taktyczny młotek geologiczny
Napisano Ponad rok temu
Biorąc pod uwagę, że znalazłem w Polsce za 300pln, a w USA kosztuje 35USD, to przebicie jest mało, ze duze. Ono jest wręcz kosmiczne. Wersja, której szukam, to rock pick 22oz. 330mm z nylonowym chwytem.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Skórzany pokrowiec (taki za 8 dolców) byłby też fajny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zresztą zobaczcie sami [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdr
Napisano Ponad rok temu
A z doświadczenia wiem, że młotki murarskie za 2 dychy pod obciążeniem 100kg gną się jak gałązki. Estwing kumpla wytrzymuje duuuużo więcej. Podważaliśmy już płyty po 250kg, a on nic. To tak, jakbyś porównał nożyk np. S&W i Busse. Który zniesie więcej? O komforcie pracy już nie wspominam nawet.
Dzieki za linka Dam! Wiesz coś więcej o tym Forgecrafcie? Bo ja wszedzie na zdjęciach widzę Estwingi jako skalę porównawczą.
Napisano Ponad rok temu
Na stronie Geonestu na samym dole jest zbiorcze zdjęcie tych młotków.Bo ja wszedzie na zdjęciach widzę Estwingi jako skalę porównawczą.
Nieźle się znęcacie nad sprzętem. A swoją drogą to nie sądziłem że Estwingi wytrzymują aż takie obciążenia :shocked!:
Jak znajdziesz coś interesującego to napisz proszę.
PS. Dark a z jakiego tematu piszesz magisterkę? że Ci taki mocny sprzęt potrzebny.
Napisano Ponad rok temu
Co do obciążeń, to odkuwaliśmy i przerzucaliśmy płyty piaskowca w kamieniołomie, takie 3mx1m grubość różnie, od 2 do 5-6cm. Ale zdarzało się też obracać większe bloki.
Nie mam jeszcze tematu magisterki, ale napewno będzie dotyczył polskiego miocenu. Znalazłem arcyciekawą rzecz i zamierzam dokładniej zbadać temat.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
sklepy z nozami w Londynie
- Ponad rok temu
-
kolejna superlatarka?
- Ponad rok temu
-
inteligentne latarki
- Ponad rok temu