Czego nie lubicie w judo?
Napisano Ponad rok temu
Who, nie do konca sie z Toba zgodze... Tak samo osoba ktora jest podniesiona traci kontrole nad przeciwnikiem jak i ta ktora podnosi, bo to troche wyraz bezsilnosci . Z reszta; skoro podnoszony traci wg Ciebie kontrole, to czemu podnoszący niemógłby go normalnie skończyć?
Jesli chodzi o aspekt zdrowotny podnoszenia; nie wydaje mi sie zeby restrekcyjne zasady miały pełne uzasadnienie... od podniesienia na 10 cm nic sie nikomu nie stanie. Zwlaszcza judokom, ktorzy na kazdym treningu spadaja na mate z duzo wyzszych pulapow ;p
W bjj wszystko jest legalne i jakos nie slyszalem o wypadkach smiertelnych
Napisano Ponad rok temu
A skoro chodzisz na bjj to ten raz czy dwa razy w tygodniu możesz przecierpieć i nie robić takich rzeczy
Ale to idziemy już w offtop
Napisano Ponad rok temu
ps na bjj nie chodze juz, judo katuje tylko. trzeba sie stojki nauczyc bo wstyd sie publicznie pokazac
Napisano Ponad rok temu
gości z bjj, którzy zaczynają parter od oplecenia się swoimi pulchniutkimi udami i myślą, że są masta.
przeglądałem temat od początku i ten tekst wprawił mnie w świetny humor.
Napisano Ponad rok temu
gości z bjj, którzy zaczynają parter od oplecenia się swoimi pulchniutkimi udami i myślą, że są masta.
Przecież Paweł Nastula w tym całym Prajdzie też tak robił, toć to judo musi być przecie!
Napisano Ponad rok temu
Ja w 90% też tak zaczynam walkę w parterze...
A wracając "ontop" w Judo nie lubię zajęć gdzie przez cały trening ćwiczy się duszenia. Masakra!
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
najgorzej jest zimą bo wraca człowiek do domu i sie zastanawia czy to przewiało czy to po treningu
Napisano Ponad rok temu
Techniki, które w praktyce nie wychodzą
No i te dziwne ippony po byle rzucie
Wcześniej trenowałem bjj ale ze względu na kasę przeniosłem się na judo. W mojej sekcji jest sporo osób które też wcześniej ćwiczyły brazylijczyka oraz sporo zupełnie świeżych które nie umieją upadać co powoduje, że ćwiczymy głównie parter.
Napisano Ponad rok temu
Przecież Paweł Nastula w tym całym Prajdzie też tak robił, toć to judo musi być przecie!
Sorry za wskrzeszenie tematu, ale mała korekta... Paweł Nastula walcząc w Pride, nie wykorzystuje samego judo. Uzupełnił swoje wyszkolenie o boks i bjj
A tak w ogóle ktoś tam pisał o tym , że przeciwnik przechodzi do pozycji ' żółwia' Teraz, już wiem skąd to się wzięło u pewnej dziewczyny , która zawitała na trening do mojej sekcji. Co chwila się tak chowała:)
Napisano Ponad rok temu
p.s. bjj nie isnieje jest tylko judo :twisted: ( and infected)
Napisano Ponad rok temu
łoj panie, przecie judo to grapplingowy sport walki, za dużo prajdów :wink:mocno osadzona postawa i otwartosc pozycji do pieknego przyjmowania przeroznych ciosow
Zasady to rzeczywiście paradoks. Walke można wygrać przez trzymania, które są na egzaminach itd. i których to niestety nie ma jak założyć przez super ekstra przepisy.... nonsens
Tak o to żeby być kompletnym ludzie idą na bjj... gdzie im z kolei brakuje rzutów bo goście biorą do gardy raz dwa... i tak w koło panie pierdoło z jednej sekscji do drugiej.
Ostatnio jak oglądałem transmisje z Budapesztu to nie pamiętam żadnej walki wygranej w parterze choć nie widziałem wszystkich walk. Kojarze pewnego zawodnika, który często próbował wciągać do parteru ale jego przeciwnik z kolei wciąż uciekał.
Szkoda trochę ale i tak stójka wymiata :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kubacki
- Ponad rok temu
-
Judo w Miliczu lub okolicach ewentulanie Wrocław
- Ponad rok temu
-
pytanko ?