![B)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/cool.png)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlatego poziom umiejetności jest generalnie niski, w porównaniu do róznych ma. To samo z kodycją, siłą itp. Ludziom się generalnie nie chce.Nikt nie zmusza do bycia najlepszym. Wszystko co robisz, robisz dla siebie.
Szczery nie złośliwy.Gwyn - złośliwy jesteś
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[...]rozwalone nadgarstki, kolana, lokcie.
Napisano Ponad rok temu
dlugofalowe skutki sa takie:
........
Ludziom się generalnie nie chce.
Napisano Ponad rok temu
To i ja bede szczery...Dlatego poziom umiejetności jest generalnie niski, w porównaniu do róznych ma. To samo z kodycją, siłą itp. Ludziom się generalnie nie chce.Nikt nie zmusza do bycia najlepszym. Wszystko co robisz, robisz dla siebie.
Szczery nie złośliwy.Gwyn - złośliwy jesteś
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I tu bym sie klocil...dlugofalowe skutki sa takie:
wyobcowanie z realnego swiata, przekonanie, iz aikido ma jakis gleboki ukryty sens, ktory trzeba odkrywac do konca zycia a i tak sie go do konca nie odkryje (cos jak madrosc w uczcie platona).*
zycie iluzjami. wyobrazenie, ze aikido da sie zastosowac poza dojo. wiekszosc z aikidokow to leszcze, ktorzy nigdy sie nie bili na ulicy i wydaje im sie, ze 2 danem aikido stanowia dla kogos, kto bedzie im chcial rzeczywiscie zrobic kuku, jakiekolwiek zagrozenie.**
alergia na slowo skutecznosc. robienie bezsensownych technik, ktore nawet w ramach konwencji sa bezsensowne. usprawiedliwianie swojej mizerii technicznej tym, ze w aikido nie chodzi o to, by zrobic komus krzywde.***
rozwalone nadgarstki, kolana, lokcie.****
Napisano Ponad rok temu
Pisałem, z pobudek czysto estetycznych, po jaką cholerę zwiedzać Wawel?Po jaka cholere to trenujesz? Bo lubisz potanczyc? Czy moze jestes dziewczyna?
Laksigen czy inny pawulon na rozluźnienie.Az zal mi dupe sciska czasem jak czytam te Twoje bzdury.
Po prostu pisze jak jest, wbrew zaczarowanemu kręgowi aikidockiej iluzji, tym bolesniej, że od środka i wiem o czym piszę, więc biję celnie.Probujesz byc smieszny czy co?
Przez cały okres trenowania aikido trenuje coś równolegle. Było już judo, tae kwon do, krav maga, boks, kickboks i elementy muay thai, trochę comabtu i podstaw parteru. Ale dziekuję za radę, przy okazji, dajesz ją swoim uczniom?. Powiesz na początkującej grupie: "Jak ktoś przyszedł tu uczyc sie sztuki walki, by potrafic sie obronić w sytuacji koniecznej, to niech się goni i zapisze sie na boks lub jakies inne mordobicie, tutaj sie będziemy duchowo rozwijać." ???? Nie wydaje mnie się. Więc jak, chodzi o kase? prestiż? za późno by zmienić życie?Chlopie, skoro aikido jest be i wogole nie nadaje sie by komus morde skuc na ulicy to trenuj jakies inne mordobicie a nie bzdury piszesz.
Zawsze pisałem że zlewam filozofie aikido, a konwenanse mam w głębokim powazaniu. Ad autoritatem też mnie nie przekonuje, już nie średniowiecze. Ba, nawet zeszłego papieża za wyrocznie nie mam.Zupelnie nie zauwazam u Ciebie pewnej etykiety i szacunku ktora to wlasnie w aikido mnie urzekla.
To forum jest do wyrażania własnych opinii. Jak Ci się nie podoba moja opinia to idź sie gryźć w język. Oczywiscie możesz też przedstawiać i uzasadniać całkowicie przeciwną.Jak Ci sie nie podoba podejscie innych do tej sztuki to poprostu czasem sie ugryz w jezyk i tyle.
Możliwe że potrafiłbyś, na pewno nie tak dobrze jak po paru latach jakiegoś mordobicia {tak właśnie w słowach Ninja, wyraża sie przekonanie o intelektualnej wyższości nad ludźmi którzy moga mordę skuć, czysta forma niczeańskiego resentymentu}, aikido w tym jednak nie pomaga, i zawsze twierdziłem że do walki to trzeba miec dar.Kazdy trenuje dla siebie a nie po to by Randallowi pokazac jaki jest fighter. Zapewniam Cie ze i bez aikido potrafilbym ryja niezle obic.
Jak ktoś trenuje by sie duchowo rozwijac niech to opisze i uzasadni. Z chęcia się dowiem. Jeszcze takiego na forum nie było. Poza tym, dla takiego kogoś atak na skuteczność nie powinien stanowić problemu.Nie chce mi sie tu pisac roznych rzeczy na temat aikido jako forma rozwoju duchowego ale jesli ktos trenuje wlasnie po to aikido to nie powinienes mu wrzucac swoich zasranych pieciu groszy...Skonczylem...ide sie wyrzygać.
Napisano Ponad rok temu
A mój podpis to cytat, zasłyszany przez ścianę kibla.A Twoj podpis nic innego tylko wystawia Ci swiadectwo...Panowie i Panie oto Randall! :roll:
Napisano Ponad rok temu
Bodajże Hume napisał "Masy nigdy nie będą filozofowac", ja to wyrażam mówiąc "większość ludzi to idioci". Napisałęś prawdę, czegóż miałbym się obrażać?I tu bym sie klocil...
* - nie kazdy jest filozofem... (Randall, it's nothing personal 8) );
O wiele lepiej nauczysz sie wchodzić i zchodzic na boksie czy kicku. A na aikido na bank nie nauczysz się dobrze wykurwić.** - nie chodzi o to, czy uda Ci sie zalozyc dzwignie, czy tez pieknie kogos rzucic... Wystarczy zejsc/wejsc i, jesli nie ma innego wyjscia, wykurwic, zapominajac o idealach (ale pamietajac o prokuratorach);
Też uwazam że może, tzn. jest to logicznie dopuszczalne, tyle że praktycznie opanowanie tego do wymaganych umiejętności jest poza ludzkim zasięgiem.*** - ja nie mam alergii, uwazam, ze aikido MOZE BYC skuteczne...
Jak przy każdej aktywności ruchowej. Z moich doswiadczeń wynika że aikidocy to łamagi w porównaniu do innych ludzi uprawiających sw. Nie ta kondycja, siła, szybkość etc. To charakterystyka ćwiczeń i treningu wymusza od ciała odpowiednie dostosowanie. Jak masz dzień w dzień w pizde będzie zupełnie co innego niz za rąsię i ai hanmi. A przecież ja uprawiam barbarzyńskie aikido, gdzie na rozgrzewce robi sie kilkadziesiat pompek :roll: jak pomyśle co się dzieje na przepełnionych duchowością i ki sekcjach, to strach się bać...**** -jesli na treningach sie nie opierdalasz, ale zachowujesz przy tym zdrowy rozsadek,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu