Problem z wyborem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie (zwłaszcza do użytkowników). Noszę sie z zakupem fajnego wytrzymałego nozyka, folderka wacham sie pomiędzy Benchmadem Gripem 553 s30v oraz Spyderco Manix(...)
Jesli lista nozy, ktore bierzesz pod uwage jest zamknieta, to nie pomoge. Ale apeluje o rozszerzenie jej o m21!
Dlaczego? Bo spelnia wytluszczone wymogi celujaco. I do tego niedrogi :wink:
Pozdrawiam,
MaciekK
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie żebym miał coś do Manixa, bo to zajebisty kawał noża, tylko że nie przepadam za baclockiem. Oczywiście nie twierdzę, że blokada ta jest zła (szczególnie w wykonaniu firm takich jak Spyderco). Po prostu nie przepadam za nią i już.
Napisano Ponad rok temu
Osobiście ze względu na to:
Ja bym wolał coś innego.Użyta stal pozwala na długie trzymanie ostrości, ale przez swoją wysoką twardość jest stosunkowo krucha. Przy próbie odkręcenia śruby, na ostrzu pojawiły się dwie szczerby.
Akurat mam zaufanie do tego [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] :wink:
Ale to już zależy do czego nóż ma być i co kto lubi. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Własnie, właśnie, zależy mi na tym żeby po wydaniu (jak dla mnie sporej) sumy takie jaja się nie przytrafiały bo nożyk będzie raczej uzywany często.Zależy od upodobań.
Osobiście ze względu na to:Ja bym wolał coś innego.Użyta stal pozwala na długie trzymanie ostrości, ale przez swoją wysoką twardość jest stosunkowo krucha. Przy próbie odkręcenia śruby, na ostrzu pojawiły się dwie szczerby.
Akurat mam zaufanie do tego [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] :wink:
Ale to już zależy do czego nóż ma być i co kto lubi. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Trza go zapytać, co o nim sądzi. O Maniksie było też co nieco. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hmmmm..., dzięki Morfeusza, ja właśnie potrzebuje raczej czegos mocniejszego, Benchmade jest dostępny na Aeromedix.com(zamawiał ktoś??Poza tym to podobno teraz wszystko na cło trafia mimo że paczka jest nawet opisana jako gift :? Ehhhh ?)) Średno do mnie przemawia crkt a dokładniej jego stal, w sumie wole wydac trochę więcej żeby jednak było to S30V albo 154 (myślałem też nad ta wersja Gripa z d2 ale trochę mnie martwi ta zawartosć węgla a co za tym idzie mozliwe wykwity?)W sumie to sam już nie wiem
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Proszę o opinnie o nożu P22 Titan
- Ponad rok temu
-
Rapala
- Ponad rok temu
-
Benchmade 3550 Pardue
- Ponad rok temu
-
Noże dla GROM
- Ponad rok temu
-
Blacha w Świecie Noży
- Ponad rok temu
-
Benchmade Gamer - wadliwa pochwa
- Ponad rok temu
-
PiterM daje czadu :)
- Ponad rok temu
-
tytuł sie popsuł ;-) , śniegowy prezent
- Ponad rok temu
-
Nóż (chyba fajny) pod choinkę... dla kogoś z was :)
- Ponad rok temu
-
Narodowy Spis - Camillus CQB
- Ponad rok temu