Did ta jow
Napisano Ponad rok temu
Interesował by mnie zakup tych specyfików - ponoć dobrze leczą siniaki i mniejsze kontuzje. Czy orientujecie się czy można w Polsce dostac did ta jow?
dzieki za odpowiedź
Napisano Ponad rok temu
czesc!!!
Interesował by mnie zakup tych specyfików - ponoć dobrze leczą siniaki i mniejsze kontuzje. Czy orientujecie się czy można w Polsce dostac did ta jow?
dzieki za odpowiedź
troche nie tak... te specifiki pochodza ze klimatu podzwrotnikowego i o ile dobrze rozumiem przyspieszaja bodajze przemiane komorkowa (czy jakos tak). po prostu jakbys kiedys byl w Hongkongu czy Singapurze to zauwazysz ze kazdy glupi siniak ciagnie sie tygodniami i nie znika, pozmarowanie takim preparatem powoduje szybsze wyleczenie. w klimacie gdzie jest normalna zima czyli Polska czy pekin to juz nie ma uzycia w ogole i jest strata kasy (tanie to nie jest, nawet w Chinach)
Napisano Ponad rok temu
W Singu to co można kupić jest tanie i z pewnością w polsce też się da kupić coś podobnego - to co sprzedają to nalewki na jakiś olejkach albo spirytusie. Tzn. w chińskich apteka z reguły nalewka na spirycie, od zachodniego lekarza olejki. Składnikami aktywnymi to zazwyczaj olejek salicylowy, miętowy i tzw. clove oil (jak to jest po polsk???).(tanie to nie jest, nawet w Chinach)
Efekt jest taki że jest uczucie rozgrzewania natartego miejsca, polepsza ukrwienie, przyspiesza miejscowo metabolizm komórkowy (jak pisał Tomasz). Działa ale żadnych cudów nie należy się spodziewać. Pamiętać należy o tym że po zastosowaniu nie można dopuszczać do konktaktu nasmarowanego miejsca, dłoni z wodą, zwłaszcza zimną, bo można potem dostać reumatyzmu.
Ja czegoś takiego używałem jako taniego i dostępnego substytutu lekarstw do utwardzania i na mnie to działało.
Natomiast tych naprawdę dobrych środków (pewnie to co Tomasz pisał że jest drogie) to w Singu w ogóle nie można dostać. Mój mistrz chciał przywieźć z Chin ale nic z tego, bo składniki i specyfiki na nich oparte są na liście substancji kontrolowanych.
Napisano Ponad rok temu
rozgrzewa miejscowo po prostu
Napisano Ponad rok temu
a to przypadkiem nie to samo co zwylky bengay?
rozgrzewa miejscowo po prostu
w sumie to tak tylko tak bardziej egzotyczny jest
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Chińskie kopnięcia
- Ponad rok temu
-
Style zewnętrzne?
- Ponad rok temu
-