Adam Glamaciński - miecze?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
P.S. WesoŁych ŚwiĄt
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podobno wiele osób już ćwiczy wyrobami.
A tu brak większej ilości opinii...
Napisano Ponad rok temu
Do udzielenia gwarancji nie jest potrzebna oddzielna umowa. Wystarczy nawet, że mówi o udzieleniu gwarancji w ofercie (ustawa o sprzedaży konsumenckiej o ile dobrze pamiętam no i dyrektywy UE). Ale opinia kogoś kto już ma taki miecz faktycznie by się przydała.
Napisano Ponad rok temu
Może od czasu jak zdawałem KC to coś się zmieniło bo ...
Z orzeczenia SN
2001.10.24 wyrok SN III CKN 425/00
Samo umieszczenie w umowie sprzedaży postanowienia o udzieleniu gwarancji kupującemu na odpowiedni okres i zapowiedź dostarczenia kontrahentowi odpowiedniej karty gwarancyjnej (dokumentu gwarancyjnego) w okresie trwania stosunku sprzedaży (np. w chwili uruchomienia sprzedanej maszyny) nie tworzy jeszcze dostatecznych podstaw do przyjęcia, że między stronami doszło do ukształtowania stosunku gwarancji o treści określonej w art. 577 k.c. i nast. (w brzmieniu sprzed 28 grudnia 1996 r. lub w brzmieniu po tej dacie). W tym zakresie niezbędne byłoby pojawienie się jeszcze dalszego zdarzenia prawnego, a mianowicie - wydanie, a przynajmniej udostępnienie kupującemu odpowiedniego dokumentu zawierającego warunki (postanowienia) udzielonej gwarancji. Nie miałaby przy tym decydującego znaczenia sama nazwa takiego dokumentu i miejsce umieszczenia warunków gwarancji (np. mogłyby one znaleźć się także w treści samej umowy sprzedaży).
Jeśli jakieś znaczące zmiany były to może jakiś akt prawny , zawsze dobrze się dokształcić z góry dziękuję
P.S. Może jest Pan/Pani studentem na UW więc pytam czy to kultowe KPA zdane?
Pozdrawiam Bill
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i co z tymi opiniami na temat wyrobów ????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jestem z Jeleniej GÓry ,z okolic mÓj e-mil [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] pozdrowienia
jak coś to pisz
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co Sądzicie o Szermierce Sportowej
- Ponad rok temu
-
Moje boje z oprawą miecza :)
- Ponad rok temu
-