nie wiem co wybrac! POMÓŻCIE
Napisano Ponad rok temu
czekam na podpowiedzi !!!
zośka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro 8)
Napisano Ponad rok temu
to zalezy od Ciebie czy wolisz ostre wymiany cepow na twarz, szarpanie w stojce, parterze czy moze w ogole walke bez walki musisz sie do-samookreslic, skonkretyzuj nieco swe żądze względem treningu a bedzie mozna doradzac bardziej konkretnie, yo
Napisano Ponad rok temu
tylko zastanawiam się czy 19 lat to przypadkiem nie za dużo żeby zaczynać.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Powinno Ci sie spodobać :-)
Napisano Ponad rok temu
przede wszystkim chodzi mi o to żeby to było coś szybkiego, energicznego. chciałabym uczyć się wykopów i ciosów a nie tylko pokładania na macie. i akurat nie chodzi mi też o naukę chwytów do samoobrony.wolałabym żeby to było coś dzięki czemu będę bardziej zwinna i miała lepszą kondycję.
capoeira
Napisano Ponad rok temu
A na ruch nigdy nie jest za późno, zawodowcem być nie musisz :wink:
Napisano Ponad rok temu
... coś szybkiego, energicznego. chciałabym uczyć się wykopów i ciosów [...] nie chodzi mi też o naukę chwytów do samoobrony.wolałabym żeby to było coś dzięki czemu będę bardziej zwinna i miała lepszą kondycję.
Capoeira
Napisano Ponad rok temu
Polecałbym kung-fu. Na początek. Zdobędziesz kondycję i koordynację ruchową. Z czasem możesz zmienić. Przejdź się po sekcjach, tak na próbę. Każdy trener z przyjemnoscią pozwoli ci uczesticzyć w paru zajęciach tak na próbę :-)
Napisano Ponad rok temu
Polecałbym: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , jest pod Poznaniem kawałek, ale z tego co napisałaś to mógłby Tobie nie odpowiadać.
Zobacz także:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Może Ci się coś spodoba.
Pozdrawiam.
:wink:
Napisano Ponad rok temu
przede wszystkim dzięki za wasze odpowiedzi...nie sądziłam że tyle osób zechce mi pomóc.
jeśli chodzi o capoeira to wiem że odpowiada temu czego ja szukam ale akurat to jest jedyna sztuka z jaką mialam kontakt i faktycznie początkowo byłam zafascynowana ale pózniej mi przeszlo!
dzięki za wszystkie linki! chyba najlepiej jak pochodzę i popatrzę na różne zajecia i w ten sposób coś wybiorę. w każdym razie to będzie pierwsze co zrobię po sesji !!!
pozdrawiam
zośka
Napisano Ponad rok temu
mam 19 lat i od dawna marzy mi się zacząć trenować jakąś sztukę walki (myślałam o kung fu) ale kompletnie nie wiem co wybrać. POMÓŻCIE MI ! jestem z Poznania...wiem że jest tu calkiem sporo różnych szkół ale trudno sie na coś zdecydować jak ma sie na ten temat zerową wiedzę.
czekam na podpowiedzi !!!
zośka
polecam poczytac http://budo.net.pl/
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam serdecznie, a Leszka serdecznie odradzam (no offence zle doswiadczenia sprzed paru lat)
Napisano Ponad rok temu
fakt muay thai jest dobre ale na poczatek polecilbym ci tkd
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
tragedia w lodzi