Who, nie do konca sie z Toba zgodze... Tak samo osoba ktora jest podniesiona traci kontrole nad przeciwnikiem jak i ta ktora podnosi, bo to troche wyraz bezsilnosci
 . Z reszta; skoro podnoszony traci wg Ciebie kontrole, to czemu podnoszący niemógłby go normalnie skończyć?
 . Z reszta; skoro podnoszony traci wg Ciebie kontrole, to czemu podnoszący niemógłby go normalnie skończyć? Jesli chodzi o aspekt zdrowotny podnoszenia; nie wydaje mi sie zeby restrekcyjne zasady miały pełne uzasadnienie... od podniesienia na 10 cm nic sie nikomu nie stanie. Zwlaszcza judokom, ktorzy na kazdym treningu spadaja na mate z duzo wyzszych pulapow ;p
W bjj wszystko jest legalne i jakos nie slyszalem o wypadkach smiertelnych

a przy takim podnoszeniu właśnie najbardziej prawdopodobny jest właśnie taki upadek, a jeżeli dociśnie ten podnoszący swoim ciężarem może być nie wesoło
  a przy takim podnoszeniu właśnie najbardziej prawdopodobny jest właśnie taki upadek, a jeżeli dociśnie ten podnoszący swoim ciężarem może być nie wesoło  

Teraz, już wiem skąd to się wzięło u pewnej dziewczyny , która zawitała na trening do mojej sekcji. Co chwila się tak chowała:)
  Teraz, już wiem skąd to się wzięło u pewnej dziewczyny , która zawitała na trening do mojej sekcji. Co chwila się tak chowała:)

FaceBook
 FaceBook