Bruce Lee. Sztuka kształtowania ciała
Napisano Ponad rok temu
tak jak w temacie...co wiadomo o tej ksiazce?? nie chodzi mi o wiadomosci z ksiegarni internetowych te znam ale moze ktos to mial w lapach...czytal lub kupil...moze dowiem sie czy warto to "cos" poczytac...
Czekam poprostu na opinnie
Pozdr :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:wink:
Napisano Ponad rok temu
pozdr
Napisano Ponad rok temu
pewnie książka jest zrobiona metodycznie - jak jeet kune do.. możliwe, że po kilka razy jest to samo..
święta idą - może i bym zakupił, ale w ciemno wydać 49zl.. (na merlinie 46, ale aktualnie może być problem z dostawą, zapasami czy coś..)
również czekam na opinie.. niestety u mnie w księgarni tego nie ma, a zamawiać nie chcębo już na bank będę musiał kupic..
czekam na opinie..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hallo? czy naprawde nikt tej ksiazki nie widzial?
Bruce Lee nic nowego nie wymyslił jeśli chodzi o trening fizyczny - sam czerpał ze żródeł chińskich , hinduskich i zachodnich. Ćwiczył kulturystykę ( sorry nie pamietam źródła tej infomacji ale nawet podawano że jechał na jednym programie treningowym i ciągle robił postępy - nawet zaliczył kontyzję kręgosłupa przy jakimś martwym ciagu lub podobnym ćwiczeniu). Poza tym robił dużo ćwiczen z obciązeniem własnego ciała oraz izometryczne oprócz ćwiczeń akcji technicznych i aerobów.
Podsumowując robił siłkę standardowo w seriach 3 po 8 ( a wierz mi że są lepsze metody i bardziej zaawansowane niż on robił) , robił pompki w tym w coraz cięższych wersjach na jednej rece i palcach tej ręki, ćwiczył talie przez skłony wyproste itp., duzo biegał i jeździł na rowerze oraz skakał na skakance, miał pare urządzen do cwiczenia siły chwyty oraz manekinów treningowych.
Poszukaj innej ale fachowej literatury i możesz duzo wiecej sie nauczyć i korzyści z tego wyciagnać niż z rad Bruce'a.
Napisano Ponad rok temu
Kulturystyka-System Joe Weidera
Arnold-Edukacja kulturysty
Kulturystyka dla każdego- Lucien Demeilles, Marek Kruszewski
Dodałbym jeszcze ze starszych pozycji książki S. Zakrzewskiego.
Napisano Ponad rok temu
nieźle motywuje, choćwypowiedzi ludzi (w tej książce) głoszą o wrodzonych predyspozycjach Bruce'a Lee - niska zawartość tłuszczu pod skórą itd..
Napisano Ponad rok temu
co mnei dziwi - przedramiona??)
troszke nie dokladnie czytales:P
przedramiona trenowal bo w jego taktyce bylo hmm ze tak powiem lapanie przeciwnika za reke wiec uscisk musil miec mocny a co do tluszczu to poprostu dobra dieta i codzienny trening... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
co do dużej ilości biegania.. z tego co pamiętam to jakieś7-8km, albo 16km na rowerze.. i zajmowało mu to 20 minut.. więc jakby nie patrzeć - to nie były klasyczne aeroby.. pomijając tętno (b oraczej biegał i jeżdził na maxa) to jeszcze czas trwania wysiłku (rower - 20min!!)
a jakie książki są jeszcze godne polecania (bo ja TĄ polecam!!) głównie pod kątem ludzi trenującyhc sztuki walki..
jakieśtytuły??
Joe Weidera gdzie można dostać??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bardzo przyjemnie mi się ją czytało i polecam ją wszystkim zainteresowanym treningami JKD.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
generator klas ClassFactory nie może dostarczyć...
- Ponad rok temu
-
Reportaże o przygotowaniach do walk w klatce.
- Ponad rok temu
-
BJJ I ZAPASY zawody
- Ponad rok temu
-
Amatorska Gala MMA w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Wejście smoka - TVN, 23.11.2005 (środa) 21:30
- Ponad rok temu
-
Nasz własny film propagandowy :D