i dzięki bo mam wrażenie że się o mnie martwicie. To miłe. A możę się mylę?
Z wcześniejszych postów wynikało trochę inaczej ale chodzi o świadomość, że każdy z nas, mimo tego że ma nóż wahałby się go użyć.
Konsekwencji nie życzę nikomu, więc jest to pewien rodzaj troski.
Zresztą popychanie kogoś do kupna noża do zabijania, byłoby z mojej strony wielką nieodpowiedzialnością a gdybym spowodował tym coś strasznego byłbym, jakby nie patrzeć, współwinny
Napisano Ponad rok temu
jak ktoś kiedyś na forum napisał - jeśli to ma być nóż do realnej samoobrony (nie wnikając w motywacje i inne pierdoły) - kup taki z bazaru za 10pln - i tak po akcji będziesz się musiał go pozbyć, bo niestety takie zastosowanie czyni z noża jednorazówkę - a mniejsza szkoda wyrzucić 10 pln niż 500pln
skutecznośc wbrew pozorom identyczna
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
W poszukiwaniu największego foldera
- Ponad rok temu
-
Ronin..
- Ponad rok temu
-
My Tighe
- Ponad rok temu
-
Nowa delica
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Polsce kupić VTech-a?
- Ponad rok temu
-
Nóż do lasu i nie tylko
- Ponad rok temu
-
Standardowo: jaki nóż?
- Ponad rok temu
-
ś.p. Ka-bar - niech spoczywa w pokoju;-)
- Ponad rok temu
-
Różnice pomiędzy Buck Strider a normalnym Striderem
- Ponad rok temu
-
Włoskie noze sprężynowe ???
- Ponad rok temu