Sebenza z ząbkami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą to nie bardzo podoba mi się ten pomysł w Sebenzie. Największym atutem tego nożyka, w mojej ocenie, jest ostrze stworzone do precyzyjnego cięcia - ostrze plain. Ciągle myślę o zakupie Sebenzy i przeznaczeniem dla tego nożyka będą wszelkie prace kuchenne i biwakowe (w hotelu ). Ząbki kłócą się z tą koncepcją wykorzystania noża.
A z drugiej strony Pan Chris Reeve udowadnia, że ma głowę na karku i wie jak zarabiać pieniądze. Zawsze można wziąć Sebenze i coś tam dodać, zmienić - a klienci się znajdą.
Czekam na wersję ze złota z diamentami.
Napisano Ponad rok temu
M.O.D. chyba troszkę nie ten trop... otóż jest grupa użytkowników, dla których combo to sprawa podstawowa w nożu (podpowiedź: przetnij choćby jednorazowe kajdanki ostrzm combo, a potem powtórz to ostrzem gładkim). Byłoby fatalnie, gdyby nie mieli możliwości zdecydować się na Sebenzę z tak prostego powodu jak brak ząbków. Zaś stosunek samego Chrisa do combo jest łatwy do odgadnięcia... nie bez powodu są one robione wyłącznie na specjalne zamówienie.
Napisano Ponad rok temu
M.O.D. chyba troszkę nie ten trop... otóż jest grupa użytkowników, dla których combo to sprawa podstawowa w nożu (podpowiedź: przetnij choćby jednorazowe kajdanki ostrzm combo, a potem powtórz to ostrzem gładkim). Byłoby fatalnie, gdyby nie mieli możliwości zdecydować się na Sebenzę z tak prostego powodu jak brak ząbków. Zaś stosunek samego Chrisa do combo jest łatwy do odgadnięcia... nie bez powodu są one robione wyłącznie na specjalne zamówienie.
Przyjmuję tę argumentację i przy okazji zapytam czy jest możliwy taki "składak", Sebenza :ostrze od wersji Regular a rękojeść od Classic?
Wiem, że są tam różnice z długością ostrza, ale może da się takie coś złożyć na specjalne zamówienie ?
Napisano Ponad rok temu
Adam
PS. podejżewam, że jakbyś sie uparł, zamówił dwie, przełożył ostrza, dopasował od nowa itd. to yś po tygodniu doszedł do wniosku, że pomysł chybiony. Jeśliby było inaczej toby CRK je w tej wersji robiło.
A
Napisano Ponad rok temu
Widziiałem ostatnio w Blade ale nie wiem czy to tylko jakas krótka produkcja czy częsciej jest robiona?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale nie jestem ekspertem, poczekaj na Pitera.
Adam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
1.sze Trójmiejskie spotkanie nożowe - relacja
- Ponad rok temu
-
prezent gwiazdkowy
- Ponad rok temu
-
Zna ktoś może ten nóż ?
- Ponad rok temu
-
Pytanie o LEATHERMAN Charge
- Ponad rok temu
-
dlaczgo combo mają szlif z jednej strony?
- Ponad rok temu
-
Benchmade 610P
- Ponad rok temu
-
Zna to ktoś?
- Ponad rok temu
-
Do Iraku nóż zabrać...
- Ponad rok temu
-
Cowry-X