Benchmade Gamer - wadliwa pochwa
Napisano Ponad rok temu
Chociaż piszę w nieszczególnie wesołej sprawie - wczoraj zgubiłem Gamera, noszonego tip up w pochwie przy pasku. Po przeczytaniu tekstu gwarancji się załamałem, bo z tego co rozumiem - obejmuje ona jedynie nóż. Czy ktoś z was miał kiedyś podobny problem (dowolny nóż w zytelowej/kydexowej pochwie)?
W moim wypadku była to opcja firmowa i myślałem, że nóż nie ma prawa wypaść, nawet próbowaliśmy z kumplami zrzucić ją z ostrza - nie dawało rady. A tu nagle - wałek :?
P.s.: Chociaż, oczywiście, nie zmniejsza to mojego szacunku do tej firmy - pewnie jednorazowa wpadka ^^
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sama pochwa była o tyle dobra, że nawet przy mojej budowie ciała (wysoki chudzielec :wink: ) nie było go widać pod koszulką.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Też mam Gamera i odrazu na początku zacząłem testować jego noszenie.
Niestety ta moja pochwa kydexowa też nie zapewnia bezpiecznego noszenia w położeniu tip-up -wystarczyło że zbiegałem po schodach i zostałem z samą pochwą -szczęście w nieszczęściu że usłyszałem rumor i że ostrze nienaruszone było.
Próbowałem patentu z szuszarką -no i owszem przez przez kilka dni pochwa była uszczelniona i trzymała(właściwie całe ,,trzymanie,, jest na tym nibyjelcu)ale pózniej znów to samo.
Jedyny sensowny sposób noszenia go w mieście, jak dla mnie -to po skosie na plecach przy użyciu tekloka.
ps Współczuję bo to miły nożyk.
Napisano Ponad rok temu
Ale do Gamera na pewno kiedyś wrócę, bo - jak dla mnie - to bardzo poręczny nożyk... Ale do tego czasu już będę miał Tek-locka
Napisano Ponad rok temu
no i zadna gwarancja chyba nie zwroci ci noza ktory poprostu zgubiles...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ponadto, czas realizacji zamówienia (military.pl przysłało mi Gamera następnego dnia kurierem za 10 zł) i fakt, że trzeba zamawiać z zagranicy...
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam za dwa posty pod rząd.
Napisano Ponad rok temu
W mojej opini nóż dobrze wykonany, ale na nadaje się do straszenia tylko, używanie go było dla mojej ręki katorgą.
Poza tym nie sugerujcie się ceną w USD bo to europejski nożyk
i kosztuje więcej w USA jak u nas. W niemczech masowo to wyprzedają...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
PiterM daje czadu :)
- Ponad rok temu
-
tytuł sie popsuł ;-) , śniegowy prezent
- Ponad rok temu
-
Nóż (chyba fajny) pod choinkę... dla kogoś z was :)
- Ponad rok temu
-
Narodowy Spis - Camillus CQB
- Ponad rok temu
-
Benchmite Red Class
- Ponad rok temu
-
Przeróbka Green Beret
- Ponad rok temu
-
ASEK Ontario
- Ponad rok temu
-
Spyderco crow
- Ponad rok temu
-
Trace Rinaldi... dwie nowości
- Ponad rok temu
-
Bark River, czy zna ktoś produkty tej firmy??
- Ponad rok temu